چند ساعت باید بخوابیم ؟ جدول میزان خواب در سنین مختلف
محاسبه ی خواب مورد نیاز بدن چگونه است؟ مدت زمان طلایی خواب برای یک انسان سالم چقدر است ؟ خواب مناسب چیست ؟ قصد داریم به بررسی موضوع میزان خواب مورد نیاز بدن برای افراد مختلف بپردازیم. و چگونگی تنظیم ساعت خواب بدن ، ارتباط یک خواب با کیفیت و سلامتی افراد را برای شما شرح دهیم. برای شناخت و آشنایی بیشتر با موارد ذکر شده و آگاهی از نکات مهم در خصوص میزان خواب مورد نیاز افراد مختلف، در ادامه این مقاله همراه مجله کرفس باشید.
فرصت مطالعه این مقاله را از دست ندهید!
خواب مورد نیاز بدن
میزان خواب مورد نیاز بدن افراد مختلف در طول زندگی آنها دچار تغییراتی میشود. و این تغییرات میتوانند از عوامل مختلفی نظیر زندگی اجتماعی، برنامه کاری، تعهدات شغلی و … نشات میگیرند. اما در این میان عامل سن را میتوان مهم ترین مورد در میان عوامل مختلف قلمداد کرد.
فواید صاف خوابیدن!
در همین راستا دانشمندان و محققان بر اساس تحقیقات مختلف صورت گرفته، یک دستورالعمل مبتنی بر سن را در خصوص میزان تقریبی خواب مورد نیاز برای افراد مختلف تهیه کردهاند. آشنایی با این دستورالعمل میتواند تاثیرات مطلوبی بر سلامتی شما داشته باشد.
این دستورالعمل میزان خواب مورد نیاز بدن برای گروههای سنی مختلف به شرح زیر میباشد:
- تولد تا سه ماهگی: ۱۴ تا ۱۷ ساعت خواب
- ۴ تا ۱۱ ماهگی: ۱۲ تا ۱۶ ساعت خواب
- ۱ تا ۲ سالگی: ۱۱ تا ۱۴ ساعت خواب
- ۳ تا ۵ سالگی: ۱۰ تا ۱۳ ساعت خواب
- ۶ تا ۱۲ سالگی: ۹ تا ۱۲ ساعت خواب
- ۱۳ تا ۱۸ سالگی: ۸ تا ۱۰ ساعت خواب
- ۱۸ تا ۶۴ سالگی: ۷ تا ۹ ساعت خواب
- ۶۵ سال به بالا: ۷ تا ۸ ساعت خواب
البته همانطور که در ابتدا به آن اشاره کردیم، موارد ذکر شده تقریبی هستند و با توجه به وضعیت جسمانی و نیازهای فرد، ممکن است ساعات خواب مورد نیاز بدن او کمی با موارد ذکر شده متفاوت باشد. اما تفاوت و اختلاف زیاد در خواب مورد نیاز بدن با موارد ذکر شده، ممکن است باعث بروز مشکلاتی برای سلامتی شود.
۱۲ روش موثر و اثباتشده را در اینجا بخوانید….
در نقطه مقابل نیز، تجربه خواب کافی و با کیفیت میتواند تاثیرات مثبت زیادی بر عوامل مختلف نظیر کنترل وزن، تنظیم متابولیسم بدن، بهبود خلق و خو و عملکرد مغز شما داشته باشد. به همین دلیل بهتر است مقدار ساعت خواب خود را به گونهای تنظیم کنید در بازههای معرفی شده قرار بگیرد.
علائم عدم تجربه خواب کافی کدامند؟
در این قسمت به معرفی و بررسی علائم و نشانههای نداشتن خواب کافی خواهیم پرداخت. امروزه با توجه به وجود استرس و سختیهای فراوان در کار و زندگی روزمره هریک از افراد، محرومیت از داشتن ساعات کافی خواب در طول شبانه روز به یک امر رایج تبدیل شده است و بسیاری ممکن است با این مشکل روبهرو شوند. خواب کم نیز میتواند باعث ایجاد اختلال در بسیاری از عملکردهای طبیعی بدن شود. در نتیجه شناخت علائم نداشتن خواب کافی میتواند در رفع این مشکل اهمیت زیادی داشته باشد.
به طور کلی رایج ترین علائم و نشانههای کمبود خواب عبارتند از:
احساس خواب آلود بودن در طول روز، تحریک پذیری بالا و بد خلقی، بهرهوری و تمرکز کم در کارها، افزایش ناگهانی و بدون دلیل اشتها، افزایش قضاوت و تصمیم گیریهای اشتباه، بروز برخی مشکلات پوستی، تیره شدن زیر چشم، کدر شدن رنگ پوست، افتاده شدن گوشههای دهان و … .
۸ راهکار ساده برای افزایش تمرکز
در صورت مشاهده این علائم و احتمال کمبودن خواب تان در طول شبانه روز، بهتر است هرچه سریعتر برای تنظیم ساعت خواب خود اقدام کنید. تا از بروز مشکلات جسمانی و ایجاد اختلال در سلامت روانی خود جلوگیری کنید.
دلایل اهمیت تجربه خواب کافی و باکیفیت چیست؟
دلایل زیادی وجود دارند که اهمیت تجربه خواب کافی و باکیفیت را بیان میکنند که برخی از این دلایل عبارتند از:
- خواب کافی در تعادل هورمونهای بدن و تقویت متابولیسم و سوخت و ساز بدن بسیار موثر است و فرآیند رشد را بهبود میبخشد.
- عملکرد مناسب مغز و داشتن تمرکز بالا در انجام فعالیتهای مختلف روزانه به تجربه خواب کافی و باکیفیت بستگی دارد.
- داشتن خواب کافی میتواند خطر بروز بیماریها و سکتههای قلبی و مغزی را تا حدت قابل توجهی کاهش دهد.
- برای کنترل وزن، جلوگیری از بروز چاقی و همچنین کاهش وزن باید خواب کافی داشته باشید.
- خواب کافی برای تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با انواع سرماخوردگیها و بیماریها بسیار مفید است.
- خطر بروز برخی بیماریهای مزمن مانند دیابت و فشارخون بالا با داشتن خواب باکیفیت به صورت قابل توجهی کاهش مییابد.
- داشتن عملکرد ورزشی مناسب و آمادگی جسمانی بالا با داشتن خواب کافی در ارتباط نزدیکی میباشد.
- خواب کافی همچنین میتواند از بروز برخی اختلالات و بیماریهای روانی نظیر افسردگی نیز جلوگیری کند.
در اینجا بخوانید…
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی موضوع میزان خواب مورد نیاز بدن پرداختیم و نکات مهمی را در این خصوص برای شما شرح دادیم. همچنین در خصوص اهمیت داشتن خواب کافی در طول شبانه روز صحبت کردیم و علائم و عوارض کم خوابی را برای شما معرفی و بررسی کردیم. امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد و از آن لذت برده باشید.
منبع مورداستفاده: