طرز تهیه سوپ ترخینه برای سرماخوردگی

با طرز تهیه سوپ ترخینه در کنار شما هستیم. هر یک از شهرهای ایران با غذاهای سنتی خاصی شناخته شده‌ است. در استان‌های غربی کشور از جمله استان کردستان، کرمانشاه و لرستان هم یک آش محلی پرطرفدار طبخ می‌شود. نام این غذای سنتی «ترخینه» است. البته در برخی از شهرهای لرستان به آن «دوئینه یا دوغینه» هم گفته می‌شود. طرز تهیه ترخینه دوغ در بین مردم دیار غرب کشور تقریبا به یک شکل است.

البته ما سعی کردیم در این مطلب به طرز تهیه سوپ ترخینه برای سرماخوردگی بپردازیم. ناگفته نماند که آش ترخینه یکی از بهترین غذاهای سنتی برای درمان خانگی سرماخوردگی فصل زمستان است.

به اعتقاد بسیاری از مردمی که با نحوه درست کردن سوپ ترخینه آشنایی دارند، این غذا مثل یک آنتی بیوتیک خانگی عمل می‌کند. اگر می‌خواهید روش درست کردن این غذا را یاد بگیرید، تا انتهای این مطلب با سایت کرفس همراه باشید.

بیشتر بخوانید:انواع سوپ خانگی با گوشت، مرغ، سبزیجات و حبوبات

مواد لازم برای آش ترخینه برای سرماخوردگی

ترخینه۳۰۰ گرم
 نخود۵۰ گرم
عدس ۵۰ گرم
لوبیا چیتی ۵۰ گرم
 سبزی (تره،جعفری،گشنیز،اسفناج)۳۰۰ گرم
پیاز ۳-۴ عدد
سیر داغ۳ قاشق غذاخوری
 نعنابه مقدار لازم
 کشکبه مقدار لازم
نمک و زردچوبهبه مقدار لازم

طرز تهیه سوپ ترخینه برای سرماخوردگی

برای درست کردن ترخینه دوغ می‌توانید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

مرحله اول: تهیه ترخینه و آماده کردن آن

در ابتدا ترخینه را بشویید تا گرد و غبارهای روی آن از بین برود. این کار را با آب سرد انجام دهید تا مزه ترخینه‌ها از بین نرود. بعد ترخینه را در مقداری آب گرم خیس کنید و اجازه دهید چند ساعت بماند. در همان زمان هم حبوبات (نخود و لوبیا چیتی) را در ظرف دیگری خیس کنید تا نفخ آن‌ها از بین برود.

آش ترخینه برای سرماخوردگی

مرحله دوم: درست کردن پیاز داغ

در این مرحله از نحوه درست کردن طرز تهیه سوپ ترخینه برای سرماخوردگی ، باید بعد از چند ساعت که ترخینه نرم شد، در یک قابلمه پیاز را با کمی روغن تفت دهید و لوبیا و نخود را آبکش کرده داخل آن بریزید. به مدت ۵ دقیقه مواد را با هم تفت دهید. حالا به اندازه ۵ لیوان آب روی مواد بریزید و درب قابلمه را ببندید. شعله را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. سپس شعله را کم کنید.

انواع خوراکی برای سرماخوردگی و آنفولانزا !

در اینجا بخوانید: پیشگیری و درمان در خانه

مرحله سوم: اضافه کردن عدس و ترخینه

حالا عدس‌ها را بشویید و بعد از آبکش کردن داخل غذا بریزید. در همان زمان همه ترخینه‌ها را همراه با آب داخل آش بریزید. تا زمانی که حبوبات به طور کامل پخته نشده است، داخل آن نمک نریزید. زیرا نمک باعث دیر پز شدن حبوبات بخصوص نخود می‌شود.

آش ترخینه برای سرماخوردگی

مرحله چهارم: اضافه کردن سبزیجات

سبزیجات را در قسمت مواد اولیه برایتان ذکر کردیم. حالا در این مرحله از طرز تهیه سوپ ترخینه برای سرماخوردگی سبزیجات را ساطوری کنید. بعد داخل آش بریزید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه با حرارت کم بپزد.

مرحله پنجم: اضافه کردن پیاز

در ظرف دیگری مقداری پیاز سرخ کنید و داخل آش ترخینه بریزید. کمی صبر کنید تا طعم پیاز داغ داخل آش بیفتد. در انتها هم به آن کشک اضافه کنید. البته در برخی از ترخینه‌ها به اندازه کافی دوغ استفاده می‌شود که دیگر به کشک نیاز نداشته باشید.

مرحله شش: اضافه کردن نعناع و سیرداغ

در آخر مرحله از طرز تهیه سوپ ترخینه برای سرماخوردگی سیر را ریز کرده و در روغن سرخ کنید. قبل از خاموش کردن شعله، نعناع را هم داخل ظرف بریزید و شعله را خاموش کنید.

طرز تهیه سوپ ترخینه برای سرماخوردگی

نکاتی برای طرز تهیه سوپ ترخینه برای سرماخوردگی

حالا که شما را با نحوه درست کردن سوپ ترخینه یکی از بهترین غذاهای محلی استان‌های لرنشین و کردنشین آشنا کردیم، لازم است نکاتی را هم برای خوشمزه‌تر کردن این غذا یاد بگیرید:

  • برای درست کردن اصل ترخینه‌ باید بلغور گندم را با دوغ بپزید. به نحوی که بلغور گندم در دوغ کامل پخته شود و به حالت سفت درآید. در انتها آن را به صورت گلوله‌های کوچک درآورید و در مقابل آفتاب قرار دهید تا خشک شود. جالب است بدانید نور آفتابی که بر روی این ترخینه‌ها می‌تابد، باعث افزایش ویتامین D آن‌ها می‌شود.
  • اگر درست کردن ترخینه‎ها برایتان دشوار است، می توانید آن را آماده از بازار خریداری کنید.
  • توجه داشته باشید اگر در همان ابتدا سبزیجات را داخل آش ترخینه بریزید، طعم خود را در اثر پختن بیش از حد از دست می‌دهد. بنابراین ریختن سبزیجات را به آخر پختن آش موکول کنید.

در مطلب دیگری به طرز تهیه آش شوربا اصفهانی و آش رشته نیز پرداخته‌ایم. می‌توانید دستور پخت این آش‌های مخصوص زمستان را هم یاد بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *