blog.karafsapp.com needs to review the security of your connection before proceeding.

Ray ID: 4697cf0320ce5cfa
Performance & security by Cloudflare

میگرن و علائم این بیماری، سردرد شدید دارید؟

میگرن عصبی چه علائمی دارد ؟ بیماری میگرن یک بیماری ارثی به شمار می‌رود. در مقاله امروز قصد داریم در خصوص بیماری میگرن و سردرد میگرنی صحبت کنیم. و شما را با علائم میگرن، علل ابتلا به سردرد میگرنی و راه‌های کنترل و درمان آن آشنا کنیم. آیا میگرن عصبی خطرناک است؟ برای آشنایی بیشتر با بیماری و شناسایی چند درمان خانگی میگرن، در ادامه این مقاله همراه مجله کرفس باشید.

میگرن چیست ؟

میگرن یک بیماری عصبی محسوب می‌شود که با سردردهای شدید همراه است. سردرد میگرنی با سایر انواع سردردها تفاوت زیادی دارد. این بیماری می‌تواند با علائم متعددی نظیر حالت تهوع، استفراغ، حساسیت به نور، بی حسی و احساس گزگز شدن و مشکل در گفتار همراه باشد. علائم شدید این بیماری ممکن است ساعت‌ها و یا روزها به طول بیانجامد.

بیماری میگرن یک بیماری ارثی به شمار می‌رود که در تمام سنین احتمال ابتلا به آن وجود دارد. به همین دلیل سابقه خانوادگی و فامیلی از مهم ترین علل افزایش احتمال ابتلا به سردرد میگرنی به شمار می‌روند. همچنین زنان بیشتر از مردان در معرض خطر ابتلا به میگرن قرار دارند.

چه چیزهایی میگرن را تحریک میکند

علائم بیماری میگرن کدامند؟

میگرن عصبی چه علائمی دارد ؟ علائم میگرن ممکن است یک یا دو روز قبل از شروع سردرد میگرنی نمایان شوند. شایع ترین عوامل این مرحله از بیماری میگرن عبارتند از:

انواع هوس‌های غذایی، کاهش اشتها، تشنگی شدید، نفخ، اسهال یا یبوست، افسردگی، خستگی زیاد و کمبود انرژی، خمیازه‌های مکرر، بیش فعالی، تحریک پذیری بالا و احساس سفتی در گردن.

در هنگام تشکیل سردرد اصلی که مرحله دوم می‌باشد، برخی دیگر از علائم نظیر بروز مشکل در صحبت کردن به صورت واضح، خارش در صورت، بازوها و پاها، ایجاد مشکل برای حواس چشایی و بویایی، مشکلات بینایی و ایجاد لکه در چشم و از دست دادن بینایی به صورت موقت نمایان می‌شوند.

در مرحله سوم بیماری که به عنوان مرحله حمله یا attack شناخته می‌شود، شدیدترین عوارض نمایان می‌شوند. در حقیقت درد اصلی بیماری میگرن در این مرحله نمایان می‌شود. علائمی که در این مرحله رخ می‌دهند عبارتند از:

افزایش حساسیت به نور و صدا، حالت تهوع، استفراغ، سرگیجه و احساس ضعف شدید، درد در یک سمت سر یعنی در سمت چپ یا سمت راست، قسمت جلو یا قسمت عقب سر و یا احساس درد  در شقیقه‌ها، بالا رفتن ضربان قلب و بروز تپش قلب. این نوع سردرد میگرنی می‌تواند از قسمتی به قسمت دیگر سر حرکت کند و یا حتی تمام قسمت‌های سر شما را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین بر اثر فعالیت بدنی سردرد شما بیشتر خواهد شد.

بعد از پایان مرحله حمله، علائم بیماری به مرور زمان کاهش پیدا می‌کنند. در طول این مرحله که مرحله چهارم به شمار می‌رود، تغییراتی در خلق و خوی و احساسات فرد ایجاد می‌شود. و ممکن است احساساتی نظیر سرخوشی و شادی زیاد، خستگی شدید، بی حسی و برخی سردردهای خفیف در این مرحله مشاهده شوند.

چه چیزهایی برای میگرن خوب است

علائمی که در بالا به معرفی و بررسی آن‌ها پرداختیم، ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشند. و با شدت‌های مختلف در بیماران مشاهده شوند. توجه داشته باشید که مهم ترین نکته این است که در صورت مشاهده این علائم و احتمال ابتلا به بیماری میگرن بر اساس سابقه فامیلی، سریعا باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. و از درمان‌های خانگی بدون مشورت با پزشک پرهیز کنید.

علل ایجاد میگرن و ابتلا به سردرد میگرنی

علت به وجود امدن میگرن چیست ؟ پزشکان و متخصصان هنوز علت اصلی ایجاد سردردهای میگرنی را مشخص نکرده‌اند. اما حدس می‌زنند که به احتمال زیاد بیماری میگرن و علائم آن در اثر ایجاد اختلال در دستگاه عصبی و عدم عملکرد مناسب سلول‌های عصبی رخ می‌دهد.

چه عواملی خطر ابتلا به بیماری میگرن را افزایش می‌دهند؟

دانشمندان و محققان دریافتند که برخی عوامل می‌توانند خطر ابتلا به بیماری میگرن را افزایش دهند. تاثیرگذار ترین این عوامل سابقه خانوادگی در ابتلا به این بیماری است. بر اساس تحقیقات انجام شده، از هر ۵ نفر مبتلا به سردرد میگرنی، ۴ نفر سابقه خانوادگی این بیماری را دارند.

جنسیت نیز دیگر عامل تاثیر گذار در ابتلا به این بیماری است. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به میگرن قرار دارند.

سن افراد نیز در ابتلا به این بیماری موثر است. بیشتر موارد ابتلا در سنین ۱۰ تا ۴۰ سالگی رخ می‌دهند. همچنین ممکن است با افزایش سن و عبور از سن ۵۰ سالگی، دیگر علائم این بیماری مشاهده نشوند.

سایر بیماری‌هایی که مغز و اعصاب شما را درگیر می‌کنند نظیر افسردگی، اضطراب، اختلال دوقطبی، اختلالات خواب و صرع نیز می‌توانند زمینه بروز این بیماری را فراهم کنند.

چگونه کیفیت خواب خود را افزایش دهیم؟ ( ۱۲ روش موثر و اثبات‌شده)

در این مقاله بخوانید!
درمان سردرد میگرنی

درمان میگرن

برای درمان میگرن چه بخوریم ؟ چه چیزهایی میگرن را تحریک میکند ؟ چه چیزهایی برای میگرن خوب است ؟ در این بخش در خصوص درمان بیماری میگرن و راه‌های کنترل علائم آن صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

در حقیقت بیماری میگرن درمان قطعی ندارد. اما می‌توان با بهره گیری از روش‌های جدید و مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک و ایجاد برخی تغییرات در سبک زندگی، علائم این بیماری را کنترل کنیم. و تا حد امکان از بروز سردرد میگرنی جلوگیری کنیم. در صورت بروز سردرد میگرنی نیز می‌توان با مصرف برخی داروها، مدت زمان وقوع این سردرد را کاهش داد.

  • توجه داشته باشید که بهترین روش برای کنترل بیماری میگرن، عمل به دستورات پزشک و مصرف به موقع داروها می‌باشد.
  • اما برخی درمان‌های خانگی نیز می‌توانند در کنار مصرف داروها و با مشورت پزشک، مفید واقع شوند. در ادامه چند مورد از این موارد را برای شما بررسی می‌کنیم.
  • در هنگام بروز سردردهای شدید، فعالیت بدنی خود را کاهش دهید. در اتاقی آرام و تاریک دراز بکشید. در صورت امکان پوست سر و شقیقه‌های خود را ماساژ دهید.
  • توجه به بهبود کیفیت خواب برای بیماران مبتلا به میگرن می‌تواند بسیار مفید واقع شود. سعی کنید کیفیت خواب خود را افزایش دهید.
  • قرار دادن یک پارچه سرد یا کمپرس سرد بر روی پیشانی یا پشت گردن، می‌تواند به تسکین درد کمک کند.
  • برای رفع حالت تهوع و جلوگیری از استفراغ، می‌توانید از برخی خوراکی‌های ضد حالت تهوع مانند دمنوش نعناع استفاده کنید.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم بیماری میگرن و سردرد میگرنی را به طور کامل برای شما بررسی کنیم. میگرن یک بیماری غیر قابل درمان است و با علائم شدیدی همراه است. اما می‌توان با مصرف برخی داروها و ایجاد تغییر در سبک زندگی، علائم میگرن را به خوبی کنترل کرد. امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شود و بتوانید با کمک پزشک، این بیماری عصبی را کنترل کنید.

منابع: webmd، healthline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *