عوارض لیپوساکشن را میدانید؟
لیپوساکشن از رایج ترین عمل های جراحی زیبایی است که طی آن با عمل مکش، رسوبات چربی در بخش های خاصی از بدن مانند شکم و پهلو، باسن و ران ها، زانو، صورت و چانه، بالای بازوان، کمر و ساق پا از بین رفته و تاثیر قابل توجهی در تناسب اندام خواهد داشت.
مهم ترین موضوع در خصوص جراحی لیپوساکشن این است که این جراجی نمی تواند روش مناسبی برای درمان چاقی باشد. لیپوساکشن فقط برای افرادی که وزن نسبتا متعادلی دارند ولی بدنشان شکل مناسبی ندارد، توصیه می شود. با این حال باز هم به خاطر عوارض جانبی این عمل بهتر است که اشخاص برای خوش فرم کردن اندامشان از روش دیگری به جز لیپوساکشن استفاده نمایند.
لیپوساکشن برای چه کسانی توصیه میشود؟
عمل لیپوساکشن هرگز باعث کاهش وزن در افراد نمی شود و فقط باعث کم کرد سایز بدن می شود، بنابراین برای کسانی که چاق هستند و وزن بالای ۱۰۰ کیلو گرم دارند اصلا توصیه نمی شود به خاطر اینکه هرگز به وزن ایده آل و اندام مناسب نمی رسند. این عمل بیشتر برای کسانی که وزن مناسب دارند ولی در بعضی از قسمت های بدنشان توده های چربی به وجود آمده است که با ورزش و رژیم غذایی از بین نمی رود، مناسب است.
ولی باز هم پزشکان توصیه می کنند که تا حد امکان از این عمل جراحی برای شکل دادن بدنتان استفاده نکنید زیرا که عوارض بسیار زیادی مخصوصا برای کسانی که پوستشان شل می باشد، دارد.
لیپوساکشن چگونه انجام میشود و آیا برگشت پذیر است؟
از طریق برشهای کوچک ۳-۴ میلی متری و با استفاده از لوله های فلزی باریک و دستگاه مکنده چربی های عمقی برداشته میشوند .
یکی از روشهای جدید در لیپوساکشن ،استفاده از امواج صوتی است. به دلیل وجود عوارض بیشتر استفاده از آن محدود به مناطقی از بدن است که حاوی چربی متراکم بوده و با روش معمول قابل کشیدن نباشد.
تعداد سلولهای چربی ثابت است و بعد از لیپوساکشن سلولهای برداشته شده جایگزین نمی شوند، ولی در صورت عدم رعایت رژیم غذایی ،سلولهای باقی مانده چربی اضافی را در خود ذخیره کرده و متورم میشوند. اما در هر صورت چاق شدن مجدد فرد به شکی متناسب و در تمام سطح بدن رخ میدهد.
عوارض انجام لیپوساکشن
برداشتن چربی به روش لیپوساکشن عوارض و خطرات زیادی را به همراه دارد و فقط باید در موارد خاص از جمله هنگامی که بیمار به علت چاقی در حالت خفگی است انجام شود. بهتر است بدانید در هر بار عمل، حداکثر ۷ کیلوگرم چربی از بدن خارج می شود. این عمل به روش های متفاوتی از جمله امواج صوتی انجام می شود که عوارض خاصی به همراه دارد که عبارت اند از:
ورم ناشی از ایجاد حفره در بدن که معمولا این ورم ماندگار است.
سوختگی که به خاطر حررات بالایی که بدن داده می شود تا چربی ها ذوب شوند و سپس تخلیه شوند.
ترشح بد بو از محل سوراخ ها در بدنتان
ورم بسیار زیاد که حتما برای کنترل این ورم باید از گن استفاده کنید. معمولا این ورم تا چندین ماه بعد از عمل ادامه دارد.
درد بعد از عمل شدید خواهد بود و در ضمن کبودی پوست میتواند زیاد باشد.
پوست بدنتان بسیار شل می شود.
زخم های طولانی مدت که در اثر عمل لیپوساکشن ایجاد می شود.
صدمه های مکانیکی به ناحیه ایی که عمل شده است مانند شکم، ران، باسن، سینه.
صدمه به عروق لنفاتیک
ایجاد فرو رفتگی در بافتی که چربی آن برداشته شده است.
اگر شخصی که عمل ساکشن را انجام داده است، بعد از عمل رژیم غذایی نداشته باشد، چربی باز می گردد و ایجاد توده های چربی یکی از عوارضی است که فرد بعد از عمل به آن دچار می شود.
چه کسانی مطلقا این عمل را انجام ندهند؟
افرادی که به علت چاقی دچار درد های استخوانی و درد های ستون فقرات هستند.
اشخاصی که مبتلا به بیماری دیابت می باشند، هرگز نباید این عمل را انجام بدهند.
فردی که فشار خون بالا دارد.
سن فاکتور مهمی در این عمل دارد، بهتر است اشخاصی که سن بالای ۴۰ دارند به این عمل فکر نکنند، زیرا که پوستشان انعطاف پذیر نمی باشد.