طناب زدن، بهترین ورزش کالریسوز خانگی
طناب زدن، بهترین ورزش خانگی برای کالری سوزی
در فیلمهای ورزشی مربوط به رشته کشتی و بوکس دیدهایم که قهرمان داستان وقت زیادی از فعالیت ورزشی خود را به طناب زدن اختصاص میدهد. در واقعیت نیز طنابزنی به علت مصرف کالری بالا و به کارگیری تقریبا تمامی عضلات بدن در آن واحد در این دو رشته استفاده زیادی دارد. درست است که اغلب ما ورزشکار حرفهای نیستیم ولی روزانه ۳۰ دقیقه طناب زنی میتواند حدود ۵۹۰ کالری مصرف انرژی داشته باشد.
طناب زنی به جز مصرف کالری بالا میتواند موارد زیر را برای شما در پی داشته باشد:
تقویت عضلات
تقریبا تمامی عضلات بدن در حین طناب زنی فعال هستند. این تمرین به شما کمک خواهد کرد به مرور زمان قدرت، استقامت و تعادل بدنی خود را بالاتر ببرید. همچنین به علت افزایش حجم عضلانی شما، میزان سوخت و ساز پایه روزانه شما نیز افزایش خواهد یافت.
افزایش قدرت سیستم قلبی و عروقی
طنابزنی با سرعت متوسط به دلیل افزایش سرعت گردش خون و افزایش فشار ملایم بر سیستم ریوی شما میتواند در دراز مدت تاثیرات مثبت در افزایش قدرت سیستم قلبی و عروقی شما داشته باشد.
نکته
سیگار تاثیرات منفی مختلفی بر روی سلامت بدن و روان دارد. طناب زنی با شدت متوسط همچنین میتواند به عنوان یکی از بهترین ورزشها برای کاهش اثرات مضر سیگار و دیگر دخانیات پس از ترک آن باشد.
کاهش استرس
طنابزنی تولید هورمون اندورفین در بدن را افزایش میدهد. نقش این هورمون در بدن انسان تولید احساس آرامش، شادی و همچنین کاهش استرس در انسان است.
در هنگام طناب زنی چه کفش و لباسی بپوشیم؟
بهتر است در هنگام طنابزنی در خانه کفش بپوشید. کفش مناسب برای این ورزش کفشهایی هستند که از قسمت پنجه مناسبی برخوردار باشند. انواع کفشهای مخصوص والیبال، بسکتبال و تنیس میتوانند برای طنابزنی مناسب باشند. حواستان باشد کفشهای مخصوص دویدن و پیادهروی به دلیل ضخیم بودن در قسمت پاشنه برای طنابزنی خوب نیستند.
چند توصیه برای انجام بهتر و راحتتر طناب زدن
مهمترین نکته در این ورزش انتخاب طناب با طول مناسب است. برای انتخاب طناب پای خود را در وسط طناب قرار دهید؛ اگر دستهها کمی پایینتر از شانه شما قرار بگیرند اندازه طناب مناسب است.
در حین طناب زدن:
دستههای انتهای طناب را محکم در دست بگیرید.
آرنجها را نزدیک و در راستای بدنتان نگاه داشته و شانهها را شل کنید.
اندکی زانوها را خم کرده و از مچهای خود برای تاب دادن طناب با قوسی ملایم در بالای سرتان استفاده کنید.
سر و پشتتان را هنگام پریدن مستقیم نگه دارید.
پشتتان را به جلو خم نکنید. طناب را با حرکت مچهای خود بچرخانید، نه با حرکت بازوهایتان.
سر و گردن خود را مستقیم و رو به جلو نگه دارید و سعی کنید به یک نقطه ثابت نگاه کنید.
سعی کنید در حین تمرین با بینی نفس بکشید.
بیش از حد بالا نپرید، زیرا ممکن است روی زانو و قوزک پاهایتان فشار بیش از حد بیاید.
از انجام این ورزش بر روی سنگ و موزاییک خودداری کنید زیرا ضربه ناشی از وزن میتواند به مفاصل شما آسیب بزند. بهتر این کار را بر روی یک سطح چوبی یا فرش، موکت یا پتوی نرم انجام دهید.
پیش از انجام تمرین کاملا بدن خود را گرم کرده و پس از پایان به طور کامل خود را طبق اصول انجام فعالیتهای ورزشی سرد کنید.
طناب زدن برای چه کسانی ممنوع میباشد؟
ورزش طنابزنی برای افراد سالم مشکلی ایجاد نخواهد کرد اما توصیه میشود کسانی که با مشکلاتی همچون آرتروز زانو و لگن درگیر بوده یا از مشکل فتخ ایگویینال رنج میبرند پیش از انجام این ورزش با پزشک معالج خود مشورت کنند. ورزش طنابزنی برای زنان باردار و افرادی که به هر علت در بدن خود پروتزهای مختلف را دارا هستند بهطور کامل ممنوع است.
در ادامه میتوانید در مقاله
دو برنامه تمرینی برای طنابزنی
طنابزنی اصولی را شروع کنید.