خواص جوانه های خوراکی | چرا جوانه زدن یک روش سالم برای مصرف حبوبات و دانه‌ها می‌باشد؟

انواع مختلف جوانه های خوراکی وجود دارند که بسیار خوش طعم و مفید هستند. این جوانه‌ها را می‌توان به صورت پخته شده یا خام در کنار انواع خوراک‌ها و سالادها مصرف کرد. افرادی که با مصرف برخی حبوبات و دانه‌ها مانند ماش و گندم مشکل دارند، می‌تواند مصرف جوانه آن‌ها را جایگزین کنند. و از خواص جوانه های مختلف، بهره‌مند شوند. در ادامه مقاله با ما همراه شوید تا ۱۰ خاصیت مهم جوانه‌ها را با هم بررسی کنیم.

جوانه‌های مختلف مانند جوانه ماش، جوانه گندم و جوانه شبدر و … خوراکی‌های بسیار مفید و مقوی به شمار می‌روند. که سرشار از مواد مغذی مورد نیاز بدن هستند. مصرف این جوانه‌ها در کنار غذاهای مختلف، سبب افزایش کیفیت وعده‌های غذایی خواهد شد.

منابع پروتئین گیاهی و فواید هر کدام (همراه با ایده های اشپزی)

مناسب برای گیاهخواران

چرا جوانه زدن یک روش سالم برای مصرف حبوبات و دانه‌ها می‌باشد؟

جوانه زدن سبب آزاد سازی و افزایش مواد مغذی حبوبات و در نتیجه افزایش ارزش غذایی آن‌ها می‌شود. جوانه زدن همچنین برخی آنزیم‌های مشکل ساز موجود در حبوبات را از بین می‌برد. و باعث جلوگیری از بروز مشکلات گوارشی بعد از مصرف آن‌ها می‌شود. بنابراین جوانه زدن سبب افزایش ارزش غذایی حبوبات و هضم آسان‌تر آن‌ها خواهد شد. به راحتی این جوانه‌های خوشمزه را به سالاد افزوده و با یک سس خوشمزه خانگی میل کنید.

افرادی که طرز تهیه انواع جوانه های خوراکی مانند طرز تهیه جوانه جو دوسر یا روش تهیه جوانه های خوراکی ماش و گندم را بلد هستند، می‌توانند در خانه آن‌ها را تولید کنند. این کار بسیار آسان است. افرادی هم که علاقه‌ای به تولید جوانه‌ها ندارند، می‌توانند آن‌ها را از فروشگاه‌های مختلف تهیه کنند. در هنگام خرید آن‌ها، به تاریخ تولید و تازگی آن‌ها توجه کنید.  تا به بهترین شکل از خواص جوانه های خوراکی بهره‌مند شوید.

خواص جوانه حبوبات

در ادامه این مقاله قصد داریم در خصوص خواص جوانه های مختلف مانند خواص جوانه حبوبات، خواص جوانه عدس، خواص جوانه حبوبات برای کودکان و یا خواص جوانه گندم در بدنسازی صحبت کنیم. در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا با فواید و خواص جوانه های خوراکی آشنا شوید.

۱) کمک به هضم آسان‌تر غذا

جوانه‌ها حاوی مقادیر زیاد آنزیم‌های فعال می‌باشند. این آنزیم‌ها فرآیندهای متابولیکی را تقویت می‌کنند. و موجب بهبود در سطح عملکرد فرآیندهای شیمیایی بدن می‌شوند. در کنار این موارد، فیبر سرشار را که در جوانه‌ها موجود است را نیز در نظر بگیرید. به خاطر این موارد جوانه های خوراکی برای هضم آسان‌تر غذاها بسیار مفید هستند.

۲) تفویت گردش خون

جوانه های خوراکی سرشار از مواد مغذی مانند مس و آهن هستند. به همین دلیل برای تولید گلبول‌های قرمز خون و بهبود عملکرد دستگاه گردش خون بسیار مفید هستند. در نتیجه اکسیژن رسانی به عضوهای مختلف بدن افزایش پیدا می‌کند. و موجب بهبود عملکرد سلول‌های بدن می‌شود.

خواص مس برای بدن | کمبود مس در بدن چه عوارضی دارد ؟

کمبود آهن خون| کم‌خونی چطور کنترل می‌شود؟

۳) کمک به کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام

جوانه های خوراکی از بهترین مواد غذایی برای کمک به کاهش وزن هستند. این خوراکی‌ها به دلیل سرشار بودن از مواد مغذی و کم کالری بودن، می‌توانند به خوبی انرژی مورد نیاز بدن را تامین کنند. و احساس سیر بودن را در فرد ایجاد کنند. جوانه‌ها همچنین به دلیل سرشار بودن از فیبر، باعث جلوگیری از ترشح هورمون گرسنگی و احساس سیری طولانی مدت می‌شوند. به همین دلیل برای کاهش وزن بسیار مفید هستند.

۴) تقویت سیستم ایمنی بدن

جوانه های خوراکی حاوی مقادیر قابل توجه از ویتامین‌های مختلف از جمله ویتامین C و A هستند. ویتامین C برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. و باعث بهبود عملکرد گلبول‌های سفید می‌شود. ویتامین A نیز دارای خواص آنتی اکسیدانی می‌باشد. که هم سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. و هم از بروز سرطان‌های مختلف جلوگیری می‌کند.

جوانه ماش

۵) تقویت بینایی

ویتامین A با تقویت حس بینایی ارتباط مستقیم دارد. جوانه‌ها به دلیل سرشار بودن از ویتامین A ، برای تقویت بینایی و سلامت چشم‌ها بسیار مفیدند. و از ضعیف شدن چشم در اثر کار زیاد با رایانه و فعالیت‌های مخرب رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌کنند.

۶) حفظ سلامت قلب

جوانه های خوراکی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. که موجب افزایش سطح کلسترول خوب خون می‌شود. خواص جوانه های خورای برای قلب قابل توجه هستند. مصرف جوانه‌ها موجب کاهش کلسترول بد خون می‌شود. این کلسترول برای قلب و عروق بسیار مضر است. بنابراین مصرف جوانه‌ها موجب بهبود سلامت قلب و عروق و کاهش استرس خواهد شد.

۷) کاهش اسیدیته و متعادل کردن PH بدن

جوانه‌ها ماهیت قلیایی دارند. مصرف جوانه‌ها با کاهش اسیدیته بدن، موجب متعادل شدن PH خواهد شد. در حقیقت جوانه‌ها یک گزینه مناسب برای متعادل کردن خوراکی‌های مصرفی از لحاظ اسیدی بودن و قلیایی بودن است.

طرز تهیه جوانه گندم + عدس + ماش و نخود

۸) جلوگیری از پیری زودرس

محققان دریافتند که جوانه‌ها به دلیل سرشار بودن از آنتی اکسیدان‌های مختلف، از پیری زودرس جلوگیری می‌کنند. در حقیقت آنتی اکسیدان‌های موجود در جوانه‌ها از تخریب DNA که یکی از عوامل بروز پیری زودرس است، جلوگیری می‌کنند. و سلامتی و تندرستی را به بدن انسان بازمی‌گردانند.

جوانه شبدر

۹) کمک به سلامت مو

جوانه های خوراکی به دلیل مواد مغذی که حاوی آن‌ها هستند، برای سلامت مو مفید می‌باشند. محققان و متخصصان معتقدند که مصرف جوانه‌ها به رشد سالم مو، تقویت ریشه مو، از بین بردن شوره سر، افزایش ضخامت و طول موها و جلوگیری از سفیدی زودرس موها کمک می‌کند.

۱۰) حفظ سلامت پوست

جوانه‌ها همچنین موجب حفظ و افزایش سلامت پوست می‌شوند. بر اساس تحقیقات انجام شده، مصرف جوانه‌های خوراکی موجب ترمیم پوست آسیب دیده، تقویت سلامتی پوست و روشن شدن پوست خواهد شد.

سخن پایانی

در این مقاله در خصوص خواص جوانه های خوراکی برای سلامتی بدن پرداختیم. جوانه‌ها خوراکی‌های بسیار مفید و مغذی هستند. که برخی مشکلات مصرف حبوبات را ندارند. با افزودن جوانه های خوراکی مختلف به رژیم غذایی خود، می‌توانید کیفیت خوراکی‌های مصرفی خود را افزایش دهید. امیدواریم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید.

منبع : food

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *