۷ راه طبیعی برای رهایی از رفلاکس اسید معده

افراد بسیاری ممکن است احساس سوزش سر دل و رفلاکس اسید معده را تجربه کنند. و در اکثر اوقات برای درمان آن داروهایی از قبیل امپرازول را مصرف کنند. اما با رعایت برخی نکات و ایجاد تغییر در برخی عادت های روزانه و اصلاح شیوه زندگی، می‌توان علائم این بیماری را تا حد زیادی کاهش داد و به بهبود کیفیت زندگی کمک کرد. در این مقاله با تیم کرفس همراه باشید.

رفلاکس اسید زمانی رخ می‌دهد که اسید معده به سمت مری رو به بالا حرکت می‌کند. برخی رفلاکس‌ها طبیعی هستند و هیچ علامت و ضرری ندارند. ولی هنگامی که این اتفاق بیش از حد رخ می‌دهد، باعث بیماری می‌شود.

شایع ترین نشانه رفلاکس اسید، احساس سوزش سر دل، قفسه سینه یا گلو می‌باشد. علاوه بر آن، احساس طعم اسیدی در قسمت پشت دهان، مشکل در بلعیدن، سرفه، آسم، فرسایش دندان ها و التهاب در سینوس ها نیز از دیگر علائم رفلاکس اسید معده می‌باشند.

بیشتر بخوانید: معرفی انواع خوراکی برای هضم بهتر غذا

در ادامه این مقاله ۷ راه طبیعی برای درمان رفلاکس اسید برای شما پیشنهاد می‌کنیم.

پرهیز از پرخوری

در قسمت انتهایی مری، عضله حلقه‌ای شکلی وجود دارد که محل اتصال معده و مری می‌باشد. این عضله به عنوان دریچه عمل می‌کند و مانع بالاآمدن اسید معده می‌شود. هنگامی که این عضله ضعیف شود یا عملکردش را از دست بدهد، باعث می‌شود رفلاکس اسید رخ دهد.

اکثر علائم رفلاکس بعد از مصرف وعده‌های غذایی آشکار می‌شوند. و پرخوری یکی از عوامل اصلی است که منجر به آشکار شدن این علائم می‌شود. پس با پرهیز از پرخوری، می‌توان از بروز بیماری تا حد زیادی جلوگیری کرد. عوارض خوب نجویدن غذا هم ارتباط مستقیمی با رفلاکس دارد.

Overeating

کاهش وزن

یکی از راه‌های موثر برای کاهش علائم این بیماری، تلاش برای کم کردن وزن و چربی‌های اضافی اطراف شکم می‌باشد.

ماهیچه‌ای در قسمت بالایی شکم قرار دارد که به آن دیافراگم می‌گویند. این ماهیچه به عضله واقع در محل اتصال معده و مری کمک میکند تا عملکرد بهتری داشته باشد. اما در افراد چاق، چربی‌های اطراف شکم زیاد می‌شوند و به آن نیرو وارد می‌کنند. و این امر باعث می‌شود عضله‌ای که وظیفه جلوگیری از حرکت  اسید معده رو‌به‌بالا را دارد، به دور از حمایت دیافراگم قرار گیرد و دچار مشکل شود.

پس اگر به این بیماری مبتلا هستید و اضافه وزن دارید، کاهش وزن باید یکی از اولویت‌های شما برای درمان قرارگیرد.

تلاش برای کاهش یا ترک مصرف الکل

مصرف نوشیدنی‌های الکلی باعث رفلاکس اسید و سوزش دل می‌شود. نوشیدن الکل باعث افزایش اسید معده و اختلال در عملکرد مری و معده می‌شود.

بنابراین با محدود کردن و یا ترک مصرف نوشیدنی‌های الکلی، می‌توان علائم رفلاکس اسید معده را تا حد زیادی کاهش داد.

stomach-reflex-2

پرهیز از مصرف زیاد قهوه

مصرف قهوه عملکرد عضله موجود در انتهای مری را به طور موقت تضعیف می‌کند. و این مسئله ممکن است باعث تشدید رفلاکس اسید معده شود. قهوه معمولی حاوی مقادیر قابل توجه کافئین می‌باشد. و کافئین هم می‌تواند به طور موقت باعث رفلاکس اسید شود. البته برخی معتقدند که به طور کلی مصرف قهوه برای همه افرار باعث به وجود آمدن این عارضه نمی‌شود و فقط برخی از افراد ممکن است پس از مصرف قهوه به این عارضه دچار شوند.

بنابراین اگر بعد از مصرف قهوه دچار احساس سوزش سردل می‌شوید، از مصرف زیاد آن مخصوصا بعد از وعده‌های غذایی خودداری نمایید. البته مصرف قهوه بدون کافئین هم می‌تواند مفید واقع شود.

جویدن آدامس

برخی مطالعات نشان می‌دهد که جویدن آدامس می‌تواند باعث کاهش خاصیت اسیدی مری شود. جویدن آدامس باعث ترشح بزاق دهان می‌شود. و این امر می‌تواند به پاکسازی اسید مری کمک کند.

در واقع جویدن آدامس از رفلاکس اسید معده جلوگیری نمی‌کند، بلکه باعث ترشح بزاق می‌شود و به پاکسازی مری از اسید کمک می‌کند.

chewing-gum

خودداری از مصرف پیاز خام

برخی مطالعات نشان می‌دهد مصرف پیاز خام همراه وعده‌های غذایی می‌تواند به صورت قابل توجهی احساس سوزش سردل و رفلاکس اسید معده را افزایش دهد. همچنین پیاز خام می‌تواند باعث تحریک پوشش مری شود این امر منجر به احساس سوزش در مری می‌شود.

بنابراین اگر مصرف پیاز خام باعث به وجود آمدن علائم رفلاکس اسید معده در بدن شما می‌شود، باید از مصرف آن اجتناب کنید.

محدود کردن مصرف نوشیدنی‌های گازدار و آب مرکبات

مصرف نوشابه‌های گازدار همواره با افزایش علائم رفلاکس اسید همراه است. همچنین نوشیدن آب گازدار یا کولا نیز به دلیل داشتن مقادیر زیاد گاز کربن دی اکسید، به طور موقت عملکرد عضله انتهای مری را تضعیف می‌کند و خاصیت اسیدی مری را افزایش می‌دهد.

همچنین بر اساس برخی مطالعات جدید، نوشیدن آب مرکبات نیز می‌تواند در برخی افراد باعث پدیدار شدن علائم این بیماری شود. البته به نظر می‌رسد این امر به خاصیت اسیدی مرکبات مربوط نمی‌شود و در واقع آب مرکبات باعث رفلاکس اسید معده نمی‌شود، بلکه برخی مواد تشکیل دهنده آن‌ها باعث تحریک پوشش مری می‌شوند.بنابراین اگر دچار رفلاکس اسید می‌شوید و نوشیدنی‌های گازدار مصرف می‌کنید، سعی کنید مصرف این نوشیدنی‌ها را به حداقل برسانید و یا به طور کلی از مصرف آن‌ها اجتناب کنید. همچنین محدود کردن  مصرف آب مرکبات می‌تواند علائم این بیماری را کاهش دهد.

با رعایت نکاتی که در بالا گفته شد، می‌توان تا حد قابل توجهی به درمان این بیماری کمک کرد، اگرچه بهتر است که برای درمان قطعی این بیماری، ابتدا به پزشک مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *