عوارض نجویدن غذا خطرناک است! “بررسی فواید خوب جویدن غذا “

چند بار باید غذا را بجویم؟ آیا عدد ۳۲ یک عدد جادویی محسوب می‌شود؟ در این مقاله قصد داریم در مورد جویدن غذا صحبت کنیم. و فواید خوب جویدن غذا برای بدن بررسی کنیم. برای آگاهی از اینکه جویدن غذا چند بار به صورت متوسط باید انجام شود و اینکه عوارض نجویدن غذا در کودکان و بزرگسالان به چه صورت خواهد بود، در ادامه این مقاله همراه مجله کرفس باشید. تنها چند دقیقه برای مطالعه این مقاله کافیست. اما تاثیر مهمی در سبک زندگی شما خواهد داشت.

لقمه‌ها و تکه‌های بزرگ در حقیقت هیچ ماده مغذی را به بدن تحویل نمی‌دهند!

آشنایی کلی با فرآیند و اهمیت جویدن غذا

هنگامی که به فرآیند هضم غذا فکر می‌کنید، احتمالا فقط فرآیندهای شیمیایی که در معده و روده‌ها اتفاق می‌افتند، مد نظر شما هستند. اما فرآیند هضم غذا از دهان شما و با جویدن غذا و تکه تکخ کردن آن شروع می‌شود. به همین دلیل جویدن غذا از اهمیت بالایی در سلامتی شما برخوردار است. و مشکل جویدن غذا می‌تواند به سلامتی شما آسیب برساند.

هنگامی که با جویدن غذا آن را تکه تکه می‌کنید و با بزاق مخلوط می‌شود، این امکان به بدن داده می‌شود که بتواند راحت‌تر غذا را هضم کند. و مواد مغذی و مفید موجود در خوراکی‌ها راحت‌تر جذب بدن انسان شوند. این موضوع می‌تواند جویدن زیاد غذا و لاغری را به هم مرتبط کند.

جویدن زیاد غذا و لاغری

سلامت دستگاه گوارشی

چند بار باید غذا را بجویم؟ آیا عدد ۳۲ یک عدد جادویی محسوب می‌شود؟

در خصوص جویدن غذا مقالات زیادی وجود دارد. و متخصصین و محققان حرف‌های زیادی برای گفتن در این باره دارند. اما عدد ۳۲ را می‌توان به عنوان یک گزینه معمول و توصیه شده توسط متخصصان درنظر گرفت. بنابراین سعی کنید که هر لقمه غذایی خود را پیش از بلعیدن حدود ۳۲ بار بجوید. البته طبیعی است که خوراکی‌های نرم‌تر و غذاهایی که آب زیادی دارند مانند انواع سوپ‌ها و آش‌ها، تعداد دفعات جویدن به مراتب کمتری نیاز دارند.

در حقیقت باید تا زمانی جویدن لقمه غذایی ادامه پیدا کند که مواد غذایی کاملا شکسته شوند. و بافت میان آن‌ها از بین برود. بعضی از خوراکی‌ها مانند استیک و آجیل نیاز دارند که حتی تا ۴۰ بار جویده شوند. اما میوه‌هایی مانند هندوانه به ۱۰ الی ۱۵ بار جویدن نیاز دارند.

مزایا و فواید خوب جویدن غذا

همانطور که در ابتدا گفتیم، فرآیند هضم غذ از دهان و با جویدن غذا آغاز می‌شود. و تکه تکه کردن غذا و مخلوط شدن آن تاثیر زیادی در بهبود فرآیند هضم و جذب مواد مغذی دارد. به طور کلی می‌توان از موارد زیر به عنوان فواید خوب جویدن غذا نام برد:

  • اگر غذا را قبل از بلعیدن خوب بجوید، باعث می‌شود مواد مغذی بیشتر و انرژی بالاتری را از غذا جذب کنید.
  • خوب جویدن غذا به تناسب اندام و جلوگیری از افزایش وزن کمک زیادی می‌کند. زیرا از پرخوری جلوگیری می‌کند. بنابراین اگر رژیم‌های لاغری مختلفی را امتحان کرده‌اید و نتیجه نگرفته‌اید، به خوب جویدن لقمه‌های غذایی خود توجه کنید.
  • زیاد جویدن غذا همچنین سبب می‌شود که مواد غذایی بیشتر با بزاق مخلوط شوند. و این موضوع برای سلامت مری و دستگاه گوارشی مفید خواهد بود.
  • هضم غذا با خوب جوین بسیار آسان‌تر می‌شود. در حقیقت این مورد یکی از مهم ترین فواید خوب جویدن غذا به حساب می‌آید.
  • خوب جویدن غذا همچنین برای سلامت دندان‌های شما مفید است! محققان بر اساس تحقیقات انجام شده، اعلام کرده‌اند که خوب جویدن غذا می‌تواند موجب بهبود سلامت دندان‌ها شود. و از بروز بیماری‌های دهان و دندان و لثه جلوگیری می‌کند.
  • خوب جویدن غذا باعث می‌شود باکتری‌های اضافی کمتری در روده‌ها جمع شوند. و این موضوع برای سلامت روده‌ها مفید خواهد بود.
  • خوب جویدن غذا همچنین سبب می‌شود که شما لذت بیشتری از غذایی که می‌خورید ببرید. و طعم‌های بیشتر و بهتری را بچشید. و احساس بهتری به شما دست خواهد داد.
عوارض نجویدن غذا در کودکان

عوارض خوب نجویدن غذا

عوارض نجویدن غذا نیز در صورت عدم رعایت آن، می‌توانند مشکلاتی را برای سلامتی به وجود بیاورند. حتی ممکن است برخی خطرات جدی را در لحظه برای سلامتی شما ایجاد کنند. برخی از این خطرات و عوارض نجویدن غذا عبارتند از:

خفگی، عدم توانایی در تنفس مناسب، سوء تغذیه، مواجه شدن بدن با مشکل کم آبی و دهیدراته شدن پوست، مشکلات گوارشی مختلف و متعدد مانند نفخ و اسهال و رفلاکس اسید معده، به خطر افتادن سلامت مری و معده و روده‌ها ( مانند بیماری لنفوم روده) سردرد و حالت تهوع، مشکلات و بیمار‌های پوستی، افزایش وزن و ابتلا به چاقی و عدم دریافت مواد مغذی مورد نیاز بدن به میزان کافی زیرا لقمه‌ها و تکه‌های بزرگ در حقیقت هیچ ماده مغذی را به بدن تحویل نمی‌دهند.

۷ راه طبیعی برای رهایی از رفلاکس اسید معده

در این مقاله بخوانید!

نکات مهم در هنگام خوردن غذا

در ادامه چند نکته مفید و مهم را به شما معرفی می‌کنید. که با رعایت آن‌ها می‌توانید به سلامت خود کمک کنید. و از بروز بسیاری از مشکلات گوارشی مختلف که در اثر مصرف غذا در شما ایجاد می‌شوند، جلوگیری کنید.

۱) قاشق یا چنگال خود را بیش از اندازه پر نکنید. و از گذاشتن لقمه‌های بزرگ در دهان خودداری کنید. در عوض سعی کنید لقمه‌های کوچک غذا را مصرف کنید.

۲) سعی کنید از نوشیدن مایعات ۱۵ دقیقه قبل از خوردن غذا و نیم ساعت الی یک ساعت بعد از غذا خودداری کنید. در هنگام خوردن غذا نیز اگر نیاز جدی پیدا نکردید، به هیچ وجه مایعات مصرف نکنید.

۳) سعی کنید تا حد امکان غذای خود را آهسته بخورید. این موضوع فواید بیشماری را برای سلامتی شما خواهد داشت. به دلایل مختلف، امروزه بسیاری غذای خود را با سرعت بالا می‌خورند. که این موضوع می‌تواند برای این افراد خطرساز باشد.

جویدن غذا چند بار

۴) سعی کنید که ایستاده غذای خود را مصرف نکنید. و همیشه برای خوردن غذا بنشینید. نشستن باعث می‌شود شما آرامش بیشتری هنگام خوردن غذا داشته باشید.

۵) محققان معتقدند که کشیدن ۱۰ نفس عمیق قبل از خوردن غذا می‌تواند برای افزایش آرامش شما مفید باشد. و به فرآیند هضم کمک کند.

۶) غذای خود را بو کنید. این موضوع سبب ترشح بزاق و کمک به فرآیند هضم خواهد شد.

۷) هنگامی که لقمه غذا را در دهان خود قرار می‌دهید، لب‌های خود را ببندید. و سپس شروع به جویدن کنید. این کار زیبایی بیشتری را برای چهره شما ایجاد خواهد کرد. همچنین زبان شما باید غذا را از یک سمت به سمت دیگر حرکت دهد. و فک شما باید کمی چرخش داشته باشد.

سخن پایانی

فواید خوب جویدن غذا و عوارض نجویدن غذا به صورت مناسب را برای شما شرح دادیم. و این موضوع را بیان کردیم که قبل از بلعیدن حدود ۳۲ بار باید هر لقمه را بجوید. در پایان نیز چند نکته مهم در مورد غذا خوردن به شما معرفی کردیم. امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شود.

منابع: opexfit، healthline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *