معده درد عصبی چیست و چگونه درمان می‌شود؟ برخی درمان‌های خانگی

در این مقاله شما را با بیماری معده درد عصبی یا معده عصبی آشنا خواهیم کرد. و به بررسی علل و علائم آن خواهیم پرداخت. در پایان نیز به معرفی و بررسی روش‌های درمان معده درد عصبی می‌پردازیم. در ادامه همراه ما باشید تا این بیماری را بیشتر بشناسید. این مقالات از به‌روزترین سایت‌های زبان انگلیسی برای شما عزیزان گردآوری شده‌اند.

معده عصبی چیست ؟

معده درد عصبی یکی از مثال‌های بارز تاثیر احساسات و افکار بر سلامت بدن است. بیماری معده عصبی بر اساس گفته پزشکان و متخصصان، یک بیماری رسمی و قابل تشخیص نیست. بلکه بر اساس علائم و بررسی سطح سلامت روح و روان فرد، امکان ابتلا به معده درد عصبی را بیان می‌کنند. بر همین اساس، متخصصان معتقدند که داشتن معده عصبی می‌تواند یک اتفاق معمول در برخی از افراد باشد. که هنگام افزایش استرس و فشار روانی در افراد رخ می‌دهد.

معده درد عصبی چه علائمی دارد ؟ در ادامه به معرفی و بررسی علائم معده درد عصبی خواهیم پرداخت. علائمی که گاهی به صورت یک بیماری اعصاب و روان نیز بروز می‌کنند. و شناخت آن‌ها به تشخیص این بیماری، کمک زیادی خواهد کرد. در پایان نیز برخی روش‌های درمان خانگی معده درد عصبی را به شما معرفی می‌کنیم. اکثر این روش‌های درمانی سعی در کاهش استرس و بهبود سطح سلامت روان دارند. در ادامه همراه ما باشید.

چرا معده عصبی میشود

علائم معده درد عصبی کدامند؟

معده عصبی ممکن است علائمی مانند نفخ، حالت تهوع و اسهال را به دنبال داشته باشد. دیگر علائم شایع سندروم معده عصبی شامل اسهال، یبوست، باد شکم و مشکلات گوارشی هستند. همچنین برخی از اختلالات سیستم گوارشی مانند بیماری کرون یا سندروم روده تحریک پذیر نیز ممکن است به دلیل بروز معده عصبی ایجاد شوند. این بیماری در کودکان نیز به صورت درد شکم مشاهده می‌شود.

این بیماری ممکن است با سایر علائم روحی و روانی نیز همراه باشد. برخی از علائم دیگر این بیماری که ممکن است در افراد مختلف بروز کنند عبارتند از:

دلشوره داشتن، احساس تنگی و گره در معده، احساس خنکی در معده، استرس و اضطراب شدید، لرزش عضلات، افزایش ادرار و فعالیت در روده‌ها و در گاهی موارد عدم توانایی در کنترل ادرار از جمله این موارد هستند. که با شدید شدن بیماری ممکن است این علائم نیز بیشتر شوند.

علل وقوع معده درد عصبی

چرا معده عصبی میشود ؟ دستگاه گوارشی دارای سیستم عصبی مخصوص خود است. که با نام سیستم عصبی روده‌ای شناخته می‌شود. این سیستم عصبی وظیفه تنظیم فعالیت‌های سیستم گوارش، سیستم خون رسانی معده و روده‌ها و هورمون‌های موجود در سیستم گوارشی را بر عهده دارد.

هنگامی که افراد درگیر استرس و تنش‌های عصبی شدید بشوند، ممکن است سیستم عصبی سراسر نقاط بدن نیز در فعالیت‌های خود دچار اختلال شوند. سیستم عصبی روده‌ای نیز یکی از حساس ترین این موارد در میان سایر اعصاب بدن هستند. هنگامی که عملکرد سیستم عصبی روده‌ای در اثر استرس شدید با اختلال مواجه شود، سیستم گوارشی نیز با مشکل مواجه خواهد شد.

در رابطه با بیماری لنفوم روده بیشتر بدانید!!!

هنگامی که عملکرد سیستم گوارشی مختل شود، علائمی که در ابتدای مقاله برای شما معرفی کردیم بروز می‌دهند. بسته به میزان و شدت استرس وارده، این علائم نیز شدت پیدا خواهند کرد. و کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر خود قرار خواهند داد.

درمان خانگی معده درد عصبی

درمان معده درد عصبی

معده عصبی چگونه درمان میشود ؟ نوبت آن رسیده که در خصوص معده درد عصبی و راههای درمان آن صحبت کنیم. اکثر روش‌های درمانی خانگی و درمان‌هایی که توسط پزشکان توصیه می‌شوند، سعی در رفع عوامل استرس زا دارند.

همچنین دانستن این نکته که درمان معده عصبی می‌تواند به راحتی صورت بگیرد، اهمیت دارد. متخصصان معتقدند که تنها با ایجاد برخی تغییرات جزئی در سبک زندگی، می‌توان علائم بیماری معده عصبی را کاهش داد و به مرور زمان، به طور کلی از بین برد.

اولین و بهترین روش درمانی برای معده درد عصبی بعد از اینکه احتمال می‌دهید به آن مبتلا شده باشید، مراجعه به پزشک متخصص و روانپزشک می‌باشد. این کار ممکن است به فرد کمک کند تا بتواند استرس خود را مدیریت کند. و علائم بیماری را کاهش دهد.

پزشکان همچنین ممکن است با تجویز برخی داروها، تلاش در بهبود عملکرد سیستم گوارشی و کاهش استرس داشته باشند.

ورزش و مدیتیشن نیز ممکن است به کاهش استرس و افزایش توانایی در کنترل فشارهای عصبی کمک کنند. به همین دلیل پزشکان و متخصصان اغلب انجام مدیتیشن و یوگا را به قرد بیمار توصیه می‌کنند.

معده عصبی چیست

برخی درمان‌های خانگی برای معده درد عصبی

همانطور که در این مقاله به آن اشاره کردیم، درمان معده عصبی با ایجاد برخی تغییرات سطحی در سبک زندگی امکان پذیر است. و بیمارانی که به این بیماری مبتلا هستند، ممکن است با برخی درمان‌های خانگی موفق به رفع علائم آن شوند.در ادامه برخی از این موارد را به شما معرفی می‌کنیم.

مصرف برخی گیاهان دارویی

برخی از گیاهان توانایی کاهش علائم معده عصبی را دارند. به عنوان مثال ریشه زنجبیل یا خود گیاه زنجبیل می‌تواند احساس حالت تهوع را کاهش دهد. سایر گیاهان مانند نعنا و اطوخودوس و فلفل نیز توانایی کاهش التهاب را دارند. اگر مصرف این مواد برای شما مجاز است، می‌توانید از آن‌ها بهره ببرید.

پرونده کاملی در رابطه با خواص دارویی انواع ادویه، در این مقاله مطالعه کنید. روی لینک سبز رنگ بزنید.

پرهیز از مصرف کافئین

نوشیدنی‌های کافئین دار به ویژه قهوه سبب تحریک اعصاب معده می‌شوند. این نوشیدنی‌ها همچنین سبب افزایش سطح استرس و اضطراب ناشی از فشار عصبی می‌شوند. اگر مشکوک به معده درد عصبی هستید، برای مدتی مصرف نوشیدنی‌های کافئین دار را متوقف کنید.

مدیتیشن، یوگا و تنفس عمیق شکمی را جدی بگیرید!

این روش‌های درمانی برای کنترل و مدیریت استرس بسیار مفید هستند. بسیاری از روانشناسان و متخصصان این امر بهره بردن از مدیتیشن و یوگا برای دستیابی به آرامش درونی را پیشنهاد می‌کنند.

روابط اجتماعی خود را گسترش دهید!

صحبت کردن با یک دوست می‌تواند باعث کاهش استرس و تنش روانی شما شود. داشتن روابط اجتماعی گسترده سبب بهبود توانایی شما در مدیریت استرس خواهد شد.

سخن پایانی

در این مقاله در خصوص معده درد عصبی صحبت کردیم. این بیماری ممکن است بسیاری را درگیر خود کند. و به دلیل تشخیص سخت، با بیماری دیگری اشتباه گرفته شود. به همین دلیل شناخت علل ابتلا و علائم بیماری معده عصبی از اهمیت بالایی برخوردار است. لازم به ذکر است که مراجعه به پزشک یکی از موارد مهم است. امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شود.

منابع:

medicalnewstoday

healthline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *