از خواص سویا اطلاع دارید؟ میزان پروتئین سویا آجیلی چقدر است؟

فواید سویا آجیلی در بدنسازی چیست؟ از سویا برای غذا استفاده می‌کنید؟ دانشمندان معتقدند که گنجاندن سویا در برنامه رژیم غذایی افراد مختلف می‌تواند به تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن کمک زیادی کند. موضوع مصرف سویا و گنجاندن آن در برنامه غذایی افراد مختلف، از مواردی است که اخیرا بسیار چالش برانگیز بوده و بحث‌های زیادی در خصوص مفید یا مضر بودن مصرف این خوراکی برای بدن مطرح شده است. در این مقاله قصد داریم به سوالات مطرح شده در خصوص مصرف سویا پاسخ بدهیم.

در ادامه همراه مجله کرفس باشید.

میزان پروتئین یک لیوان آجیل سویا ۶۰ گرم و کالری سویا آجیلی ۷۹۹ است. همچنین میزان پروتئین یک لیوان سویا پخته برای غذا ۲۲ گرم، و کالری سویا پخته ۲۵۴ است. برنامه غذایی برای عضله سازی را در اینجا ببینید…

با توجه به میزان کالری نسبتا بالا، سویا آجیلی برای چاقی مفید خواهد بود. و یک میا‌ن‌وعده مفید است. البته در خوردن آن زیاده روی نکنید!

سویا چیست؟

سویا از خوراکی‌های مفید و بسیار مقوی متعلق به خانواده حبوبات است که به شکل لوبیا‌های ریز است. این خوراکی‌های خوش طعم سرشار از مواد مغذی مورد نیاز بدن هستند. محققان و دانشمندان معتقدند که گنجاندن سویا در برنامه رژیم غذایی افراد مختلف می‌تواند به تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن کمک زیادی کند و فواید سلامتی بی‌نظیری را به دنبال داشته باشد.

با این وجود، برخی از مردم نسبت به مصرف سویا نظر مثبتی ندارند. این موضوع به دلیل نگرانی نسبت به گفته‌هایی است که مصرف سویا را همراه با مضراتی برای سلامتی عنوان می‌کنند که البته هنوز هیچ اثبات علمی برای این گفته‌ها وجود ندارد.

سویا آجیلی برای تیروئید

لیست غذاهای بدون گوشت مناسب گیاه خواران

در اینجا ببینید….

به عنوان مثال برخی فکر می‌کنند که مصرف سویا می‌تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. و یا اینکه سویا می‌تواند عملکرد غده تیروئید را مختل کند، همچنین برخی از افراد مصرف سویا را برای بانوان مضر قلمداد می‌کنند!

در ادامه این مقاله با توجه به آخرین مقالات و شواهد علمی ثبت شده در خصوص مصرف سویا را برای شما بررسی می‌کنیم و مشخص می‌کنیم که آیا مصرف سویا برای سلامت بدن انسان مفید است یا مضر؟!

خواص سویا ، کدام مواد مغذی در سویا وجود دارد؟

یکی از بارزترین مشخصات سویا، سرشار بودن آن از پروتئین و آمینو اسیدهای ضروری بدن است. در نتیجه سویا را می‌توان یکی از بهترین خوراکی‌ها برای تقویت عضله سازی دانست. خواص سویا برای بدنسازی برای ورزشکاران بسیار مهم است.

در اینجا بیشتر بخوانید: پودر پروتئین بدنسازی خانگی برای عضله سازی

پودر سویا را چگونه مصرف کنیم ؟ سویا آجیلی در تهیه انواع پودر بدنسازی خانگی کاربرد دارد.

سویا همچنین سرشار از چربی‌های مفید گیاهی، فیبر، ویتامین‌های ضروری مورد نیاز بدن، مواد معدنی و چندین ترکیب گیاهی مفید برای بدن است. کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، پتاسیم، روی، مس، منگنز، سلنیوم، تیامین و فولات از جمله این مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز بدن هستند که در سویا وجود دارند.

علاوه بر این موارد، سویا حاوی مقادیر قابل توجه از انواع آنتی اکسیدان‌ها می‌باشد. این مواد خواص زیادی برای سلامت بدن دارند و باعث تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از بروز بیماری سرطان می‌شوند.

منابع پروتئین گیاهی و فواید هر کدام 

(همراه با ایده های اشپزی)، مناسب گیاهخواران

به خاطر همین موارد است که دانشمندان مصرف سویا و مشتقات آن و همچنین خوراکی‌های تهیه شده از سویا را برای سلامتی و تنوع بخشیدن به رژیم غذایی مفید قلمداد می‌کنند. سویا آجیلی ، شیر سویا و سویا سس و پنیر توفو از انواع آن‌هاست. که در شکل زیر مشاهده می‌کنید!

خواص سویا برای زنان

مصرف سویا می‌تواند برای کاهش سطح کلسترول بد خون مفید باشد!

مطالعات صورت گرفته توسط محققان این موضوع را بیان می‌کنند که خواص سویا می‌تواند باعث کاهش سطح کلسترول بد خون ( LDL ) شود و کلسترول خوب یا همان ( HDL ) را افزایش می‌دهد. این تاثیر مثبت به خصوص زمانی که پروتئین گیاهی سویا را جایگزین پروتئین حیوانی کنید، چندین برابر می‌شود. از این طریق مصرف سویا را می‌توان برای سلامت قلب و عروق مفید قلمداد کرد.

سویا خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد!

دانشمندان معتقدند که رژیم‌های غذایی حاوی حبوباتی مانند سویا می‌تواند برای سلامت قلب مفید واقع شود و از بروز بیماری‌های مزمن قلبی جلوگیری کند. همچنین مصرف سویا می‌تواند به بهبود سلامت عروق کمک کند و خطر بروز سکته‌های قلبی و مغزی را نیز کاهش دهد.

مصرف سویا به کنترل و کاهش فشار خون کمک می‌کند!

سویا می‌تواند یک منبع عالی پروتئین گیاهی برای افرادی باشد که به بیماری فشارخون بالا مبتلا هستند. زیرا فوایدی در جهت کنترل و کاهش فشارخون برای مصرف سویا ذکر شده است. بنابراین سویا می‌تواند یک انتخاب مناسب برای جایگزین شدن با منابع پروتئین حیوانی در رژیم غذایی افراد مبتلا به فشارخون بالا و یا افرادی که در معرض ابتلا به این بیماری هستند، قلمداد شود.

توجه داشته باشید که سویا سس میزان شوری زیادی دارد. و به میزان بسیار کمی در غذا باید از آن استفاده کرد.

طریقه مصرف سویا

مصرف سویا می‌تواند باعث کاهش قند خون شود!

محققان معتقدند که مصرف سویا می‌تواند باعث کنترل و متهادل شدن قندخون بدن شود و فوایدی را برای کنترل بیماری دیابت داشته باشد. این موارد برای بیماران دیابتی و همچنین افرادی که در معرض ابتلا به دیابت قرار دارند، از اهمیت بالایی برخوردار است. گنجاندن سویا در رژیم غذایی بیماران دیابتی می‌تواند یک روش مناسب برای کمک به کنترل بیماری دیابت باشد.

سویا می‌تواند برای بارداری مفید باشد وعلائم یائسگی را کاهش دهد!

بر اساس تحقیقات صورت گرفته، دانشمندان دریافتند که بر خلاف برخی دیدگاه‌های موجود نسبت به خواص سویا ، مصرف این خوراکی مفید و مقوی می‌تواند برای زنان باردار مفید باشد. همچنین برخی ترکیبات موجود در سویا باعث کاهش عوارض دوران یائسگی بانوان می‌شود. علاوه بر این موارد، نتایج بدست آمده از برخی تحقیقات جدید نشان می‌دهند که مصرف سویا نه تنها باعث بروز سرطان سینه نمی‌شود، بلکه خطر ابتلا به این نوع سرطان و همچنین سایر انواع بیماری سرطان را کاهش می‌دهد.

سخن پایانی

در این مقاله به معرفی و بررسی خواص سویا برای سلامت بدن پرداختیم و احتمال وجود مضراتی برای سلامتی در اثر مصرف سویا را برای شما بررسی کردیم. به طور کلی هنوز هیچ اثبات علمی برای اینکه مصرف سویا می‌تواند باعث بروز بیماری سرطان بشود و یا اینکه برای زنان مضر باشد، وجود ندارد. در عوض فواید بی‌نظیر زیادی برای مصرف سویا بیان شده است.

بیشتر بخوانید: همه چیزهایی که باید درباره رژیم گیاه خواری بدانید!

البته باید در نظر داشت که در مصرف سویا نیز مانند همه مواد خوراکی دیگر نباید افراط و تفریط وجود داشته باشد. همچنین باید این موضوع را مدنظر داشت که همه محصولات و خوراکی‌های تهیه شده از سویا ارزش غذایی یکسانی ندارند و تا حد امکان باید به سراغ مصرف محصولاتی رفت که کمتر فراوری شده باشند و مواد مضر مصنوعی مضر کمتری را شامل بشوند. امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد و از آن لذت برده باشید.

منابع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *