رژیم غذایی پرکاری تیروئید، چه غذاهایی مناسب است!

برای تیروئید پرکار چی خوبه ؟ علائم پرکاری تیروئید کدامند؟ در این مقاله قصد داریم به معرفی و بررسی رژیم غذایی پرکاری تیروئید بپردازیم. و خوراکی‌‌های مفید و مضر برای تیروئید پرکار را به شما معرفی کنیم. در ادامه این مقاله همراه مجله کرفس باشید تا با انواع غذاهای مفید برای تیروئید پر کار، غذاهای مضر برای پرکاری تیروئید و علائم پرکاری تیروئید بیشتر آشنا شوید.

پرکاری تیروئید چیست؟

غده تیروئید، یک غده پروانه‌ای شکل است که تقریبا در مرکز گردن قرار دارد. این غده وظیفه تولید هورمون تیروئید را در بدن به عهده دارد. هورمون تیروئید تقریبا در کنترل همه فعالیت‌های بدن نقش مهم و اساسی ایفا می‌کند.

پرکاری تیروئید بیماری است که در اثر آن، مقدار هورمون تیروئید موجود در بدن افزایش می‌یابد. این موضوع در اثر تولید هورمون تیروئید بیشتر توسط تیروئید اتفاق می‌افتد. غذایی که هورمون تیروئید بیشتری تولید می‌کند، ممکن است از اندازه طبیعی خود بزرگ‌تر باشد.

 برای تیروئید پرکار چی خوبه

شایع ترین علت ابتلا به بیماری تیروئید، نوعی بیماری خود ایمنی است که با نام گریوز شناخته می‌شود. سرطان تیروئید نیز می‌تواند به پرکاری تیروئید منجر شود.

علائم پرکاری تیروئید کدامند؟

علائم بیماری پرکاری تیروئید به گونه‌ای هستند که به راحتی ممکن است با سایر بیماری‌ها اشتباه گرفته شوند. شایع ترین علائم این بیماری عبارتند از:

کاهش وزن ناگهانی، افزایش اشتها، افزایش استرس و اضطراب، افزایش تحریک پذیری فرد و عصبی بودن، تغییرات خلق و خوی، کم شدن کیفیت خواب، احساس گرما، تعریق، بالا بودن ضربان قلب و ابتلا به تپش قلب، احساس ضعف و خستگی زیاد، ضعف عضلانی، لرزش‌های شدید یا جزئی در دست، مشکلات گوارشی، شکننده شدن موها، تغییرات قاعدگی، بزرگ شدن غده تیروئید یا همان بیماری گواتر که توسط خود فرد هم احساس شود، ایجاد تورم در گردن، مشکلات بینایی و مشکلات پوستی.

این علائم می‌توانند با شدت‌های متفاوت در هر فرد دیده شوند. و همچنین ممکن است به صورت رفت و برگشتی عمل کنند. آیا پرکاری تیروئید خطرناک است؟ بیماری پرکاری تیروئید در صورت تشخص به موقع، به راحتی با مصرف دارو قابل کنترل است. توجه داشته باشید در صورتی که سابقه خانوادگی این بیماری را دارید و علائم آن را در خود مشاهده می‌کنید، سریعا به پزشک مراجعه نمایید.

استرس، قاتل خاموش ” تکنیک‌های کنترل و مدیریت استرس”

رژیم غذایی پرکاری تیروئید

محققان و متخصصان معتقدند که تبعیت از یک رژیم غذایی پرکاری تیروئید برای بیماران می‌تواند در کنار مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک، مفید واقع شود. به همین دلیل قصد داریم خوراکی‌های مفید و مضر برای پرکاری تیروئید را به شما معرفی کنیم. تا با تنظیم کردن رژیم غذایی خود بر اساس این خوراکی‌ها و غذاها، بتوانید بیماری خود را بهتر کنترل کنید. البته توجه داشته باشید که مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک هرگز نباید متوقف شود. رعایت این رژیم غذایی پرکاری تیروئید در کنار مصرف داروها موثر خواهد بود.

برای درمان پرکاری تیروئید چه بخوریم ؟ برای تیروئید پرکار چی خوبه ؟ غذاهای نامناسب برای تیروئید کدامند؟ در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا با پاسخ این سوالات آشنا شوید.

خوراکی‌های توصیه شده برای بیماران مبتلا به تیروئید پرکار

مصرف خوراکی‌هایی که در ادامه برای شما معرفی می‌کنیم، می‌تواند به روند درمان بیماری و کنترل عوارض آن کمک کند. این خوراکی‌ها عبارتند از:

غذاها و خوراکی‌هایی که حاوی ید کمتری هستند. ید به عنوان ماده‌ای که در تولید هورمون‌های تیروئید نقش اساسی دارد، شناخته می‌شود. کمبود ید می‌تواند تولید هورمون‌های تیروئید را کاهش دهد. نمک بدون ید، سفیده تخم مرغ، قهوه، چای، انواع میوه‌ها و سبزیجات تازه، آجیل شیرین یا کم نمک، نون‌هایی که با نمک بدون ید تهیه می‌شوند، جو دوسر، انواع ادویه‌ها، سیب زمینی و عسل از خوراکی‌هایی هستند که برای بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید مفید خواهند بود.

غذاهای مفید برای تیروئید پر کار

همچنین مصرف مقادیر متوسط از پروتئین‌های حیوانی مانند گوشت گاو، گوسفند، مرغ و بوقلمون و روغن‌های گیاهی مفید حاوی امگا ۳ برای سلامتی بیماران تیروئیدی بسیار مفید خواهد بود.

مصرف کدام مواد معدنی برای کنترل بیماری تیروئید پر کار مفید است؟

به طور کلی مصرف عناصر خوراکی سلنیوم، روی، آهن، کلسیم و ویتامین D و انواع آنتی اکسیدان‌ها برای این بیماری مفید هستند. برخی خوراکی‌های غنی شده از سلنیوم، روی، آهن و ویتامین D را می‌توانید در فروشگاه‌ها مشاهده نمایید. همچنین مصرف لبنیات نیز برای تامین کلسیم مورد نیاز بدن مفید خواهد بود.

البته توجه داشته باشید که مصرف این عناصر حتما باید زیر نظر پزشک و با تجویز او صورت پذیرد. از مصرف خودسرانه مکمل‌های غذایی حاوی این مواد باید به صورت جدی پرهیز شود.

خوراکی‌هایی که باید از مصرف آن‌ها پرهیز کنید!

برای رعایت رژیم غذایی پرکاری تیروئید مصرف غذاهایی که در ادامه به شما معرفی می‌کنیم، بهتر است با مشورت پزشک و با توجه به شدت بیماری، محدود شوند.

خوراکی‌های ید دار به دلیل غنی بودن از ید، می‌توانند غده تیروئید را به سمت تولید بیشتر هورمون تیروئید هدایت کنند. به همین دلیل مصرف خوراکی‌های ید دار باید متوقف شود. خوراکی‌های ید دار عبارتند از:

نمک‌های ید دار یا نمک‌های تصفیه شده با ید، انواع صدف و ماهی و میگو در مقادیر زیاد، زرده تخم مرغ و سویا. همچنین برخی از لبنیات ممکن است حاوی ید زیادی باشند.

غذاهای مضر برای پرکاری تیروئید

از دیگر موادی که مصرف آن‌ها می‌تواند به بیماری تیروئید پرکار و روند درمان آن آسیب برساند عبارتند از:

گلوتن، نیترات، خوراکی‌های فراوری شده و غذاهای آماده و فست فودی، انواع نوشیدنی‌های مضر مانند نوشابه و نوشیدنی‌های انرژی زا، محصولات غذایی حاوی رنگ خوراکی قرمز، گندم و همچنین مصرف کافئین در صورت بدتر شدن علائم بیماری.

رژیم تیروئید کم کار و معرفی غذاهای مناسب کم کاری تیروئید

در این مقاله بخوانید!

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی رژیم غذایی پرکاری تیروئید و معرفی خوراکی‌های مفید و مضر برای تیروئید پرکار پرداختیم. همچنین علائم شایع این بیماری را برای شما بررسی کردیم. بهره گیری از یک رژیم غذایی با توجه به مواردی که در این مقاله به شما معرفی کردیم، با مشورت پزشک متخصص و متخصصین تغذیه و در کنار مصرف داروهای تجویز شده، می‌تواند به بیماران در درمان و کنترل این بیماری بسیار کمک کند. امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

منابع: healthline، medicalnewstoday

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *