گرمازدگی چیست؟ علائم گرمازدگی را بهتر بشناسید!

در این مقاله به معرفی گرمازدگی و بررسی علائم گرمازدگی خواهیم پرداخت. با توجه به این که در فصل تابستان هستیم و اوج گرما را تجربه می‌کنیم، احتمال وقوع گرمازدگی برای افرادی که در معرض گرمای شدید هستند، وجود دارد. با شناسایی علائم این بیماری، می‌توانید به خود یا نزدیکانتان در هنگام گرمازدگی، کمک بسیاری بکنید. و از بروز خطرهای جدی که می‌توانند حتی زندگی شما را تهدید کنند، جلوگیری کنید. در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا با علائم گرمازدگی آشنا شوید.

اولین و مهم ترین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید، کنترل میزان آب بدن است.

What-is-heatstroke

علائم گرمازدگی

علائم گرمازدگی معمولا شدید و بسیار جدی هستند. و باعث مراجعه شما به پزشک خواهند شد. یکی از اولیه ترین علائم گرمازدگی می‌تواند گرفتگی عضلات باشد. در حقیقت گرفتگی عضلات اولین نشانه‌ای است که به شما هشدار خواهد داد که احتمالا دچار گرمازدگی شده اید.

خوراکی‌های مناسب برای کاهش علائم گرمازدگی را در این مقاله ببینید. روی لینک بزنید.

نشانه‌های دیگری که بتوان از آن‌ها به عنوان علائم گرمازدگی یاد کرد، شامل خستگی و ضعف شدید، تب بالای ۳۹ درجه، افزایش تعریق بدن، افزایش ضربان قلب و بالا بودن نبض، احساس حالت تهوع و یا استفراغ، قرمز شدن پوست، ضعیف بودن ضربان قلب با وجود تعداد بالای آن و همچنین غش کردن که احتمال وقوع آن نیز وجود دارد. همچنین ممکن است شخ گرمازده فکر کند که دچار سکته مغزی شده و علائم سکته مغزی را در خود مشاهده کند.علائم گرمازدگی باید جدی گرفته شوند. زیرا گرمازدگی می‌تواند یک خطر جدی برای زندگی شما باشد.

گرفتگی عضلات اولین نشانه‌ای است که به شما هشدار خواهد داد که احتمالا دچار گرمازدگی شده اید.

علت‌های وقوع گرمازدگی

علت اصلی وقوع گرمازدگی، عدم توانایی مناسب بدن در خنک کردن خود است. سیستم تعریق بدن یک روش کارآمد و مناسب برای خنک کردن بدن و پاسخ به گرمای شدید است. در صورتی که بدن نتواند به صورت مناسب تعریق کند و از این راه خود را خنک کند، دچار گرمازدگی خواهید شد. و علائم گرمازدگی بروز خواهند کرد.

بنابراین ممکن است در صورت قرار گرفتن در معرض گرمای شدید و کمبود آب بدن یا مشکل در سیستم تعریق، دچار گرمازدگی شوید. همچنین اگر در هوای گرم یا در یک اتاق گرم به کار شدید مشغول باشید یا با شدت زیادی ورزش کنید، امکان دارد بدن در تولید عرق کافی برای خنک کردن شما به مشکل بر بخورد و علائم گرمازدگی در شما ایجاد شوند.

همچنین پوشیدن لباس‌های ضخیم و تنگ در فصل تابستان موجب افزایش احتمال بروز گرمازگی خواهد شد. مصرف الکل نیز از دیگر عوامل افزایش خطر ابتلا به گرمازدگی می‌باشد. بنابراین اگر در فصل تابستان دچار گرمازدگی می‌شوید، باید علل وقوع گرمازدگی را جدی بگیرید.

در صورتی که بدن نتواند به صورت مناسب تعریق کند و از این راه خود را خنک کند، دچار گرمازدگی خواهید شد.

Get-to-know-the-symptoms-of-heatstroke-better

عوامل افزایش دهنده خطر

برخی عوامل نیز به طور مستقم در افزایش خطر بروز گرمازدگی نقش دارند. به عنوان مثال نوزادان و کودکان زیر ۴ سال و همچنین افراد بالای ۶۵ سال بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به گرمازدگی قرار دارند. این افراد باید سعی کنند کمتر در معرض گرمای شدید قرار بگیرند. و در صورت حضور در فضای بیرون از خانه در فصل تابستان، این زمان را به حداقل برسانند. و یا سعی کنند به خنک نگه داشتن بدن خود کمک کنند.

همچنین افرادی که داروهای کاهش فشار خون یا بیماری‌های قلبی را مصرف می‌کنند، در صورت احساس گرمای شدید، ممکن است دچار گرمازدگی شوند. زیرا بدن این افراد به دلیل مصرف داروها توانایی کمتری برای تعریق و در نتیجه خنک شدن از خود نشان می‌دهد. و ممکن است دچار کمبود آب شود.

همچنین افراد مبتلا به بیماری چاقی و اضافه وزن نیز ممکن است سریع تر علائم گرمازدگی را تجربه کنند. زیرا بدن این افراد برای خنک شدن توانایی کافی ندارد. تغییر ناگهانی دمای بدن و رفتن به ناحیه‌ای با آب و هوای گرم تر و مرطوب تر نیز ممکن است شرایط گرمازدگی را تشدید کند.

تشخیص گرمازدگی

اگر در اثر گرما شدید احساس کردید که دچار سکته مغزی یا قلبی شده اید و یا علائم گرمازدگی که در بالا برای شما معرفی کردیم را احساس کردید، سریعا به پزشک مراجعه نمایید. گرمازدگی یک خطر جدی است و در صورت مشاهده علائم شدید هرگز نباید آن را نادیده بگیرید و دست به درمان‌های خانگی بزنید.

بهتر است در صورت مشاهده علائم گرمازدگی، سریعا دست از فعالیت بکشید. و در صورت امکان در مکانی دراز بکشید. آب خنک بنوشید و در صورت امکان از وسایل خنک کننده و تهویه هوا استفاده کنید. اگر لباس ضخیم به تن دارید، باید در صورت امکان لباس را از تن خارج کنید تا به خنک شدن بدن کمک کنید. سپس سریعا باید به پزشک مراجعه نمایید.

heatstroke

پزشک نیز ممکن است برای تشخیص گرمازدگی، از یک آزمایش خون کمک بگیرد تا میزان سدیم و پتاسیم خون شما را بسنجد. همچنین ممکن است از طریق آزمایش ادرار، کم آبی بدن شما را مورد بررسی قرار دهد. بررسی عملکرد عضلات، عملکرد کلیه‌ها و استفاده از عکس برداری پرتو ایکس برای بررسی آسیب اندام‌های داخلی نیز از دیگر روش‌های تشخیص گرمازدگی به شمار می‌رود.

پوشیدن لباس‌های خنک و گشاد در فصل تابستان از دیگر روش‌های بسیار مناسب برای کاهش دمای بدن است.

جلوگیری از بروز گرمازدگی

حالا قصد داریم چندین راهکار ساده برای در امان ماندن از گرمازدگی در فصل تابستان را برای شما معرفی کنیم. در معرفی این روش‌ها، به طور کلی قصد داریم بدن را خنک تر نگه داریم. و دمای آن را پایین بیاوریم. اولین و مهم ترین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید، کنترل میزان آب بدن است. همیشه سعی کنید مقدار زیادی آب بنوشید تا سیستم تعریق بدن به خوبی به فعالیت مناسب خود ادامه دهد. و بدن را خنک نگه دارد.

همچنین نوشیدن میزان آب کافی در روز، برای کلیه‌ها بسیار مفید است. مقاله‌ای درباره کلیه درد در اینجا قرار دادیم. روی لینک بزنید.

پوشیدن لباس‌های خنک و گشاد در فصل تابستان از دیگر روش‌های بسیار مناسب برای کاهش دمای بدن است. خودداری از نوشیدن نوشیدنی‌های کافئین دار و همچنین عدم مصرف نوشیدنی‌های الکلی نیز بسیار مهم است. زیرا کافئین احتمال کمبود آب بدن را افزایش می‌دهد.

به طور کلی باید سعی کنید کمتر در معرض آفتاب شدید و گرمای طاقت فرسا قرار بگیرید. مثلا تا حد امکان فعالیت‌های خارج از منزل را به ساعات پایانی روز که دمای هوا خنک تر است، موکول کنید. همچنین استفاده از یک حمام آب سرد به خنک شدن بدن شما کمک خواهد کرد. همچنین باید توجه کنید که هرگز نباید کودکان، سالمندان و یا حیوانات خانگی را در فضای بسته ماشین در هوای گرم نگه دارید. زیرا احتمال وقوع گرمازدگی شدید بسیار افزایش می‌یابد.

سخن پایانی

گرمازدگی یک بیماری جدی و با علائم شدید است. که می‌تواند حتی باعث مرگ شود. بنابراین باید علائم گرمازدگی را جدی بگیرید. البته در صورت تشخیص به موقع، به آسانی قابل درمان است. همچنین می‌توانید به راحتی از بروز آن پیشگیری کنید. امیدواریم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *