درمان کولیک نوزاد چیست؟

درست است که گریه بچه طبیعی است ولی گاهی اوقات گریه او به خاطر کولیک است. گریه‌ای که بدون هیچ دلیل روشنی است. علائم گریه کولیک این است که هر روز در زمان مشخصی گریه می‌کند. برای کسانی که نوزاد کوچک دارند و یا به تازگی صاحب فرزند شده‌اند، بارها اتفاق افتاده است که نوزادشان بیقراری کند. اگر نوزادتان دائماً در حال گریه است و شما هیچ علتی را برای آن پیدا نمی‌کنید، به احتمال زیاد نوزادتان به کولیک (colic) یا قولنج مبتلا شده است. درمان کولیک نوزاد چندان کار دشواری نیست.

بیش از ۲۵ درصد از نوزادان تازه متولد شده دو هفته بعد از تولد تا حدود سه ماهگی دچار علائم کولیک می‌شوند. اگر کودک هر روز در زمان خاصی که معمولاً عصر یا شب است، گریه می‌کند و البته این گریه‌ها ناگهانی و البته شدید و پر سر و صداست می‌توان گفت نوزاد مبتلا به کولیک است. به طور معمول، نوزادان گاهی اوقات برای برخی از نیازها مانند غذا، نوشیدنی یا یک پوشک تمیز و غیره گریه می‌کنند اما هیچ علت مشخصی در ارتباط با کولیک گریه وجود ندارد، با این حال برخی از علل این درد عبارتند از: آلرژی، عدم تحمل لاکتوز، تغییرات باکتری‌های خوب موجود در دستگاه گوارش.

قولنج یا کولیک نوزاد چیست؟

قولنج در حالتی اتفاق می‌افتد که نوزاد سالم است و بیش از ۳ ساعت در روز، بیش از ۳ روز در هفته برای سه هفته گریه می‌کند. در اینجا چیزی است که ما در مورد آن می‌دانیم ذکر شده است:

  • اگر نوزاد شما کامل باشد، قولنج ممکن است در ۲ هفتگی شروع شود.
  • تقریباً همیشه ۳ تا ۴ ماه طول می‌کشد.
  • جنسیت نوزاد و ترتیب زایمان و یا شیر خشک یا شیر مادر بر این موضوع تأثیر نمی‌گذارد.
  • کودکان مبتلا به قولنج با کودکانی که قولنج ندارند فرقی نمی‌کنند. قولنج به طور معمول در نوزادان حدود سه هفتگی شروع می‌شود و هنگامی که کودک به سه تا چهار ماهگی رسید به پایان می‌رسد. این درد توسط یک مسئله پزشکی ایجاد نشده و کولیک نوزاد همان حملات مکرر و منظم گریه به مدت سه ساعت یا بیشتر در شب تعریف شده است.

برخی از کودکان حساسیت بیشتری به تحریک نسبت دیگران دارند. یک کودک کولیکی ممکن است به گاز، رفلکس اسید یا یک حساسیت غذایی واکنش نشان دهد. پدر و مادر در مورد علائم کودک با پزشک متخصص اطفال صحبت کنند. پزشک شما می‌تواند در مدیریت علت، مانند استفاده از فرمول‌های مختلف و یا تغییر مواضع تغذیه‌ای به شما کمک کند. گرفتن آروغ نوزاد، به کاهش ناراحتی ناشی از کولیک او کمک می‌کند

رعایت اصول تغذیه‌ای مخصوص مادران نوزادان کولیکی

اگر مادری هستید که فرزندتان را با شیر خودتان تغذیه می‌کند، بهتر است تا مدتی رژیم غذایی مخصوص مادران دارای فرزند کولیکی و روده‌های حساس را رعایت کنید و متوجه تغییرات چشمگیر در کودک خود شوید. در وهلهٔ اول بهتر است سعی کنید مواد لبنی را برای چند روز قطع کنید. (تجربه ثابت کرده با قطع مصرف لبنیات درد نوزادان بهبود خواهد یافت) می‌توانید به جای استفاده از شیر، از ماست استفاده کنید.

خوراکی‌های حساسیت زایی مانند، کلم، گل کلم، حبوبات، سیر، کافئین، تخم مرغ، تربچه، پیاز و همین‌طور ادویه‌جات و سایر مواد تحریک کننده برای چند روز اجتناب کنید. (اگر گریه کودک پس از ورود دوباره یک غذا مجدداً شروع شود، خواهید دانست که این غذا مسئول ناراحتی کودک است.) آجیل، بادام زمینی، مرکبات، شکلات، گوجه فرنگی، قهوه، غذاهای دریایی هم ممکن است برای نوزاد ایجاد حساسیت نماید. همچنین بهتر است از مصرف مواد غذایی حاوی گلوتن، گندم، برخی میوه‌های تابستانی و مواد نفاخ مانند حبوبات یا انواع کلم زیاده روی نکنید.

روش‌های درمانی مقابله با کولیک

  1. به مادران عزیز توصیه می‌شود حتی المقدور از شیر خودشان جهت تغذیه نوزادشان استفاده کنند. نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند (روش صحیح شیر دادن)، در مقایسه با نوزادانی که از شیشه شیر استفاده می‌کنند، کمتر به کولیک مبتلا می‌شوند. اگرچه درصدی از نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند، نیز مبتلا به کولیک هستند.
  2. عادت کنید به نوزاد خود هر بار مقدار کمی شیر بدهید، اما دفعات شیردهی خود را افزایش دهید (یعنی حجم کمی از شیر در دفعات زیاد). برخی پزشکان معتقدند که حجم زیاد شیر و یا مایعات در معده نوزاد، سبب ایجاد ناراحتی و کولیک می‌شود.
  1. ماساژ معده کودک در جهت عقربه‌های ساعت و حلقه زانو به سمت معده شیوه‌ای است که به آرام کردن کودک کمک می‌کند. همان‌طور که نوزادان را ماساژ می‌دهیم تا گاز معده را بیرون بیاورند همان‌گونه ماساژ می‌دهیم. حمام کردن کودک در آب گرم نیز درمان خوبی است
  2. پخش موسیقی آرامش بخش یک راه برای رهایی کودک از این مشکل است. این برای منحرف کردن اذهان کودکان از این مشکل است. آواز لالایی به کودک و یا موسیقی ذهن کودک را منحرف می‌کند.
  3. به مادران عزیز توصیهٔ شود تا پس از شیر خوردن نوزاد، حتماً باد گلوی نوزاد را بگیرند. گرفتن آروغ نوزاد، صرف نظر از مدت زمانی که او شیر خورده است، به کاهش ناراحتی ناشی از کولیک او کمک می‌کند..
  4. در هفته‌های آخر زندگی در رحم، محیط اطراف نوزاد شما، تاریک، گرم و نرم است. هنگامی که نوزاد به فضای باز می‌آید، این انتقال می‌تواند یک انتقال جنجالی و ناراحت کننده باشد. بعضی حتی ۳ ماه اول زندگی نوزاد را “سه ماهه چهارم” می‌دانند. نزدیکی و گرما ممکن است قولنج را آرام کند. مطالعات نشان می‌دهد تماس پوست با پوست می‌تواند تنفس کودک، دما، ضربان قلب، قند خون و فشار خون را تنظیم کند. همچنین می‌تواند خلق و خوی او را بهبود دهد.
  5. استفاده از درمان‌های خانگی برای درمان کولیک نوزادان توصیه می‌شود البته این نوع درمان‌ها باید تحت نظر پزشک باشد.

درمان‌های خانگی برای کولیک نوزاد

  • چای بابونه
  • آب
  • نعنا
  • بادرنجبویه
  • محصولات سویا
  •  ریحان
  •  نعناع
  • رازیانه
  • زیره سیاه
  • زنجبیل
  • آلوئه ورا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *