علت احساس شن در چشم چیست؟ یک اختلال آزاردهنده درمورد چشم‌ها!

بیماری ریگ چشم یا احساس شن در چشم نشانه چیست ؟ امروز قصد داریم به معرفی و بررسی یک بیماری بپردازیم که ممکن است بسیاری از افراد علائم آن را تجربه کرده باشند و مدت هاست که از عوارض آن رنج می‌برند. احساس خشکی شدید چشم و وجود شن و ماسه در آن به خصوص در هنگام بیدار شدن از خواب هنگام صبح ممکن است علائم بیماری خشکی چشم، ریگ چشم یا گریتی آیز ( Gritty eyes ) باشند که افراد هنگام مراجعه به چشم پزشک از آن شکایت می‌کنند.

بیماران همچنین ممکن است علائمی نظیر خارش شدید چشمان، سوزش چشم، حساسیت شدید به نور زمان بیدار شدن از خواب، سخت بودن باز کردن چشمان و احساس درد در چشم‌ها را نیز تجربه کنند. در ادامه با علائم دیگر این بیماری، علل به وجود آمدن و روش‌های درمان آن بیشتر آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید و فرصت مطالعه این مقاله مجله کرفس را از دست ندهید تا با بیماری خشکی چشم بیشتر آشنا شوید.

بیشتر بخوانید : انواع بیماری‌ چشم و بررسی راه‌های مراقبت اصولی و تغذیه مناسب

علل بروز بیماری احساس شن در چشم کدامند؟

سطح سلامتی چشم و شرایط خاص پزشکی که برای چشمان شما اتفاق می‌افتند، ممکن است سبب خشکی چشم یا همان به وجود آمدن بیماری گریتی شوند. در ادامه چند مورد از شایع ترین دلایلی که می‌توانند سبب بروز احساس وجود شن و ماسه در چشمان شما بشوند را معرفی و بررسی می‌کنیم. و در خصوص علائم و راه‌های درمان هریک از آن‌ها توضیحاتی را ارائه خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

علت احساس اشغال در چشم

۱) سندروم خشکی چشم

سندروم خشکی چشم یکی از مهم ترین و شایع ترین علل ایجاد احساس وجود شن و ماسه در چشمان شما می‌باشد. یکی از آشکار ترین نشانه‌های ابتلا به سندروم خشکی چشم، بروز علائم بیماری گریتی در هنگام صبح است. و معمولا این علائم در طول روز نیز بدتر شده و باعث ایجاد ناراحتی در فرد بیمار خواهد شد.

افرادی که سندروم خشکی چشم دارند، سوزش چشم را بیشتر از خارش چشم تجربه می‌کنند. در این افراد دستیابی به یک دید خوب و شفاف در هنگام صبح مدت زمان قابل توجهی به طول می‌انجامد. مهم ترین کار در صورت داشتن علائم این بیماری، مراجعه به یک چشم پزشک متخصص است. پزشک با توجه به نوع و شدت بیماری، اشک مصنوعی مناسب و سایر روش‌های درمانی را تجویز خواهد کرد.

۲) لاگوفتالموس شبانه ( عدم بسته شدن پلک‌ها به صورت کامل )

یکی دیگر از علل بروز خشکی چشم، باز ماندن بخشی از پلک‌ها در هنگام خواب شبانه است. ممکن است یکی از افراد خانواده نسبت به بروز این حالت در هنگامی که شما می‌خوابید به شما اطلاع دهد. در افرادی که پلک‌هایشان در هنگام خواب به طور کامل بسته نمی‌شود و همیشه بخشی از آن باز می‌ماند، به دلیل اینکه عمل پلک زدن و مرطوب شدن چشم‌ها به طور طبیعی در هنگام خواب صورت نمی‌پذیرد، خشکی چشم یا بیماری گریتی را تجربه می‌کنند.

دلایل مختلفی می‌توانند سبب بروز لاگفتالموس بشوند که انجام جراحی زیبایی پلک یکی از آن‌هاست. همچنین این مشکل در میان برخی کودکان بسیار رایج است که البته با گذر زمان به سرعت از بین می‌رود و درمان می‌شود. استفاده از قطره‌های مخصوص و برخی پماد‌های موضعی از رایج ترین روش‌های درمانی است که توسط پزشکان تجویز می‌شود.

۳) بیماری بلفاریت یا همان گل مژه

بلفاریت بیماری است که با تجمع باکتری‌ها در مژه‌ها و پلک‌ها شکل می‌گیرد و می‌تواند سبب بسته شدن غدد شود و آن‌ها را آلوده سازد. عدم رعایت بهداشت یکی از اصلی ترین علل بروز بلفاریت است.

در هنگام بروز بلفاریت، چشمان فرد بیمار قرمز می‌شود و التهاب نسبتا شدیدی را تجربه می‌کند. مخاط خشک شده روی پلک‌ها ممکن است به داخل چشم بریزد و باعث بروز احساس خشکی شدید چشم و وجود شن و ماسه در آن شود.

۴) ساییدگی قرنیه

ساییده شدن قرنیه و یا ایجاد شدن خراش روی آن، می‌تواند علائم بیماری گریتی را برای افراد پدید بیاورد. خارش شدید و محکم چشم به خصوص با انگشتان یا ناخن، استفاده از برخی مواد و لوازم آرایشی نظیر برس آرایش و دیگر مواردی که به طور مستقیم فشار زیادی را روی قرنیه اعمال می‌کنند، می‌توانند سبب سایس قرنیه شوند. هنگام بروز این مشکل، ممکن است این احساس به شما دست بدهد که گویا ذره‌ای در چشم شما گیر کرده است.

احساس وجود سنگریزه در چشم

سایش قرنیه می‌تواند بسیار دردناک باشد و درمان آن نیز کمی سخت است. بنابراین از مالش شدید چشمان و استفاده از لوازم غیر استاندارد به طوری که به ضخامت قرنیه شما آسیب وارد کند، خودداری کنید.

۵) کمبود ویتامین A

عدم دریافت ویتامین A کافی از طریق رژیم غذایی می‌تواند بر سلامت چشم و سیستم بینایی تاثیر گذار باشد و مشکلات را به همراه بیاورد. یکی از این مشکلات، خشکی شدید چشم است. در صورت بروز کمبود ویتامین A ، با اضافه کردن خوراکی‌هایی نظیر هویج، تخم مرغ، اسفناج، ماهی، کلم بروکلی و … به سبد غذایی، می‌توانید به صورت طبیعی این کمبود را درمان کنید.

همه چیز درباره انواع ویتامین‌ ها ، ۱۴ ویتامین ضروری برای بدن!

در اینجا بخوانید!

راه‌های پیشگیری از بروز احساس شن در چشم چیست؟

در این قسمت به بیان مواردی خواهیم پرداخت که با انجام و رعایت آن‌ها، می‌توان از بروز علائم احساس وجود سنگریزه در چشم جلوگیری کرد.

  • ۱) تا حد امکان چشمان خود را در معرض جریان هوا قرار ندهید. به این منظور از دمیدن مستقیم باد سشوار، پنکه و وسایل تهویه هوا به چشم‌ها خودداری کنید.
  • ۲) در زمان‌های مشخص به چشمان خود استراحت دهید. در هنگام استفاده از انواع مختلف صفحات نمایش و یا هنگام مطالعه کتاب به صورت طولانی مدت، که ممکن است باعث کاهش دفعات پلک زدن شوند، در زمان‌های مشخص به چشمان خود استراحت دهید. انجام ورزش‌های چشم نیز می‌تواند بسیار مفید واقع شود.
  • ۳) از استعمال سیگار و سایر دخانیات که به طور جدی سلامت چشم را تحت تاثیر قرار می‌دهند و باعث خشکی چشم می‌شوند به طور جدی پرهیز کنید.
  • ۴) در هنگام کار با مواد و ابزارهای خطرناک حتما از عینک محافظ چشم استفاده کنید. استفاده از عینک آفتابی استاندارد نیز برای جلوگیری از اثرات مخرب نور خورشید بسیار مهم است.
  • ۵) در صورت تجویز قطره‌های مخصوص، اشک مصنوعی و پماد‌های درمانی توسط پزشک، حتما آن‌ها را به طور کامل و در زمان‌های مشخص استفاده کنید.

سخن پایانی

بیماری ریگ چشم یا احساس شن در چشم یا همان گریتی آیز یک بیماری رایج در میان افراد است که علائم و عوارض نسبتا دردناکی دارد. در این مقاله سعی کردیم شما را با شایع ترین علل بروز این بیماری، علائم آن‌ها و همچنین راه‌های درمان و پیشگیری از بروز آن‌ها آشنا کنیم. توجه کنید که اولین و مهم ترین اقدام در صورت مشاهده هر یک از علائم ذکر شده و احتمال ابتلا به بیماری‌های چشمی، باید مراجعه به یک پزشک و چشم پزشک متخصص باشد. و تا حد امکان باید از درمان‌های خانگی خودداری کنید. امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

منابع :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *