“واریس پا” شناخت کلی علل و روشهای درمان آن
علت واریس پا در جوانی چیست؟ در این مقاله در خصوص بیماری واریس پا صحبت خواهیم کرد. ابتدا به معرفی کامل و در ادامه علائم و علل ایجاد این بیماری را بررسی میکنیم. چه خطراتی ممکن است سلامتی شما را تهدید کند؟ با روشهای درمان واریس پا بیشتر آشنا میشویم. “همراه مجله کرفس باشید” و مطالعه این مقاله را از دست ندهید.
بیماری واریس چیست؟
بیماری واریس پا یا واریس زانو به انگلیسی ” Varicose Veins “ شامل رگهای بزرگ و متورم شده میباشد. که بیشتر در ساق پا یا زانو ظاهر میشوند. و به رنگ آبی یا بنفش تیره هستند. در برخی موارد، ممکن است تورم کمتری در رگها مشاهده شود. و آن را واریس خفیف قلمداد کنند.
در حقیقت هنگامی که جریان خون از طریق دریچههای معیوب موجود در رگهای خونی، در مسیر نامناسبی جاری شود و در یک توده تجمع خون را شاهد باشیم، علائم واریس پا را مشاهده خواهیم کرد. برای بسیاری از افراد بیماری واریس فقط یک مشکل زیبایی خواهد بود. اما برخی ممکن است در اثر ایجاد رگهای خونی متورم، گرفتار درد زخمهای پوستی دردناکی بشوند.
علائم بیماری واریس پا
بیماری واریس پا در بسیاری از موارد بدون احساس درد و بروز زخمهای شدید پوستی است. به طور کلی موارد زیر به عنوان رایج ترین علائم واریس پا شناخته میشوند:
رگهای پیچ خورده و متورم که برجسته به نظر میرسند، وجود رگهای به رنگ آبی و بنفش تیره، احساس درد در پاها، احساس سنگینی در پاها مخصوصا بعد از فعالیتهای ورزشی، خون ریزی طولانی مدت نسبت به حالت طبیعی در ناحیهای از پا که دچار آسیب شده، خشک شدن پوست بالای مچ پا به دلیل سفت شدن چربی زیر پوستی، متورم شدن قوزک پا، تلانژکتازی یا رگهای عنکبوتی، پوست قهوهای یا آبی براق در اطراف رگهای واریسی، اگزما و خارش پوست، گرفتگی ناگهانی پا هنگام ایستادن و سندروم پای بی قرار.
این علائم و عوارض بسته به شدت بیماری، در افراد مختلف، متفاوت خواهند بود. برخی عوارض مانند خونریزی در پا نیز ممکن است در اثر بیماری واریس پا بروز دهند.
توجه داشته باشید که برای کنترل این علائم و کاهش عوارض بیماری، بهتر است هرچه سریعتر روند درمان واریس را شروع کنید.
علل بروز بیماری واریس
کدام عوامل بروز بیماری واریس پا را تشدید میکنند؟ علت واریس پا در جوانی چیست؟ در این قسمت به این سوالات پاسخ خواهیم داد.
رگهای خونی سالم، به شکلی هستند که جریان خون فقط در یک سمت حرکت میکند. هنگامی خاصیت انعطاف پذیری که در رگها وجود دارد، بیشتر از حالت طبیعی شود، خون ممکن است در خلاف جهت جریان طبیعی به حرکت دربیاید. و باعث تجمع خون در رگها و وجود تورم در آنها بشود. هنگامی که این اتفاق میافتد، خون در رگها جمع خواهد شد. و بیماری واریس پا ظاهر میشود.
کارشناسان هنوز به طور قطع در خصوص علت کشیده شدن دیواره رگها مطمئن نیستند. اما عواملی که در ادامه برای شما شرح میدهیم، میتوانند باعث بروز بیماری واریس بشوند. این عوامل بر اساس نتایج تحقیقات صورت گرفته روی بیماران واریسی به شناخته شدهاند. عواملی که امکان بروز واریس پا را تشدید میکنند عبارتند از:
بارداری، داشتن سن بالای ۵۰ سال، یائسگی، ایستادن برای مدتهای طولانی به دلیل وضعیت شغلی یا موارد دیگر، سابقه فامیلی در ابتلا به واریس و چاقی و اضافه وزن زیاد.
به طور کلی عواملی مانند جنسیت، ژنتیک، سن و موقعیت شغلی بیشترین تاثیر را در ابتلا به واریس دارند. به طور مثال، زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به واریس پا هستند. همچنین اغلب افرادی که در افراد خانواده خود واریس پا را مشاهده میکنند، امکان ابتلا به این بیماری را دارند. سرپا ایستادن طولانی مدت در محل کار نیز تاثیر خیلی زیادی در تشدید این بیماری خواهد داشت.
درمان واریس پا
هنگامی که بیماری علائمی نظیر درد شدید و زخم و تورم نداشته باشد، اغلب به درمان نیازی نیست. اما هنگامی که درد و تورم در اثر بیماری واریس پا مشاهده شود، بیماران باید به دنبال درمان واریس باشند. همچنین برخی بیماران ممکن است برای رهایی از چهره زشت رگهای آبی رنگ و بنفش رنگ، به دنبال درمان واریس باشند. درمان واریس پا با ورزش امکان پذیر است؟ آیا روغن برای درمان واریس وجود دارد؟ برای درمان واریس چه بخوریم ؟ در ادامه به این سوالات پاسخ کامل خواهیم داد.
عمل جراحی یکی از روشهایی است که برای درمان واریس مورد استفاده قرار میگیرد. این روش هنگامی که رگ مشکل دار و تورم خیلی بزرگ باشند، مورد استفاده قرار میگیرد. تا رگ متورم را خارج کنند. این عمل جراحی بسیار ساده است. و فرد بعد از عمل جراحی یا نهایتا روز بعد میتواند به خانه برود.
از روش لیزر اغلب برای رگهای کوچکتر و به اصطلاح رگهای عنکبوتی مورد استفاده قرار میگیرد.
درمانهای خانگی برای واریس
برخی درمانهای خانگی میتوانند به روند درمان واریس کمک زیادی بکنند. به عنوان مثال، پرهیز از ایستادن طولانی مدت، ورزش کردن، تلاش برای کاهش وزن، بالا بردن پاها به مدت چند دقیقه در طول روز و پوشیدن جوراب واریس یا همان جوراب فشاری، برای درمان واریس بسیار موثر است.
با مراجعه به پزشک و مشورت گرفتن از او، به راحتی میتوانید این بیماری را درمان کنید. و علائم آن را کنترل کنید. تا از بروز عوارض جدی جلوگیری کرده باشید.
سخن پایانی
در این مقاله در خصوص بیماری واریس پا صحبت کردیم. و علائم و علل بروز واریس را برای شما شرح دادیم. همچنین به بررسی روشهای درمان واریس پرداختیم. توجه داشته باشید که درمان این بیماری و کنترل عوارض آن در صورتی که در زمان مناسب به پزشک مراجعه کنید، به راحتی امکان پذیر خواهد بود. امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شود.
- منابع: medicalnewstoday، mayoclinic