آنچه باید در مورد کرونا ویروس جدید بدانید
در مطالب پیش به طور مفصل در مورد علت پیدایش بیماری کرونا ویروس و علائم و راههای تشخیص آن صحبت کردیم. اما در مورد این بیماری سوالات زیادی نیز وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم. با وجود اطلاعات زیادی که این روزها در مورد بیماری COVID-19 به دست ما میرسد، باز هم سوالات زیادی در این مورد وجود دارد.
آنچه در ادامه میخوانید:
- شایعترین علائم بیماری کرونا ویروس چیست؟
- آیا زدن ماسک برای پیشگیری از بیماری کرونا ویروس ضروری است؟
- آیا بیماری کووید – ۱۹ بر روی کودکان هم تأثیر میگذارد؟
- اگر علائم بیماری کرونا در ما وجود داشت، چکار کنیم؟
- اگر یکی از اعضاء خانواده مریض شد چکار کنیم؟
- آیا ممکن است این بیماری از زنان باردار به فرزندشان منتقل شود؟
- آیا مادران مبتلا میتوانند شیردهی را ادامه دهند؟
شایعترین علائم بیماری کرونا ویروس جدید چیست؟
شایعترین علائم این بیماری تنگی نفس، سردرد و تب شدید است. وقتی بیماری به مرحلهی حاد میرسد، این علائم به صورت عفونت شدید ریه ظاهر میشود. ذاتالریه یا مشکلات تنفسی از جمله شدیدترین علا این بیماری است. برخلاف ترس و وحشتی که از این بیماری در بین جامعه افتاده است، کووید – ۱۹ آنقدرها هم خطرناک نیست.
علائم بیماری Corona شباهت زیادی به آنفولانزا و سرماخوردگی دارد. به همین دلیل است که برای تأیید این بیماری به آزمایش نیاز داریم. اقدامات پیشگیری مهم در این بیماری اهمیت زیادی دارد. همانطور که میدانید شستشوی مداوم دستها و رعایت بهداشت تنفسی مانع از مبتلا شدن ما به این بیماری میشود.
بهداشت تنفسی به این معناست که در زمان سرفه و عطسه دهان و بینی خود را با آرنج خمیده بپوشانید. اگر در مقابل دهان و بینی دستمال گرفتید، بلافاصله آن را درون سطل دربدار بیندازید.
شایعترین علائم این بیماری تنگی نفس، سردرد و تب شدید است. وقتی بیماری به مرحلهی حاد میرسد، این علائم به صورت عفونت شدید ریه ظاهر میشود.
آیا زدن ماسک برای پیشگیری از بیماری کرونا ویروس ضروری است؟
اگر علائم بیماری تنفسی (عطسه یا سرفه) دارید، برای محافظت از دیگران حتماً ماسک بزنید. اگر هیچ علائمی از این بیماری یا حتی سرماخوردگی در شما وجود ندارد، از پوشیدن ماسک خودداری کنید. در صورت پوشیدن ماسک، برای اطمینان از اثربخشی آن و جلوگیری از افزایش خطر انتقال ویروس، باید به درستی از آن استفاده کنید.
از دست زدن به ماسک خودداری کنید. زمان پوشیدن بندهای آن را به پشت گوش بیندازید و زمان بیرون آوردن هم فقط بندهای آن را لمس کنید. در عین حال باید از تماس با افرادی که دارای علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا (سرفه، تب و عطسه) هستند، دوری کنید. دستهای خود را نیز به طور مکرر بپوشانید.
آیا بیماری کووید – ۱۹ بر روی کودکان هم تأثیر میگذارد؟
کرونا ویروس یک بیماری جدید است و هنوز در مورد چگونگی تأثیر آن بر روی کودکان یا زنان باردار اطلاع کافی نداریم. اما میدانیم که ممکن است افراد در هر سنی به این ویروس آلوده شوند. تاکنون موارد نسبتاً کمی از مرگ کودکان مبتلا به کروناویروس گزارش شده است. این ویروس در موارد کمی کشنده است و در مواردی که افراد سالمند و یا به بیماریهای تنفسی و قلبی مبتلا باشند، برای آنها خطرساز است.
شما باید قبل از هر چیز به دنبال مراقبتهای پزشکی باشید. به دلیل شباهتی که این بیماری با سرماخوردگی و آنفلونزا دارد، نباید تب و سرفه را فوراً کورنا ویروس جدید حساب کنید.
اگر علائم بیماری کرونا در ما وجود داشت، چکار کنیم؟
شما باید قبل از هر چیز به دنبال مراقبتهای پزشکی باشید. به دلیل شباهتی که این بیماری با سرماخوردگی و آنفلونزا دارد، نباید تب و سرفه را فوراً کورنا ویروس جدید حساب کنید. در عین حال باید به کارهای بهداشتی مانند شستشوی منظم دستهای خود ادامه دهید. در این زمان از افراد دیگر فاصله بگیرید. حتی اگر فکر میکنید بیماری شما یک سرماخوردگی ساده است، نباید به کسی نزدیک شوید. همچنین از رفتن به امکان عمومی و حتی محل کار خودداری کنید.
اگر یکی از اعضاء خانواده مریض شد چکار کنیم؟
اگر یکی از اعضاء خانواده دچار تب، سرفه یا مشکل تنگی نفس شد، باید مراقبتهای پزشکی را در خانه برای او انجام دهید. اگر فکر میکنید در منطقهی قرار داشته است که به کرونا ویروس مبتلا هستند و یا با افراد بیمار ارتباط داشته، فوراً او را به بیمارستان ببرید. اگر عضو بیمار خانواده هیچ ارتباطی با دنیای بیرون، محیطهای عمومی و یا افراد مبتلا نداشته است، میتوانید در خانه از او مراقبت کنید.
آیا ممکن است این بیماری از زنان باردار به فرزندشان منتقل شود؟
در این زمینه شواهد کافی وجود ندارد که ویروس کووید – ۱۹ از مادر به جنین منتقل شود. در مواردی که اخیراً در زنان باردار مبتلا به این بیماری بررسی شدهاند، نشان میدهد که جنین به این بیماری مبتلا نبوده است. با این وجود بانوان باردار باید مراقبتهای احتیاطی را در مورد خود رعایت کنند. در صورت بروز علائمی مثل تب، سرفه یا تنگی نفس باید فوراً تحت مراقبتهای پزشکی قرار بگیرند.
آیا مادران مبتلا میتوانند شیردهی را ادامه دهند؟
با توجه به فواید شیردهی و نقش ناچیز شیر مادر در انتقال سایر ویروسهای تنفسی، مادر مبتلا به کرونا ویروس جدید میتواند ضمن استفاده از همه موارد احتیاطی لازم، شیردهی را ادامه دهد. پس زمان ارتباط با کودک باید دستهای خود را ضدعفونی کنند. زدن ماسک زمان شیردادن لازم است. همچنین مادران مبتلا به COVID-19 باید مرتب لباسهای خود را عوض کنند. اگر وضعیت جسمی مادر شیر وخیم باشد، بهتر است از شیردادن امتناع کند.