تغذیه دوران پریودی/ کاهش درد دوران قاعدگی با تغذیه صحیح!
برای بسیاری از بانوان پیشآمده که در دوران قاعدگی، علائم سختی را تجربه میکنند. توجه به تغذیه دوران پریودی میتواند بسیاری از این علائم ناخوشایند را در شما کاهش دهد. و حتی خوردن برخی از خوراکیها باعث تشدید نشانهها گردد. در این مقاله سعی داریم اصول تغذیه در دوران قاعدگی را با هم بررسی کرده و بفهمیم که در دوران قاعدگی چه باید کرد؟
از جمله علائم ناخوشایند که ممکن است برای بانوان اتفاق بیفتد:
- تغییر در خلق و خو
- اسپاسم و گرفتگی عضلات شکم
- سردرد
- حالت تهوع
- خستگی زیاد
- نفخ شکم
- مشکلات گوارشی مانند اسهال
در ادامه به بررسی راهکارها و تغذیه مناسب دوران پریود میپردازیم. با رعایت این چند نکته کوچک اما مهم، درصد بالایی از دردهای دوران قاعدگی را میتوان کنترل کرد.
دوران پریودی چی بخوریم خوبه؟
آب
تا به حال چیزی راجع به هیدراته کردن، شنیدهاید؟ هیدراته کردن به معنی رساندن آب کافی به سلولهای بدن و در نتیجه رساندن اکسیژن بیشتر به خون است. در دوران پریود، شما بیشتر از قبل به نوشیدن آب احتیاج دارید. تا سردردهای این دوران را پشت سر بگذارید. از دیگر فواید نوشیدن بیشتر آب، جلوگیری از نفخ است. البته سعی کنید آب بسیار خنک ننوشید!
میوه های مفید در دوران قاعدگی
خوردن میوههای آبدار، شیرین و با طبع گرم برای شما مفید خواهد بود. شیرینی میوهها میتواند میل طبیعی شما به موادغذایی شیرین را برطرف کند. همچنین طبع گرم آنها از شدت نفخ شکم میکاهد. و آبدار بودن میوهها موجب هیدراته ماندن میشود.
میل به شیرینی در تغذیه دوران پریودی امری طبیعی است. با خوردن میوههای طبیعی و شیرین، از خوردن تنقلات شیرین مضر جلوگیری خواهید کرد.
زنجبیل
در زمان پریودی چه دمنوشی بخوریم؟ یک لیوان دمنوش گرم زنجبیل، بهترین دارو برای تسکین درد شماست. همچنین اثرات نفخ را بسیار کاهش میدهد. از آن غافل نشوید!
زنجبیل با اثرات ضد التهابی، درد عضلانی و حالت تهوع را بهبود میبخشد.
ماهی
طبق تحقیقاتی، مصرف منابع سرشار از امگا۳، در کاهش شدت درد پریود بسیار موثرند. تا حدی که نیاز به مسکن را کاهش میدهند. ماهی به عنوان یکی از غذاهای دوران پریودی، سرشار از چربیهای مفید، آهن و پروتئین برای شما مفید خواهد بود. البته به خاطر طبع سرد ماهی، تغذیه دوران قاعدگی در طب سنتی توصیه میکند که با ادویههای گرم مانند زردچوبه و زنجبیل و چند عدد خرما میل شود.
زردچوبه
کورکومین ماده اصلی موجود در زردچوبه که در تغذیه دوران پریودی به کمک شما میآید. این ماده عنوان یک ضد التهاب در زردچوبه یافت میشود.
از خوردن زردچوبه همراه با غذا در دوران قاعدگی غافل نشوید!
شکلات تلخ
اگر یک خوراکی خوشمزه و مفید برای تغذیه دوران پریودی دلتان خواست، شکلات تلخ بهترین گزینه است. کاکائو سرشار از منیزیم و آهن و با طبع گرم که حال شما را بهتر میکند. البته در خوردن آن زیادهروی نکنید!
درباره خواص فوق العاده دانه کاکائو در این مقاله به صورت مفصل صحبت کردهایم. روی لینک سبز رنگ بزنید.
آجیل
اگر میپرسید، در دوران قاعدگی چه بخوریم؟ آجیل گزینه مناسبی است.
همان طور که در بالا گفته شد، امگا۳ یک اسیدچرب مفید برای شماست. پس انواع مغزها میتوانند حال و احوال شما را در دوران قاعدگی بهتر کنند. میتوانید با مقداری آجیل، زنجبیل، دارچین، خرما یا شیره انگور، شیر و موز، یک اسموتی خوشمزه درست کرده و میل کنید.
کینوا
کینوا یک منبع بزرگ از منیزیم، آهن و پروتئین است. با افزودن به سوپ، اسموتی، سالاد و انواع خوراکها، از مزایای ارزشمند آن بهرهمند شوید.
دمنوش نعنا
چای نعنا یکی دیگر از مواد غذایی مهم در تغذیه دوران پریودی است. با کاهش حالت اسپاسم و گرفتگی عضلات شکمی، کاهش نفح، سردرد و حالت تهوع، یک داروی بینظیر برای تغذیه دوران قاعدگی در طب اسلامی به شمار میرود.
از دمنوش نعنا فلفلی غافل نشوید!!! در این مقاله بیشتر بخوانید. روی لینک سبز رنگ بزنید.
این مواد غذایی را نخورید!!!
دوران پریودی چی نخوریم؟ در پاسخ به این سوال برخی از موادغذایی را به شما معرفی خواهیم کرد. تا در دوران قاعدگی مصرف آنها را کاهش دهید.
- نمک: موجب نفخ بیشتر میشود. به دلیل حبس کردن آب در بدن، دل درد را تشدید میکند. از مصرف غذاهای فرآوری شده که حاوی مقدار زیادی سدیم هستند، نیز خودداری کنید.
- شکر: در حد اعتدال مشکلی ندارد. اما با تنظیم میزان قند و شکر، میتوانید خلق و خوی خود را بهتر کنید.
- قهوه: بهتر است در این چند روز، قهوه کمتری بنوشید یا کلا مصرف آن را قطع کنید. احساس نفخ شکمی و اسهال را تشدید میکند.
- غذاهای تند: غذاهای تند و پرادویه معده شما را حساستر میکند. مصرف آنها را کاهش دهید.
حال که درباره تغذیه دوران پریودی صحبت کردیم، بهتر است کمی هم درباره روشهای کاهش درد دوران قاعدگی صحبت کنیم.
- ورزشهای آرام و سبک مانند یوگا میتواند در کاهش علائم دوران قاعدگی تاثیر بسزایی داشته باشند.
- کمپرس گرم نیز برای شما مفید خواهد بود. البته دقت داشته باشید که مدت طولانی و بسیار گرم نباشد. زیرا برای کیستهای شکمی خطرناک است.
- ماساژ شکم و کمر به صورت درست و اصولی نیز راه مناسبی است.
سخن آخر
در این مقاله سعی کردیم راهکارهای مناسبی برای تغذیه مناسب دوران پریودی به شما عزیزان پیشنهاد دهیم. سعی کنید با آرامش بیشتر و رعایت نکات گفته شده، این دوران را با احساس درد کمتری پشت سر بگذارید. دوری از تنشهای ذهنی امری بسیار مهم برای کاهش درد دوران قاعدگی است.
خیلی مفید بود ??