فهرست محتوا:
سوء هاضمه یکی از مشکلات گوارشی است که بعد از غذا خوردن ایجاد میشود. این مشکل در قسمت فوقانی معده با درد و یا احساس سوزش همراه میشود. اگرچه بسیاری از پزشکان سوءهاضمه را یک بیماری به حساب نمیآورند، اما میتواند نشانهای از وجود سایر بیماریهای گوارشی مثل زخم، گاستریت و یا رفلاکس معده باشد. بسیاری از افراد برای درمان قطعی سوء هاضمه به سراغ داروهای شیمیایی بدون نسخه پزشک میروند. در حالیکه میتوانید این مشکل را در خانه و با کمک داروهای گیاهی برطرف کنید.
در ادامه به چندین روش برای برطرف کردن احساس سیری و پری معده بیان میکنیم. پس با ما همراه باشید.
نعناع یک گیاه خوشبوکننده نفس است. این گیاه خاصیت ضداسپاسم هم بر روی بدن دارد. به همین دلیل میتوانید آن را برای رفع مشکلات معده از جمله حالت تهوع و سوءهاضمه مصرف کنید.
مصرف چای نعناع
نعناع یک گیاه خوشبوکننده نفس است. این گیاه خاصیت ضداسپاسم هم بر روی بدن دارد. به همین دلیل میتوانید آن را برای رفع مشکلات معده از جمله حالت تهوع و سوءهاضمه مصرف کنید. مصرف یک فنجان دمنوش نعناع بعد از غذا به هضم شدن سریع غذا کمک میکنید. اگر مشکل سوءهاضمه شما همیشگی است، بهتر است همیشه مقداری نعناع در منزل داشته باشید.
اگر به رفلاکس معده مبتلا هستید، از این روش برای درمان قطعی سوء هاضمه استفاده نکنید. زیرا نعناع عضلات بین معده و مری را شل میکند. در نتیجه با خوردن آن، اسیده معده به مری میرود و ریفلاکس معده را افزایش میدهد. همچنین این گیاه برای کسانی که به زخم معده مبتلا هستند، توصیه نمیشود.

تاثیر چای بابونه در رفع سوءهاضمه
برای اینکه احساس سیری و پری معده را برطرف کنید، چای بابونه هم انتخاب خوبی است. زیرا دمنوش این گیاه میزان اسید معده را کاهش میدهد. همچنین اگر به ناراحتی روده مبتلا باشید، با مصرف دمنوش بابونه میتوانید آن را برطرف کنید. این گیاه در رفع سوءهاضمه مؤثر است. در طب سنتی از آن به عنوان یک گیاه ضدالتهاب هم نام برده میشود.
برای درست کردن چای بابونه، یک یا دو قاشق چایخوری بابونه را به مدت 10 دقیقه با یک فنجان آب جوش دم کنید. سپس به آن یک قاشق عسل اضافه کنید. با این روش سوءهاضمه برطرف میشوند. البته اگر غلظت خون دارید، بهتر از مصرف آن خودداری کنید.
سرکه سیب از آن دست مایعاتی است که فواید بیشماری از بهبود پوست تا لاغری دارد. یکی از فواید این سرکه، کمک به درمان سوءهاضمه است. از آنجا که افزایش اسید معده باعث سوءهاضمه میشود، سرکه سیب با کاهش اسید در درمان آن مؤثر است.
مصرف سرکه سیب در درمان قطعی سوء هاضمه
سرکه سیب از آن دست مایعاتی است که فواید بیشماری از بهبود پوست تا لاغری دارد. یکی از فواید این سرکه، کمک به درمان سوءهاضمه است. از آنجا که افزایش اسید معده باعث سوءهاضمه میشود، سرکه سیب با کاهش اسید در درمان آن مؤثر است. برای تاثیر این ماده میتوانید قبل از غذا یک یا دو قاشق چایخوری سرکه سیب را با یک فنجان آب ترکیب کنید. این نوشیدنی را نیم ساعت قبل از غذا میل کنید.
البته در مصرف سرکه سیب زیادهروی نکنید. زیرا باعث فرسایش دندان، حالت تهوع، سوختگی گلو و کاهش قندخون و سردرد میشود.
تاثیر زنجبیل در درمان سوءهاضمه
یکی دیگر از راههای برطرف کردن احساس سیری و پری معده مصرف زنجبیل است. این داروی خانگی میتواند میزان اسید معده را کمتر کند. برای تاثیر این گیاه دارویی در درمان قطعی سوء هاضمه میتوانید یک فنجان چای زنجبیل را قبل از غذا میل کنید.
زنجبیل طعم تندی دارد که نوشیدن بیش از حد آن باعث سوزش گلو میشود. پس بهتر است با دمنوش آن کمی لیمو یا عسل اضافه کنید.

مصرف دانه رازیانه
رازیانه گیاهی است که خاصیت ضداسپاسم دارد. مصرف آن در برطرف کردن احساس سیری و پری معده مؤثر است. میتوانید از این گیاه برای رفع سایر مشکلات گوارشی مثل گرفتگی معده، نفخ و تهوع نیز استفاده کنید. برای مصرف نصف قاشق چایخوری تخم رازیانه را داخل آب خیس کنید. بعد از 10 دقیقه آن را روی شعله بگذارید تا بجوشد.
هر زمان که احساس سوء هاضمه کردید، این دمنوش را میل کنید. روش دیگر مصرف این گیاه، جویدن دانهها بعد از غذاخوردن است. البته در مصرف این دمنوش زیاده روی نکنید. زیرا باعث حالت تهوع، استفراغ و حساسیت به آفتاب میشود.
یکی دیگر از راههایی که میتوانید با کمک آن سوء هاضمه را درمان کنید، مصرف جوش شیرین است. برای این کار نصف قاشق چایخوری جوش شیرین را با یک فنجان آب جوش ترکیب کنید. اجازه دهید کمی خنک شود و بعد از غذاخوردن آن را مصرف کنید.
مصرف جوش شیرین
یکی دیگر از راههایی که میتوانید با کمک آن سوء هاضمه را درمان کنید، مصرف جوش شیرین است. برای این کار نصف قاشق چایخوری جوش شیرین را با یک فنجان آب جوش ترکیب کنید. اجازه دهید کمی خنک شود و بعد از غذاخوردن آن را مصرف کنید.
البته این روش را زمانی استفاده کنید که میزان سوءهاضمه بیش از حد شده و هیچ چاره دیگری ندارید. جوش شیرین (بی کربنات سدیم) به طور کلی غیرسمی و بیخطر است. اما نوشیدن مقدار زیادی از این نوشیدنی عوارض ناخواستهای مثل اسپاسم عضلات، استفراغ، اسهال و یبوست را به دنبال دارد.

آب لیمو برای برطرف کردن احساس سیری و پری معده
یکی دیگر از راههای درمان قطعی سوء هاضمه مصرف آب لیمو است. زیرا این میوه اثر قلیایی دارد و اسید معده را خنثی میکند. بنابراین میتواند به هضم غذا کمک کند. برای مصرف این ماده خوراکی، نیم ساعت قبل از غذا، یک قاشق غذاخوری آب لیمو را در یک فنجان آب گرم مخلوط و میل کنید. البته در مصرف آن زیادهروی نکنید. زیرا لیمو به مرور زمان مینای دندان را از بین میبرد.