رفلاکس معده به دلیل برگشت اسید در مری اتفاق میافتد که در اصطلاح عامیانه به آن «ترش کردن» میگویند. در صورتی که نسبت به این مشکل بیتوجه باشید، باعث آسیبهای جبران ناپذیری به قسمت معده میشود. در ادامه به چندین روش برای درمان قطعی رفلاکس معده میپردازیم.
برای کاهش اسید معده چه بخوریم
در طب سنتی راههای زیادی برای کاهش اسید معده وجود دارد. برای از بهترین این روشها عبارتند از:
چای سبز برای درمان قطعی رفلاکس معده
چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان است. مصرف چای سبز هر روز میتواند به جلوگیری از اختلالات دستگاه گوارش کمک کند. پس ۱-۲ قاشق چایخوری از برگهای چای سبز یا یک قاشق چای خوری از چای خشک شده را با یک فنجان آب گرم ترکیب کنید.
سپس برگهای چای سبز یا آب چای را به مدت ۵-۱۰ دقیقه روی حرارت کتری یا سماور قرار دهید. در پایان آن تفالههای آن را از صافی عبور دهید و مصرف کنید. این چای را در حالی که گرم است بنوشید. میتوانید کمی عسل و / یا لیمو هم به آن اضافه کنید. هر چند وقت یکبار باید این کار را انجام دهید. بهتر است روزانه ۲-۳ فنجان چای سبز میل کنید. به مرور زمان رفلاکس معده درمان میشود.


تاثیر جو دوسر بر روی رفلاکس معده
جو دوسر میتواند به تسکین درد معده کمک کند. این مادهی غذایی برای هضم غذا مفید. زیرا حاوی مقدار زیادی فیبر است. از سوی دیگر به دلیل خاصیت پربیوتیک (prebiotic) به سلامت روده کمک میکند. پس ۱ فنجان جو دوسر را با یک فنجان آب گرم ترکیب کنید. میتوانید ۱-۲ قاشق چایخوری عسل هم به آن اضافه کنید. این دمنوش را هر چند وقت یکبار میل کنید.
یکی دیگر از راههای درمان جدید رفلاکس معده مصرف آب لیموی تازه است. این میوه اثرات آنتی اسید دارد و میتواند نفخ و گاز معده و سوزش قلب بهبود دهد. همچنین باعث بهبود هضم و تقویت جریان صفرا در معده میشود
مصرف آب میوه برای معده ترش
آب سیب حاوی پکتین و فیبر است که میتواند به بهبود هضم و بهبود محیط روده کمک کند. در نتیجه منجر به سلامتی بهتر دستگاه گوارش میشود. پس کاری که باید بکنید، نوشیدن یک فنجان آب سیب در طی روز است. اگر احساس کردید خیلی غلیظ است، میتوانید آن را با همان مقدار آب رقیق کنید. این نوشیدنی را ۲ بار در روز مصرف کنید.
یکی دیگر از راههای درمان جدید رفلاکس معده مصرف آب لیموی تازه است. این میوه اثرات آنتی اسید دارد و میتواند نفخ و گاز معده و سوزش قلب بهبود دهد. همچنین باعث بهبود هضم و تقویت جریان صفرا در معده میشود. آب لیمو دارای خواص ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی است این خاصیت معدهی شما را در برابر عفونتها محافظت میکند.
پس ۲ قاشق غذاخوری آب لیمو را با یک فنجان آب گرم ترکیب کنید. سپس زمانی که دچار رفلاکس معده شدید، آن را میل کنید.
آب آلوئه ورا نیز بر روی درمان قطعی ریفلاکس معده تاثیر دارد. یک مطالعه نشان داد که آب آلوئهورا میتواند علائم GERD مانند شکم، نفخ شکم، حالت تهوع، استفراغ، سوزش سر دل و تنظیم اسید را بهبود دهد.
پس یک برگ آلوئه ورا را حاضر کنید و با قاشق ژلهی آن را (به اندازهی ۲ قاشق غذاخوری) درون لیوان بریزید. سپس یک لیوان آب گرم به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید. اگرچه این نوشیدنی تلخ است. اما تاثیر زیادی در درمان ترش کردن معده دارد. برای درمان بهتر است. هر روز ۲ لیوان آب آلوئه ورا تازه بنوشید.


تاثیر روغن زیتون روی رفلاکس
روغن زیتون برای رفع یبوست در بیماران تاثیرگذار است. همچنین این روغن درد معده را نیز تسکین میدهد و به هضم غذا کمک میکند. پس طبیعی است که به ترش معده نیز کمک کند. برای تاثیر آن ابتدا ۱ قاشق چایخوری روغن زیتون طبیعی را نیم ساعت قبل از غذا میل کنید. این کار را قبل از هر وعده غذایی انجام دهید. بعد از مدتی به درمان قطعی رفلاکس معده میانجامد.
ماست حاوی پروبیوتیکهایی است که از رشد بیش از حد باکتریهای ناسالم در روده و معده پیشگیری میکند. این باکتریها باعث تولید بیش از حد اسید و نفح میشوند. در حالی که ماست این باکتریها را کنترل میکنند.
تاثیر ماست روی ترش معده
ماست حاوی پروبیوتیکهایی است که از رشد بیش از حد باکتریهای ناسالم در روده و معده پیشگیری میکند. این باکتریها باعث تولید بیش از حد اسید و نفح میشوند. در حالی که ماست این باکتریها را کنترل میکنند. برای اینکه از آن نتیجه بگیرید باید در طول روز ۲-۳ فنجان ماست ساده میل کنید. میتوانید آن را قبل از غذا یا در زمان صرف غذا و یا بین وعدههای غذایی (به عنوان میان وعده) میل کنید.


سخن پایانی
جدای از روشهای درمان جدید رفلاکس معده نباید نوشیدن مقدار کافی آب را فراموش کنید. زیرا سیستم گوارش را هیدراته نگه میدارد و در نتیجه از برگشت اسید به مری جلوگیری میکند. نکتهی مهم دیگر، خودداری از مصرف غذاهای تند و ادویهها هستند. همچنین خوب جویدن غذا، پرخوری و دراز کشیدن بلافاصله بعد از غذاخوردن هم باعث برگشت اسید به مری و رفلاکس اسید میشود.