سلامت کبد حیاتی است!!! راهکارهای ساده برای جلوگیری از ابتلا به کبد چرب

امروز قصد داریم در خصوص راهکارهای افزایش سلامت کبد و کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب صحبت کنیم. کبد یک عضو بسیار مهم و اساسی در بدن انسان به شمار می‌رود. و نقش‌های بسیار مهم و کلیدی را در بدن به عهده دارد. و به خطر افتادن سلامت کبد و ابتلا به بیماری‌هایی نظیر کبد چرب به شدت بر کیفیت زندگی شما تاثیر منفی خواهد گذاشت. در این مقاله قصد داریم راهکارهای موثر و آسان برای حفظ سلامت کبد و جلوگیری از ابتلا به کبد چرب را همراه شما بررسی کنیم. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

کبد عضوی تقریبا به اندازه یک توپ هندبال است. که در قسمت راست بدن قرار دارد. تمام مواد خوراکی که مصرف می‌کنید باید از کبد عبور کنند. در حقیقت کبد به بدن شما کمک می‌کند تا از شر مواد شیمیایی مضر و سموم خطرناک خلاص شود. کبد همچنین وظیفه ذخیره سازی گلوکز در بدن را به عهده دارد. و در مواقع ضروری با آزاد سازی گلوکوز، به شما انرژی می‌دهد.

علائم سیروز کبدی چیست؟ آیا سیروز به معنای از کار افتادن کبد است؟

در اینجا بیشتر بخوانید!

به خاطر اهمیت زیادی که عملکرد کبد در سلامت بدن انسان دارد، تلاش برای حفظ سلامت کبد بسیار ضروری است. به همین دلیل شما باید به خوراکی‌هایی که می‌خورید و فعالیت‌های روزانه خود بسیار دقت کنید. در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

سلامت کبد به بدن شما کمک می‌کند تا از شر مواد شیمیایی مضر و سموم خطرناک خلاص شود.

از مصرف نوشیدنی‌های الکلی جدا اجتناب کنید!

نوشیدنی‌های الکلی علاوه بر آسیب‌های فراوانی که به سیستم عصبی و بخش‌های مختلف بدن می‌زنند، سبب نابودی سلول‌های کبد نیز می‌شوند. و سبب زخم شدن کبد، کبدچرب و حتی سرطان کبد خواهد شد. بنابراین برای حفظ سلامت کبد باید از مضرات مصرف نوشیدنی‌های الکلی به طور جدی پرهیز کنید.

Fatty-Liver

برخی داروهای خاص ممکن است به کبد آسیب بزنند!

مراقب مصرف برخی داروهای خاص باشید. به عنوان مثال برخی داروهای کاهش کلسترول می‌توانند اثرات جانبی مخرب بر کبد بگذارند. همچنین مصرف زیاد قرص‌های مسکن مانند استامینوفن منجر به بیماری‌های کبد و ابتلا به کبد چرب خواهد شد. همچنین مصرف برخی داروها همراه با هم منجر به آسیب‌های کبدی می‌شود. بنابراین در هنگام تجویز دارو توسط پزشک، حتما او را در جریان سابقه بیماری و داروهای مصرفی خود قرار دهید.

مصرف زیاد قرص‌های مسکن مانند استامینوفن منجر به بیماری‌های کبد و ابتلا به کبد چرب خواهد شد.

مراقب ویروس هپاتیت باشید!

ویروس هپاتیت باعث آسیب به کبد شما خواهد شد. بنابراین همواره باید خود را از ابتلا به ویروس هپاتیت دور نگه دارید. و بهداشت فردی را رعایت کنید. در صورت نیاز و با مشورت پزشک، می‌توانید واکسن هپاتیت را مورد استفاده قرار دهید.

علائم بیماری هپاتیت چیست؟ انواع هپاتیت و راههای انتقال آن

در اینجا بخوانید…

خود را از مواد شیمیایی خطرناک و سموم دور نگه دارید!

همیشه مراقب مواد شیمیایی و سموم مختلف باشید. هرگز نباید با این مواد تماس داشته باشید. یا آن‌ها را ببویید.

محصولات تمیز کننده و ضد عفونی کننده، سموم دفع آفات، حشره کش‌ها و برخی مواد آرایشی تقلبی از جمله این مواد هستند که می‌توانند به کبد شما آسیب بزنند.

از استعمال دخانیات پرهیز کنید!

استعمال دخانیات برای کبد بسیار خطر آفرین است. به عنوان مثال سیگار کشیدن می‌تواند خطر ابتلا به کبد چرب و سرطان کبد را به شدت افزایش دهد. و سلامت کبد را به خطر بیاندازد. زیرا سیگار سرشار از مواد سمی و شیمیایی خطرناک است. که به کبد آسیب می‌رسانند. بنابراین اگر فردی سیگاری هستید، سریعا برای ترک سیگار اقدام کنید.

مصرف خودسرانه گیاهان دارویی و مکمل‌های غذایی

مراقب مصرف خودسرانه و بیش از حد گیاهان دارویی و مکمل‌های غذایی باشید. زیرا برخی از این مواد می‌توانند به شدت به کبد شما آسیب بزنند. به عنوان مثال مصرف خودسرانه و بدون تجویز پزشک برخی گیاهان دارویی به طور هم زمان و در دراز مدت، می‌تواند اثراتی مخرب تر از مصرف نوشیدنی‌های الکلی داشته باشد. بنابراین برای استفاده از این مواد، حتما باید با پزشک و متخصص تغذیه مشورت کنید.

مصرف خودسرانه و بدون تجویز پزشک برخی گیاهان دارویی به طور هم زمان و در دراز مدت، می‌تواند اثراتی مخرب تر از مصرف نوشیدنی‌های الکلی داشته باشد.

Coffee-for-fatty-liver

قهوه بنوشید!

نوشیدن قهوه به اندازه کافی (نه بیش از حد) و در صورتی که ضرری برای شما نداشته باشد، به سلامت کبد کمک می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهند که نوشیدن قهوه خطر ابتلا به بیماری کبد چرب و سایر بیماری‌های کبد را کاهش می‌دهد.

میخواهید درباره قهوه و انواع آن بیشتر بدانید؟ روی لینک سبز رنگ بزنید.

مراقب چاقی و اضافه وزن خود باشید!

اگر اضافه وزن دارید یا به بیماری چاقی مبتلا هستید، سریعه برای کاهش وزن و تناسب اندام تصمیم گیری کنید. اضافه وزن یکی از دلایل تشدید کننده کبد چرب می‌باشد. و می‌تواند سلامت کبد را به خطر بیاندازد. کاهش وزن و چربی‌های زائد اطراف بدن، موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب خواهد شد.

رژیم غذایی سلامت محور و متعادل را انتخاب کنید

سعی کنید از یک رژیم غذایی متعادل و سلامت محور که تمام مواد خوراکی مفید و مورد نیاز بدن را شامل می‌شود، بهره بگیرید. و هیچگاه در مصرف یک گروه از مواد غذایی افراط و تفریط به خرج ندهید. همچنین اسیدهای چرب امگا ۶  و امگا ۳ را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

آب سرد برای بدن مضر است؟! خوردن یخ برای کبد ضرر دارد ؟

در این مقاله بخوانید!!

همچنین از ترکیب برخی از غذاها با هم خودداری کنید. خوردن انواع مختلف غذا در یک وعده غذایی و ترکیب آنها با هم صحیح نیست.

Omega-3-fatty-acids-for-fatty-liver

به طور منظم ورزش کنید و فعالیت بدنی داشته باشید

ورزش منظم یکی از مهم ترین عوامل برای حفظ سلامتی بدن است. داشتن فعالیت بدنی مناسب موجب سوزاندن تری گلیسریدها و چربی‌های زائد بدن خواهد شد. و از بروز بیماری کبد چرب جلوگیری می‌کند. بنابراین اگر تاکنون گرفتار کم تحرکی بوده‌اید، وقتش رسیده است که تصمیم جدی برای افزایش فعالیت بدنی خود داشته باشید. برای شروع می‌توانید به یک پیاده روی روزانه شروع کنید. و برای پیشرفت می‌توانید از تمرینات هیت، تمرینات فانکشنال و مدیتیشن بهره بگیرید.

مقالات مفیدی درباره تمرینات هیت و فانکشنال و مدیتیشن برای شما عزیزان قرار دادیم. روی لینک های سبز رنگ بزنید.

سخن پایانی

کبد یکی از کلیدی ترین عضوهای بدن به شمار می‌رود. و سلامت کبد در کیفیت زندگی بسیار با اهمیت است. توجه به سبک زندگی سلامت مهم ترین و اساسی ترین کار برای حفظ سلامت کبد است. در این مقاله راهکارهای ساده و موثر که سبب حفظ سلامت کبد می‌شوند را برای شما معرفی و بررسی کردیم. امیدواریم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *