لاغری پس از زایمان

اکثر زنانی که به تازگی زایمان کرده‌اند، دغدغه رسیدن به وزن ایده‌آل را دارند. این مساله گاهی آنقدر شکل بغرنجی به خود می‌گیرد که ممکن است به افسردگی پس از زایمان منجر شود. معمولا اما به دلیل رعایت نکات پزشکی و ترس از اختلال در روند شیردهی، این کار را به پس از دوره‌ شیردهی موکول می‌کنند. اما باید گفت که لاغری بعد از شیردهی نیز، نیازمند رعایت همان نکاتی است که می‌توانید آنها را بعد از زایمان نیز رعایت کنید.

نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که کاهش وزن و رسیدن به وزن مناسب پس از بارداری نیاز به زمان و صبر دارد. روش‌های لاغری سریع پس از بارداری مانند استفاده از گن لاغری بعد از بارداری، رژیم‌های لاغری عجیب و خطرناک و … ممکن است اثر کوتاه مدت داشته باشند اما ماندگار نخواهند بود. برای این منظور باید تغذیه سالم داشت و فعالیت بدنی روزانه را به طور مداوم انجام داد.

تغذیه پس از بارداری

انتخاب‌های سالم و درست مواد غذایی می‌تواند موجب کاهش وزن سالم پس از بارداری شود. در ادامه به معرفی برخی از این مواد غذایی مغذی می‌پردازیم.

·       دریافت مواد غذایی حاوی فیبر زیاد مانند میوه، سبزیجات و حبوبات علاوه بر آن که مواد مغذی با ارزشی را برای آنها فراهم می‌کند، به آنهایی که تازه زایمان کردند، کمک می‌کند تا برای مدت زمان طولانی تری احساس سیری کنند.

·       به منظور کاهش کالری دریافتی نباید وعده‌های غذایی مثل صبحانه یا شام را بطور کامل حذف کرد و یا میزان میوه و سبزیجات دریافتی را کاهش داد چرا که دراین صورت منابع مغذی بسیاری از دست می‌رود.

·       دور ریختن خوراکی‌های ناسالم و پرکالری و پر کردن کابینت و یخچال با مواد غذایی سالم به کاهش وزن پس از زایمان کمک بسیاری می‌کند.

فعالیت بدنی روزانه

اگر زنان تجربه ورزش در بارداری و همین طور زایمان معمولی داشته باشند، انجام فعالیت بدنی سبک پس از زایمان ایمن بوده و مشکلی ایجاد نمی‌کند. در صورت داشتن زایمان‌های پیچیده‌تر باید با پزشک متخصص زنان مشورت شود. برای مثال لاغری بعد از سزارین قطعا روند پیچیده‌تری نسبت به لاغری پس از زایمان طبیعی دارد. زیرا به طور کلی مراقبت‌های پس از زایمان سزارین نیازمند توجه بیشتر از طرف فرد و پزشک متخصص است.

طبق تحقیقات به عمل آمده،  شیر دادن به نوزاد قبل از شروع فعالیت بدنی، باعث آرامش خاطر برای شروع ورزش می‌شود. می‌توان فعالیت بدنی را با حرکات و ورزش‌های ساده‌ای مانند پیاده‌روی، شنا و دوچرخه ثابت شروع کرد و پس از مدتی، تحت نظر و تشخیص پزشک متخصص و مربی ورزشی، زمان و شدت فعالیت بدنی را افزایش داد. اگر اختصاص زمانی خاص برای انجام فعالیت بدنی برای شما مشکل است می‌‌توانید در کلاس‌های ورزشی که مخصوص مادر و کودک وجود دارد، ثبت‌نام کنید. این کلاس‌ها علاوه بر اینکه خیال شما را از بابت کودک‌تان راحت می‌کند، فرصت آشنا شدن با افرادی که شرایط مشابهی با شما دارند را، پیدا خواهید کرد.

فراموش نکنید که نوشیدن آب و مایعات هنگام ورزش و پس از آن بسیار مهم است. همچنین در صورت احساس درد، سرگیجه، تنگی نفس باید فعالیت بدنی را متوقف کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *