علائم دیابت نوع ۲ چیست ؟

چگونه بفهمیم دیابت داریم ؟ شناخت به موقع علائم دیابت نوع ۲ و تلاش برای پیشگیری از بروز این بیماری، می‌تواند روند درمان را بسیار آسان کند. در این مقاله قصد داریم بیماری دیابت نوع ۲ را بررسی کرده و علائم آن را شرح دهیم. اگر به دنبال شناخت مهمترین علائم دیابت نوع دو در مردان و زنان هستید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید. و با مجله کرفس همراه شوید.

دیابت نوع ۲ یک بیماری شایع است. که سبب افزایش سطح قند خون در فرد بیمار می‌شود. این بیماری ابتدا با بالا بودن قند خون از سطح طبیعی آغاز می‌شود. و اگر این موضوع به مدت ۳ الی ۵ سال ادامه پیدا کند، ابتلا به دیابت نوع ۲ رخ می‌دهد. بنابراین شروع دیابت نوع ۲ ممکن است با علائم بسیار خفیف همراه باشد. و به تدریج این علائم شدیدتر شوند. به همین دلیل بسیاری از افراد ممکن است متوجه ابتلا به این بیماری نشوند.

شناخت به موقع علائم دیابت نوع ۲ و تلاش برای پیشگیری از بروز این بیماری، می‌تواند روند درمان را بسیار آسان کند. و فرد را از خطر بروز عوارض شدیدتر در امان نگه دارد. بنابراین شناخت نشانه‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین پیروی از یک رژیم غذایی دیابتی، بسیار مهم است.

چگونه بفهمیم دیابت داریم

علائم و نشانه‌های اولیه دیابت نوع ۲

در ادامه علائم و نشانه‌های اولیه دیابت نوع ۲ را معرفی می‌کنیم. این علائم می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

۱) تکرر ادرار

بالا بودن سطح قند خون، باعث می‌شود کلیه‌ها سعی کنند با فیلتر کردن و تصفیه خون، قند اضافی را از بدن خارج کنند. همین امر منجر به تکرر ادرار در فرد بیمار به ویژه در شب خواهد شد. برای سلامت کلیه ها و رهایی از کلیه درد می‌توانید مقاله مربوطه را مطالعه کنید.

۲) احساس تشنگی بیشتر

تکرر ادرار که با خارج شدن آب از بدن همراه است، سبب افزایش احساس تشنگی خواهد شد. در صورتی که این موضوع ادامه پیدا کند، ممکن است منجر به کم آبی بدن شود. و احساس تشنگی را نیز افزایش دهد.

۳) احساس گرسنگی دائمی

افرادی که در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند، به صورت مداوم احساس گرسنگی خواهند داشت. در حقیقت یکی از شایعترین علائم دیابت نوع ۲، احساس گرسنگی و تشنگی دائم و در نتیجه پرخوری فرد بیمار است. این موضوع به دلیل این است که افراد بیمار انرژی لازم را از وعده‌های غذایی خود دریافت نمی‌کنند. و فرآیند هضم غذا در این افراد با مشکل مواجه خواهد بود.

مهمترین علائم دیابت

۴) احساس خستگی و بی‌حالی زیاد

ابتلا به دیابت نوع ۲ می‌تواند بر بروی سطح انرژی افراد تاثیر منفی بگذارد. و باعث ایجاد احساس خستگی در آن‌ها شود. این عامل منفی در اثر اختلال در رسیدن قند کافی به سلول‌ها رخ می‌دهد.

۵) تار شدن دید چشم‌ها

اگر مقدار قند موجود در خون افزایش پیدا کند، می‌تواند منجر به آسیب رسیدن به مویرگ‌های کوچک چشم شود. این تار شدن چشم می‌تواند برای یکی از چشم‌ها و یا هر دو چشم رخ دهد. همچنین ممکن است بارها این نشانه برطرف شود و دوباره رخ دهد. اگر فرد بیمار به موقع برای درمان این عارضه اقدام نکند، ممکن است کاهش دید دائمی برای او اتفاق بیوفتد.

۶) درمان و بهبود آهسته زخم‌ها و بریدگی‌ها

اگر قند خون بالا باشد، ممکن است به اعصاب و رگ‌های خونی بدن آسیب وارد شود. و در نتیجه گردش خون با مشکل مواجه شود. به همین دلیل در افراد مبتلا به دیابت نوع۲ ، زخم‌ها و بریدگی‌ها با سرعت بسیار آهسته بهبود می‌یابند. و درمان زخم ممکن است ماه‌ها به طول بیانجامد. این موضوع ممکن است منجر به وقوع عفونت‌های مختلف در بدن شود. زخم پای دیابتی یکی از نشانه‌های این بیماری در مراحل پیشرفته است.

۷) احساس سوزن سوزن شدن، بی حسی و درد در دست‌ها و پاها

به دلیل سطح بالای قند خون و آسیب رسیدن به اعصاب بدن، افراد مبتلا به دیابت نوع۲ ممکن است احساس درد یا بی حسی و سوزن سوزن شدن را در دست‌ها و پاهای خود احساس کنند. این علائم دیابت را با عنوان بیماری نوروپاتی می‌شناسند. و در صورن نادیده گرفته شدن، ممکن است عوارض شدیدتر و جدی تری را به دنبال داشته باشد.

۸) ایجاد لکه‌های تیره روی پوست

برخی بیماران ممکن است ایجاد لکه‌های تیره روی برخی نواحی بدن مانند گردن، زیر بغل یا کشاله ران را گزارش کنند. این بیماری پوستی که به عنوان آکانتوز نیگریکانس شناخته می شود، یکی از نشانه‌های ابتلا به دیابت نوع ۲ می‌باشد. این لکه‌های پوستی اغلب بسیار نرم هستند.

۹) احساس خارش و ایجاد عفونت‌های قارچی روی پوست

قند اضافی موجود در ادرار و خون می‌تواند مواد خوراکی را برای عفونت‌های قارچی فراهم کند. به همین دلیل بروز عفونت‌های قارچی در نواحی گرم و مرطوب بدن مانند زیر بغل و دهان و … ار علائم دیابت به شمار می‌روند. نواحی دارای عفونت معمولا دارای خارش و قرمزی و گاهی اوقات دارای درد هستند.

علائم دیابت نوع دو در مردان

اهمیت تشخیص به موقع بیماری دیابت نوع ۲

تشخیص زود هنگام بیماری دیابت نوع ۲ به فرد بیمار کمک می‌کند که سریع تر روند درمان را آغاز کند. این امر موجب می‌شود که کنترل عوارض و علائم دیابت آسان شود. و برخی عوارض و بیماری‌های جدی‌تر مرتبط با دیابت مانند سکته‌های قلبی و مغزی بروز ندهند.

کدام عوامل خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهند؟

هر فردی سوای از داشتن یا نداشتن سابقه خانوادگی دیابت، ممکن است به دیابت نوع۲ مبتلا شود. اما عواملی که خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را بیشتر می‌کنند عبارتند از:

سن بالای ۴۵ سال، کم تحرکی و ورزش نکردن، اضافه وزن یا چاقی، رژیم غذایی ناسالم، داشتن سابقه خانوادگی بیماری دیابت، ابتلا به سندروم تخمدان، داشتن سابقه دیابت بارداری، تجربه بیماری‌های قلبی و سکته‌های مغزی و قلبی از عواملی هستند که خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهند.

سخن پایانی

در این مقاله به معرفی و بررسی علائم اولیه بیماری دیابت نوع ۲ پرداختیم. چنانچه دارای علائم دیابت نوع ۲ که در این مقاله به آن‌ها اشاره کردیم هستید، سعی کنید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید. و در صورت لزوم آزمایش خون بدهید. در صورت تشخیص ابتلا به این بیماری، روند درمان و کنترل عوارض هرچه سریع‌تر باید آغاز شوند. تا از بروز موارد جدی‌تر جلوگیری شود. امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شود.

منابع: medicalnewstoday، mayoclinic

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *