بهترین روش‌های پایین آوردن قند خون در دوران بارداری

دیابت بارداری در سه ماهه اول و حتی بعد از آن به شدت خطرناک است. متاسفانه بسیاری از مادران نسبت به تغذیه خود در این دوره حساس توجهی ندارند. علائم دیابت بارداری در بسیاری از مواقع خود را نشان نمی‌دهد. فقط با آزمایش خون است که پزشک یا مادر می‌تواند به وجود این بیماری پی ببرد. دیابت بر نحوه استفاده جنین از سلول‌هی گلوکز تاثیر می‌گذارد. سلامت جنین تا حد زیادی به سلامت مادر بستگی دارد. به همین دلیل مصرف غذاهای رژیمی در این دوره مهم است.

در ادامه به چندین روش برای پایین آوردن قند خون در دوران بارداری می‌پردازیم.

آیا دیابت بارداری برای جنین خطرناک است؟

پزشکان تاکید زیادی به رژیم غذایی سالم در دوره بارداری برای جلوگیری یا درمان دیابت دارند. خوردن غذاهای سالم، ورزش و حتی مصرف برخی از داروها به کنترل دیابت کمک می‌کند. کنترل قند خون به سلامت شما و نوزاد کمک می‌کند. اگرچه قندخون بلافاصله بعد از زایمان به حالت نرمال برمی‌گردد، اما نوزاد بیشترین ضربه را از این بیماری موقت می‌خورد.

زایمان زودرس، وزن بالای نوزاد، مشکلات تنفسی نوزاد بعد از تولد و افت قندخون مادر بلافاصله بعد از زایمان از خطرات دیابت بارداری است.

دیابت بارداری در سه ماهه اول

علائم دیابت بارداری چیست؟

برای بیشتر زنان دیابت بارداری هیچ نشانه‌ و علامتی ندارد. اما وقتی میزان آن شدید می‌شود با افزایش عطش و تشنگی همراه می‌شود. تکرر ادرار هم از علائم احتمالی دیابت نوع ۲ در بیماران است. تشخیص این بیماری بیشتر به آزمایش و معاینه نیاز دارد. در سه ماهه آخر بارداری احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ بیشتر است. به همین دلیل پزشک باید مدام سطح قندخون و سلامتی نین را کنترل کند.

چاقی و اضافه وزن مادر و عدم فعالیت بدنی مهم‌ترین دلیل ابتلا به دیابت بارداری است.

راه‌های پایین آوردن قند خون در دوران بارداری

برای اینکه دیابت بارداری را در حد نرمال نگه‌دارید باید چندین توصیه را مد نظر داشته باشید. مهم‌ترین توصیه‌های بهداشتی عبارتند از:

مصرف غذاهای سالم در طی روز

اگر برایتان سوال است که در دیابت بارداری چه بخوریم باید بگوییم به سراغ میوه و سبزیجات بروید. غلات سبوس‌دار هم می‌توانند در جلوگیری از دیابت بارداری موثر باشند. البته به شرط اینکه در مصرف حتی نان زیاده‌روی نکنید. زیرا حاوی مقدار زیادی کربوهیدرات است که به افزایش قندخون بارداری منجر می‌شود.

در طی روز بیشتر میوه‌های بدون قند مصرف کنید. از نوشیدنی نوشابه‌ها و قندهای مصنوعی خودداری کنید. مصرف قند و شکر را کاهش دهید. برنج و سیب زمینی را کمتر کنید.

دیابت بارداری برای جنین خطرناک است

ورزش کردن را فراموش نکنید

یکی از راه‌های پایین آوردن قند خون در دوران بارداری ورزش‌های ساده و آسان است. یک زن بارداری باید در بیشتر روزهای هفته به مدت ۳۰ دقیقه ورزش سبک داشته باشد. انجام پیاده روی و یا یوگا می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. در این دوره ورزش‌های سنگین برای گروهی از بانوان کمی خطرناک است. برای همین باید با یک مربی ورزش صحبت کنید.

توصیه اکید ما اینست که قبل از بارداری حتما ورزش را شروع کنید. آن را به دوره بارداری موکول نکنید.

کاهش وزن قبل و دوره بارداری

یکی دیگر از راه‌های پایین آوردن قند خون در دوران بارداری کاهش وزن است. بهتر است قبل از اینکه اقدام به بارداری کنید، وزن خود را کاهش دهید. تمرکز بر روی غذاهای کم کالری می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. البته باید از همان دوره قبل از بارداری خود را به خوردن برخی از غذاهای کم کالری عادت دهید. در عین حال میزان مصرف غذا را هر روز کمتر کنید.

بیش از حد توصیه شده وزن اضافه نکنید

در دوره بارداری وزن به صورت خودکار بالا می‌رود. یعنی حتی اگر شما در حال کاهش وزن هم باشید، خودبه خود چند کیلو به وزنتان اضافه می‌شود. این امر طبیعی است و جای نگرانی وجود ندارد. اما اگر به یکباره وزنتان بالا رفت، علامت هشدار ابتلا به دیابت بارداری است. برای جلوگیری از این بیماری باید به صورت نرمال وزنتان بالا برود.

برای اینکه یک رژیم غذایی مناسب در بارداری داشته باشید، داشتن برنامه غذایی استاندارد لازم است. بنابراین برای پایین آوردن قند خون در دوران بارداری با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.

اگر گیاه‌خوارید و یا رژیم غذایی خاصی دارید، حتما با پزشک صحبت کنید تا بدن دچار عارضه‌های دیگری نشود.

دیابت بارداری برای جنین خطرناک است

توصیه‌های کلی برای درمان دیابت بارداری

با توجه به خطراتی که دیابت حاملگی به دنبال دارد، رعایت برخی از توصیه‌ها ضروری است:

  • خوردن پروتئین‌های سالم و چربی های اشباع نشده را در برنامه غذایی بگنجانید.
  • غلات سبوس‌دار، نان، ماکارونی و برنج را در حد متوسط مصرف کنید.
  • هر روز سه وعده غذایی کوچک و یا یک یا چند میان وعده سبک بخورید. از خوردن وعده‌های اصلی خودداری نکنید.
  • در هر روز ۶ وعده غذایی (سه وعده اصلی و سه میان وعده) بخورید. در عین حال غذای وعده اصلی را تقسیم کنید. قسمتی از وعده اصلی را به میان وعده موکول کنید.
  • میوه‌های شیرین مثل هندوانه، انگور و … را کمتر مصرف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *