برای گاستریت معده چه بخوریم؟ +علائم گاستریت معده

برای ورم معده چی خوبه ؟ آیا التهاب معده خطرناک است؟ علائم گاستریت معده چیست ؟ در مقاله امروز قصد داریم به معرفی و بررسی بیماری گاستریت معده بپردازیم و علائم این بیماری را برای شما شرح دهیم. همچنین سعی خواهیم داشت تا در خصوص علل بروز گاستریت و روش‌های مدیریت عوارض و درمان آن نیز مطالب مفیدی به شما ارائه بدهیم.

برای آشنایی بیشتر با این بیماری و آگاهی از موضوعاتی نظیر انواع گاستریت معده ، علائم گاستریت معده مزمن یا حاد، داروی گاستریت معده و اینکه برای ورم معده چه بخوریم ، فرصت مطالعه این مقاله را از دست ندهید و در ادامه همراه مجله کرفس باشید.

گاستریت معده چیست؟

بیماری گاستریت معده که با نام التهاب معده نیز شناخته می‌شود، یک بیماری مربوط به سیستم گوارشی می‌باشد که اغلب در معده و گاهی نیز در روده‌ها و مری ایجاد می‌شود. این بیماری با ملتهب شدن و عفونت پوشش داخلی معده همراه است. گاستریت معده اغلب در اثر وجود عفونت یا باکتری‌های مضر در معده و بروز بیماری زخم معده ایجاد می‌شود.

رژیم غذایی زخم معده، برای زخم معده چه غذایی بخوریم ؟

شایع ترین علائم زخم معده را در اینجا بخوانید!

گاستریت می‌تواند به طور ناگهانی ایجاد شود و به سرعت تشدید شود که به آن گاستریت حاد گفته می‌شود. همچنین ممکن است بیماری گاستریت به مرور زمان و به صورت تدریجی و آرام ایجاد شود که به آن گاستریت مزمن گفته می‌شود.

طول درمان گاستریت معده

در صورت عدم توجه به این بیماری و انجام ندادن روش‌های درمانی، ممکن است گاستریت تبدیل به بیماری‌های مزمن‌تر مانند سرطان معده شود. با این حال در بسیاری از موارد با درمان به موقع و درست، می‌توان به طور کامل بیماری ورم معده را درمان کرد.

علائم گاستریت معده چیست ؟

افراد مختلف با توجه شدت و نوع بیماری و همچنین سطح سلامتی شان ممکن است علائم مختلفی را در اثر ابتلا به ورم معده تجریه کنند. به طور کلی رایج ترین علائم بروز بیماری گاستریت عبارتند از:

دل درد، سوزش معده، رفلاکس اسید معده، سوء هاضمه، بروز علائم بد گوارشی بعد از خوردن غذا، حالت تهوع ، استفراغ، احساس پر بودن ناحیه بالایی شکم بعد از مصرف غذا، نفخ، سکسکه، کم شدن اشتها، مدفوع سیاه رنگ، استفراغ خون یا موادی شبیه قهوه و … .

۷ راه طبیعی برای رهایی از رفلاکس اسید معده در اینجا بخوانید!

در صورت مشاهده این علائم و داشتن تجربه بیماری‌های عفونی معده مانند زخم معده، بهتر است در اولین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید. توجه داشته باشید که تشخیص به موقع و زود هنگام در درمان بیماری گاستریت بسیار موثر است.

علل بروز بیماری گاستریت

به طور کلی هر عاملی که سبب وارد شدن آسیب به پوشش داخلی معده و عفونی شدن آن شود، ممکن است منجر به بروز التهاب در معده بشود. این آسیب در اثر از بین رفتن پوشش مخاطی که از دیواره معده در برابر اسید معده محافظت می‌کند، ایجاد می‌شود.

بیماری‌هایی نظیر رفلاکس اسید معده، بیماری کرون و بیماری سارکوئیدوز از جمله عواملی هستند که می‌توانند خطر بروز گاستریت را افزایش دهند. همچنین برخی عفونت‌های باکتریایی نیز می‌توانند باعث متورم شدن معده و ایجاد بیماری گاستریت شوند.

رژیم غذایی برای گاستریت معده

چه عواملی خطر بروز گاستریت معده را افزایش می‌دهند؟

استفاده مکرر از برخی داروها و مسکن‌های رایج مانند آسپرین و ایبوپروفن بدون تجویز پزشک می‌تواند باعث ایجاد پیش زمینه بیماری گاستریت شوند. علاوه بر این مصرف نوشیدنی‌های الکلی، استرس شدید و افزایش سن نیز عواملی هستند که می‌توانند خطر ابتلا به بیماری گاستریت را افزایش دهند.

استرس، قاتل خاموش | تکنیک‌های کنترل و مدیریت استرس

همچنین نوعی از گاستریت وجود دارد که به گاستریت خود ایمنی معروف است و در آن سیستم ایمنی بدن به سلول‌های سالم معده حمله کرده و به آن‌ها آسیب می‌رساند. این نوع گاستریت که نادر است، در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ رایج‌تر است. البته کمبود ویتامین B-12 بدن نیز می‌تواند منجر به بروز این بیماری شود. اغلب بیماری‌های خود ایمنی درمان قطعی ندارند ولی با روش‌های مختلف درمانی می‌توان عوارض آن‌ها را مدیریت کرد.

درمان ورم معده

نوع بیماری در روش انتخابی پزشک برای درمان گاستریت بسیار موثر است. نوع حاد بیماری گاستریت که شدت پیشرفت زیادی دارد و اغلب در اثر مصرف داروها یا نوشیدنی‌های الکلی ایجاد می‌شود، معمولا با متوقف کردن مصرف این مواد، برطرف می‌شود و نیازی به انجام روش‌های درمانی پیدا نمی‌کند.

اما گاستریت مزمن اغلب به انجام روش‌های درمانی و دقت و توجه بالا نیازمند است. در بسیاری از مواقع پزشکان می‌توانند با تجویز داروهای مختلف و ایجاد برخی تغییرات جزئی در سبک زندگی و رژیم غذایی، گاستریت را درمان کنند و نیازی به انجام عمل جراحی نمی‌شود.

داروهای مورد استفاده برای درمان گاستریت اغلب سعی در کاهش و کنترل میزان اسیدی بودن معده دارند. همچنین ممکن است با تشخیص پزشک، تزریق ویتامین B-12 به بدن بیمار انجام شود. از برخی داروهای مسکن نیز ممکن است برای کاهش علائم و عوارض بیماری در موارد خاص استفاده شود.

خواص دارویی عسل! | خواص درمانی عسل طبیعی برای سرفه و معده درد

عسل یک ماده پروبیوتیک قوی به شمار می‌رود.
خواص عسل در درمان ورم معده، بهترین زمان مصرف عسل برای معده

برای گاستریت معده چه بخوریم ؟

توجه به این نکته نیز از اهمیت بالایی برخوردار است که حذف برخی مواد غذایی محرک مانند لاکتوز که در لبنیات موجود است و گلوتن که در گندم یافت می‌شود، تاثیرات مثبت زیادی بر درمان گاستریت خواهد داشت و پزشکان معمولا مصرف این مواد را برای فرد بیمار ممنوع می‌کنند. در نقطه مقابل مصرف خوراکی‌های حاوی ویتامین B-12 می‌تواند باعث تسریع روند درمان شود.

آیا عدم تحمل لاکتوز درمان دارد؟

تجزیه لاکتوز به وسیله آنزیمی به نام لاکتاز که در روده کوچک ترشح می‌شود صورت می‌گیرد. علت تحمل نکردن لاکتوز نیز به خاطر کمبود این آنزیم در روده کوچک است.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی بیماری گاستریت و معرفی علائم آن پرداختیم. همچنین علل بروز بیماری گاستریت و راه‌های درمان آن را نیز برای شما شرح دادیم. بیماری گاستریت یا التهاب معده یک بیماری مزمن مربوط به سیستم گوارش به شمار می‌رود که با تشخیص به موقع و زود هنگام می‌توان به خوبی آن را مدیریت کرد. اما در صورت عدم درمان به موقع ممکن است عوارض خطرناکی مانند بیماری سرطان معده را به همراه داشته باشد. امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

منابع مورداستفاده:

www.mayoclinic.org

www.webmd.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *