تاندونیت شانه | روش‌های درمان التهاب تاندون شانه کدامند؟

در مقاله امروز قصد داریم شما را با بیماری تاندونیت شانه آشنا کنیم. تاندونیت شانه یا التهاب تاندون شانه یکی از مشکلات شایعی است که برای شانه‌ها اتفاق می‌افتد. این بیماری شایع در سال زندگی بسیاری را در سراسر جهان مختل می‌کند. در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا با تاندونیت شانه و روش‌های درمان التهاب تاندون شانه بیشتر آشنا شوید.

کیفیت زندگی بیماران مبتلا به تاندونیت شانه افت می‌کند. و آن‌ها در بسیاری از کارهای روزمره خود با مشکل روبه‌رو می‌شوند. به همین دلیل جلوگیری از بروز این مشکل برای شانه‌ها و درمان سریع آن در صورت وقوع، اهمیت بالایی دارد.

تاندونیت شانه چیست ؟

در حقیقت تاندونیت شانه یا التهاب تاندون شانه همان التهاب تاندون دوسر بازو می‌باشد. شانه از عضلات و تاندون‌ها تشکیل شده است. که این عضلات و تاندون‌ها به هم متصل هستند. این عضلات و تاندون‌ها وظیفه اتصال استخوان بالای بازو با شانه انسان را بر عهده دارند.

التهاب تاندون دوسر بازو که با نام تاندونیت شانه شناخته می‌شود، ممکن است خفیف یا شدید باشد. هنگامی تاندون دوسر بازو دچار التهاب شود و ضخیم‌تر از حالت طبیعی بشود یا اینکه تاندون زیر استخوان بالای شانه گیر کند، بیماری تاندونیت شانه به وجود می‌آید.

علت بروز تاندونیت شانه یا التهاب تاندون شانه چیست؟

تاندونیت شانه اغلب به دلیل نیشگون گرفتن و آسیب رسیدن به تاندون توسط عضوهای کناری آن رخ می‌دهد. به عنوان مثال برخی از فعالیت‌ها یا ورزش‌های خاص که در آن‌ها بازوی شما حرکات زیادی دارد. و بازو دائما به سمت بالای سر حرکت می‌کند، امکان بروز تاندونیت شانه را افزایش می‌دهند. از جمله این فعالیت‌ها و ورزش‌ها می‌توان به وزنه برداری، والیبال، بیس بال و ورزش‌هایی که در آن‌ها از راکت استفاده می‌شود.

علائم تاندونیت شانه کدامند؟

علائم کشیدگی تاندون شانه یا تاندونیت شانه ممکن است در افراد مختلف متفاوت باشند. برخی از شایع ترین این علائم عبارتند از:

ناتوانی در نگه داشتن بازو در بعضی از وضعیت‌های خاص، احساس درد ضعیف یا شدید در شانه یا احساس ضعف در بازو و شانه‌ها. البته علائم دیگری نیز ممکن است در برخی بیماران احساس شوند. به همین دلیل تشخیص صحیح و دور از خطای بیماری تاندونیت شانه فقط توسط پزشکان و متخصصان امکان پذیر است.

تشخیص تاندونیت شانه چگونه صورت می‌پذیرد؟

هنگامی که به پزشک مراجعه می‌کنید، او ابتدا یک معاینه فیزیکی انجام می‌دهد. سپس برای اطمینان یافتن از تشخیص بیماری التهاب تاندون شانه، از اسکن ام آر آی یا عکس برداری اشعه ایکس بهره خواهد برد. از سونوگرافی نیز ممکن است برای تشخیص تاندونیت شانه بهره برد.

درمان تاندونیت شانه

آیا تاندونیت شانه درمان می‌شود ؟ درمان تاندونیت شانه به عوامل مختلفی مانند سن، شدت علائم بیماری و سلامتی عمومی افراد وابسطه است. با پیشرفت علم پزشکی، روش‌های درمانی جدیدی برای تاندونیت شانه معرفی شده‌اند. به همین دلیل درمان بیماری تاندونیت شانه موفقیت آمیزتر از گذشته شده است.

برخی از متداول ترین روش‌هایی که پزشکان برای درمان این بیماری مورد استفاده قرار می‌دهند عبارتند از:

تجویز داروهای ضد التهاب، ریکاوری و بازیابی قوای بدن، تمرینات تقویت کننده ورزشی، اشعه درمانی و جراحی که عموما برای آسیب‌های شدید مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عوارض احتمالی تاندونیت شانه

اگر علائم التهاب تاندون شانه را احساس کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید. تاندونیت شانه را باید جدی بگیرید. اگر علائم این بیماری جدی گرفته نشوند و درمان آن دیر آغاز شود، احتمال بروز برخی عوارض احتمالی افزایش خواهد یافت.

برخی از این عوارض عبارتند از: احساس درد نسبتا شدید هنگام خواب، کاهش یا از دست دادن قدرت و دامنه حرکتی بازوها و شانه‌ها، احساس بی حسی و سوزن سوزن شدن متداول دست‌ها و عدم توانایی انجام برخی فعالیت‌های روزانه به دلیل احساس درد شدید.

تمرینات ورزشی برای بهبود روند درمان

ورزشهای تاندونیت شانه یکی از روش‌های مناسب و بسیار موثر برای کمک به روند درمان هستند. پزشکان و متخصصان از انواع ورزش برای التهاب تاندون شانه و فیزیوتراپی تاندونیت شانه برای درمان تاندونیت شانه بهره می‌برند.

این تمرینات و ورزش برای تقویت عضلات شانه به شما کمک خواهند کرد که به تدریج دامنه حرکتی دست خود را بهبود ببخشید. و علائم این بیماری را کاهش دهید. در ادامه چند نمونه از این حرکات ورزشی را برای شما شرح می‌دهیم. همراه ما باشید.

حرکت اول: ایجاد کشش در شانه با چارچوب

برای انجام این حرکت ورزشی، ابتدا باید در یک چارپوب درب باز بایستید. بازوهای خود را به طرفین باز کنید و چارچوب را بگیرید. به طوری که دستانتان در ارتفاع شانه‌ها قرار بگیرند. سپس در حالی که کمر را صاف نگه می‌دارید، به سمت جلو حرکت کنید تا در بازوها و شانه احساس کشیدگی کنید. و دوباره به حالت اول برگردید. این حرکت را در سه ست ۱۰ تایی انجام دهید.

تمرین اول برای التهاب تاندون شانه

حرکت دوم: تمرین چرخش خارجی پهلو

برای انجام این حرکت نیاز به یک دمبل سبک (نیم تا سه کیلویی) دارید. ابتدا به سمت بازوی سالم خود، روی زمین دراز بکشید. بازوی آسیب دیده را ۹۰ درجه خم کنید. دمبل را در دست آسیب دیده نگه دارید. و آرنج دست آسیب دیده را کنار (روی) پهلو قرار دهید. حالا با توجه به شکل، حرکت دمبل زدن را در سه ست ۱۰ تایی تکرار کنید.

حرکت دوم برای التهاب شانه

حرکت سوم: کشش و تقویت عضلات با کش ورزشی

برای انجام این حرکت، نیاز به کش ورزشی استاندارد تی آر ایکس دارید. ابتدا مانند تصویر روی یک زانو بر روی زمین زانو بزنید. کش متصل شده به دیوار را در دستانتان بگیرید. ارتفاع محل اتصال باید کمی بالاتر از شانه باشد. سپس مانند تصویر، کش را به سمت خود بکشید. این حرکت را در سه ست ۱۰ تایی تکرار کنید. پیش از انجام این حرکت، از استاندارد بودن و ایمن بودن تجهیزات اطمینان حاصل فرمایید.

تمرین ورزشی برای التهاب شانه

حرکت چهارم: پرواز معکوس

برای انجام این حرکت نیاز به دمبل سبک (یک الی سه کیلویی) دارید. مانند تصاویر بایستید و پاها را به اندازه عرض شانه باز کنید. سپس زانوها را کمی خم کنید. حالا در حالی که ستون فقرات و کمر خود را صاف نگه داشته اید، کمی به سمت جلو خم شوید. دمبل‌ها را در دستانتان بگیرید. و آرنج را کمی خم کنید. و دمبل زدن را مانند تصاویر (پرواز معکوس) در سه ست ۱۰ تایی تکرار کنید.

ورزش برای تاندونیت شانه

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم اطلاعات لازم در خصوص تاندونیت شانه یا التهاب شانه را در اختیار شما قرار دهیم. همچنین چند تمرین ورزشی برای تقویت عضلات و بهبود التهاب شانه برای شما معرفی کردیم. کخه با مشورت پزشک، می‌توانید از این حرکات بهره ببرید. امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شود. و شما بتوانید تاندونیت شانه را درمان کنید.

منابع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *