تاثیر سیگار روی پوست | تاثیر ترک سیگار بر چهره

آیا می‌دانستید تاثیر سیگار روی پوست به شدت مخرب است؟ آیا می‌دانستید دود سیگار باعث پیری زودرس و چین و چروک در پوست صورت می‌شود؟ سموم ناشی از سیگار باعث از بین رفتن کلاژن و الاستین پوست می‌شود. این دو ماده اجزای فیبری پوست هستند که به آن خاصیت ارتجاعی می‌بخشند و آن را لطیف و سفت نگه می‌دارند. به همین دلیل است که در بسیاری از افراد بعد از ترک سیگار شاهد تغییر چهره‌شان هستیم. در ادامه به تاثیر ترک سیگار بر چهره می‌پردازیم.

تاثیر سیگار بر روی پوست و پیری زودرس

اولین نتیجه و اثر سیگار بر روی پوست صورت، ایجاد چین و چروک‌های عمودی در اطراف دهان است. اگرچه با افزایش سن فرار از این چین و چروک‌ها ممکن نیست. اما سیگار باعث به جلو افتادن آن‌ها می‌شود. چین و چروک‌های پنجه کلاغی که در اطراف چشم پدیدار می‌شوند، متداول‌تر هستند. این چروک‌ها برای افراد سیگاری زودتر از سایر افرادی ایجاد می‌شوند.

همانطور که گفتیم آسیب به کلاژن و الاستین عامل اصلی پیری زودرس پوست است. اولین تاثیر سیگار روی پوست هم با این نشانه ظاهر می‌شود. مصرف دخانیات باعث انقباض عروق می‌شود. در نتیجه مانع از رسیدن جریان خون و اکسیژن کافی به سلول‌های پوست می‌شود. همین عامل پیری زودرس را به دنبال دارد.

تاثیر سیگار روی پوست | تاثیر ترک سیگار بر چهره /  فواید ترک سیگار

ضخیم شدن پوست یک تاثیر سیگار بر روی پوست

پوست صورت باید نرم و لطیف باشد. همینطور پوست دستان شما هم باید به همین صورت دیده شوند. یکی از عوارض سیگار بر روی پوست به صورت ایجاد لکه‌های پوستی در قسمت‌های مختلف بدن خود را نشان می‌دهد. این مشکل بیشتر بر روی بازوها و سینه دیده می‌شود. همچنین به دلیل سیگار کشیدن خاصیت ارتجاعی پوست هم کم کم از بین می‌رود.

احتمال ابتلا به سرطان پوست

تاثیر ترک سیگار بر چهره فقط به پیری زودرس و چین و چروک منتهی نمی‌شود. بلکه احتمال ابتلا به سرطان خون را تا ۵۲ درصد افزایش می‌دهد. محققان بر این نظر هستند که در اثر سموم ناشی از دود سیگار، سیستم ایمنی بدن تضعیف می‌شود. سپس زمینه ابتلا فرد سیگار به سرطان پوست را ایجاد می‌کند.

ابتلا پوست به پسوریازیس

یکی دیگر از تاثیرات سیگار روی پوست به صورت پسوریازیس بروز می‌کند. این بیماری پوستی باعث ایجاد لکه‌های قرمز و خارش شدید می‌شود. استرس هم یکی از عوامل ابتلا به پسوریازیس است. اما استعمال سیگار هم می‌تواند به این بیماری پوستی دامن بزند. تحقیقات زیادی نشان می‌دهد افراد سیگاری بیشتر مستعد نوعی پسوریازیس به نام پالتوپلانت پالموپلنتار هستند.

پزشکان بر این نظرند که وجود نیکوتین موجود در سیگار باعث بروز این بیماری پوستی می‌شود. نیکوتین بر سیستم ایمنی بدن تاثیر منفی می‌گذارد. در نتیجه باعث رشد سلول‌های غیرمفید پوست می‌شود. التهاب پوست هم یکی از نتایج سیگار کشیدن است.

سیگار کشیدن احتمال ابتلا به پسوریازیس را تا دو برابر افزایش می‌دهد. زنانی که روزانه بیش از ۲۰ نخ سیگار می‌کشند، ۲.۵ برابر زنان غیر سیگاری در معرض این بیماری پوستی قرار دارند.

آیا می‌دانستید تاثیر سیگار روی پوست به شدت مخرب است؟

التیام نیافتن زخم‌های پوستی

یک تاثیر سیگار روی پوست جلوگیری از بهبود یافتن زخم است. وقتی قسمتی از بدن زخم می‌شود، باید خون و اکسیژن به آن برسد تا پوست توانایی ترمیم داشته باشد. اما وقتی جریان خون به دلیل بسته شدن عروق خونی کم می‌شود، مواد مغذی و اکسیژن کمتری به سطح پوست و زخم می‌رسد.

به دلیل تاثیر منفی سیگار بر روی پوست، پزشکان اکیدا توصیه می‌کنند سیگاری‌ها باید قبل از عمل جراحی سیگار را ترک کنند. سیگار کشیدن خطر عفونت زخم، نارسایی پیوند پوست، مرگ بافت سلولی و تشکیل لخته خون را افزایش می‌دهد. زخم‌ها نیز در اثر سیگار کشیدن برجسته‌تر می‌شوند.

آکنه اینورسا و تاثیر سیگار روی پوست

یکی دیگر از تاثیرات ترک سیگار بر چهره با آنوراس آکنه خود را نشان می‌دهد. این مشکل پوستی یک بیماری التهای شایع است که در قسمت خاصی از بدن ایجاد می‌شود. کشاله ران، زیر بغل و زیر سینه‌ها در بانوان بیشتر در معرض آکنه اینورسا قرار دارد. این در حالیست که سیگار کشیدن بر روی این بیماری تاثیر منفی می‌گذارد.

این آکنه اغلب به صورت جوش ظاهر می‌شود. وجود آن گاهی تا ماهها و یا حتی سالها بر روی پوست باقی می‌ماند. کشیدن سیگار به این بیماری دامن می‌زند.

اثر سیگار بر روی پوست و Buerger

افراد سیگاری در معرض خطر ابتلا به بیماری Buerger (نوعی واسکولیت) هستند. انواع واسکولیت به دلیل التهاب در رگ‌های خونی ایجاد می‌شود. این بیماری با مسدود کردن رگ‌های خونی باعث تاثیر روی پوست پا و دست می‌شود. بیماری Buerger باعث درد و آسیب بافت پوستی در ناحیه و دست و پا می شود. موارد شدید بیماری هم می‌تواند منجر به ایجاد زخم در پوست انگشتان دست و پا شود.

تاثیر سیگار بر روی پوست و پیری زودرس

تغییر رنگ پوست

یکی دیگر از اثرات ترک سیگار بر چهره با تغییر رنگدانه‌های پوست خود را نشان می‌دهد. پوست افراد سیگاری به سیاهی و تیرگی گرایش دارد. رنگ لب‌های آن‌ها تیره‌تر از افراد غیر سیگاری است. سلول‌های پوستی این افراد اکسیژن کمتری را دریافت می‌کند. دود سیگار با داشتن بیش از ۷۰۰۰ نوع ماده شیمیایی، ۲۵۰ ماده سمی و ۷۰ مورد ماده سرطان‌زا باعث تیرگی پوست می‌شود.

(01) دیدگاه

  1. مهر ۲۱, ۱۳۹۹

    مفید بود …با تشکر از شما

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *