ماه سوم بارداری

شما باید به‌عنوان یک مادر باردار آگاه باشید که در ماه سوم بارداری میزان تهوع، خواب‌آلودگی و گرسنگی شما فوق‌العاده بالا خواهد بود. خوشبختانه، حالت تهوع با گذشتن ماه سوم بارداری بسیار کم شده و حتی در برخی زنان باردار به‌طور کامل از بین خواهد رفت. بنابراین، شما می‌توانید در ماه‌های آینده دوران بارداری خود با لذت از تمامی مواد غذایی مفید استفاده کنید. در ماه سوم بارداری در نوک سینه‌های شما درد و گرفتگی عضلات کاهش‌یافته و وزنتان باید با سرعت بیشتری شروع به افزایش کند.

حالت بدی هم ممکن است در ماه سوم بارداری برای برخی زنان به وجود آید که در این صورت علائم ثانویه دوران بارداری مانند تحریک‌پذیری، گریز از مواد غذایی و حساسیت به بوها ممکن است از بین نرود. اما نگران نباشید، خوشبختانه درمجموع با تغذیه مناسب، استراحت کامل و با همراهی همسرتان این علائم برای شما قابل‌تحمل خواهد شد!

ماه سوم بارداری چه بخوریم؟‌

خوردن غذاهای مناسب در این دوران به شما کمک زیادی می‌کند که در اینجا فهرستی از این مواد غذایی مفید را برای شما آورده‌ایم:

۱- غذاهای غنی از ویتامین B6

غذاهای غنی از ویتامین B6 کمک زیادی به کاهش حالت تهوع در مادران کرده و از افزایش این حالات در بدن آن‌ها جلوگیری می‌نماید. قرار دادن میوه‌های خانواده مرکبات، تخم‌مرغ، سبزی‌ها، برگ سبز و سیب‌زمینی در رژیم غذایی خود به‌عنوان یک زن باردار، برای دریافت دوز ثابتی از این ویتامین بسیار مؤثر خواهد بود.

۲- خوردن میوه‌های تازه

در ماه سوم بارداری همیشه میوه‌های تازه را از همه رنگ انتخاب کنید، زیرا آن‌ها حاوی آب، فیبر، آنتی‌اکسیدان و نیز قند طبیعی هستند. شما در این دوران می‌توانید میوه‌هایی مانند موز و گوارا که منجر به بالا رفتن وزن می‌شود را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، خوردن میوه در دوران بارداری را هیچ‌گاه فراموش نکنید.

۳- لزوم استفاده از کربوهیدرات‌ها

با اضافه کردن غلات و کربوهیدرات‌های ساده مانند نان، برنج و سیب‌زمینی به رژیم غذایی خود در ماه سوم بارداری ، شما می‌توانید گنجینه‌ای از کربوهیدرات‌ها را برای افزایش انرژی به فرزند خود هدیه کنید. به یاد داشته باشید که مصرف وعده‌های غذایی حاوی قندهای پیچیده (مانند شیرینی، شکلات و غیره) می‌تواند سلامتی و وزن ایده‌آل شما را بعد از زایمان، مثل افراد چاق به خطر بیاندازد.

۴- گوشت‌ها تأمین‌کننده پروتئین

به یاد داشته باشید که مرغ، گوشت گوسفند و ماهی (آب شیرین) منابع بسیار خوبی از مواد معدنی، پروتئین برای حفظ سلامتی شما و فرزندتان بوده و کلاً طعم خوبی دارند.

۵- آهن و فولات

به‌عنوان یک مادر باردار آگاه باشید که نادیده گرفتن این دو ماده ضروری در رژیم غذایی دوران بارداری می‌تواند به عقب‌ماندگی ذهنی و فیزیکی شدید در جنین شما منجر شود. پس، شما مادر باردار باید مطمئن شوید که رژیم غذایی شما با استفاده از منابع غنی از آهن و فولات تکمیل‌شده باشد. برای انجام مناسب این روند اضافه کردن چغندر، بلغور جو دوسر، سبوس، ماهی، لوبیا و گوشت (آهن)، پرتقال، سیب‌زمینی، کلم بروکلی، تخم‌مرغ و سبزی‌ها (برای به دست آوردن فولات موردنیاز) به رژیم غذایی شما در ماه سوم بارداری، لازم و حیاتی است.

۶- فراورده‌های لبنی

اکنون که در ماه سوم بارداری هستید، جنین شما برای رشد کافی نیاز به کلسیم و مواد معدنی موجود در شیر دارد، به‌طوری‌که فواید انکارناپذیر محصولات لبنی مانند کشک، پنیر و روغن‌های حیوانی در همه دوران زندگی فرد، به‌خصوص در دوران بارداری نباید نادیده گرفته شود.

ورزش در ماه سوم بارداری

اگر ازجمله کسانی هستید که از اضافه‌وزن دوران بارداری می‌ترسید، با ورزش در دوران بارداری می‌توانید به مقدار زیادی از این افزایش وزن افراطی پیشگیری کنید. انجام این ورزش‌ها کمک بسیاری به شما در این دوران می‌کند:

  • پیاده‌روی امن‌ترین ورزش در دوران بارداری
  • پیلاتس (ترکیبی از یوگا و رقص)
  • حرکات کششی راحت‌ترین ورزش در دوران بارداری
  • شنا بهترین ورزش در دوران بارداری برای کسانی که شنا بلدند

ماه سوم بارداری و حالت تهوع

هرچه به پایان سه‌ماهه اول بارداری نزدیک می‌شوید متوجه تغییراتی به‌خصوص در شکم خود می‌شوید، رحمتان آماده بزرگ شدن و ورود به شکمتان است. هرچه به پایان سه‌ماهه اول نزدیک می‌شوید علائم شما مخصوصاً تهوع و استفراغ شما بهتر شود. با حل شدن مشکل تهوع و استفراغتان ممکن است میل به غذا در شما افزایش یابد و وزنتان افزایش یابد.

ماه سوم بارداری

ماه سوم بارداری چند هفته می‌شود؟

سه‌ماهه‌های بارداری به سه قسمت تقسیم می‌شود. اولین سه‌ماهه بارداری که از هفته اول تا ۱۳ بارداری است؛ سه‌ماهه دوم بارداری که از حدود هفته ۱۴ تا ۲۷ ادامه دارد و سه‌ماهه سوم بارداری که از حدود هفته ۲۸ تا ۴۰ بارداری است.

ماه سوم بارداری جنین چگونه است؟

در این ماه نوزاد شروع به رشد می‌کند. در اینجا تغییراتی که در نوزاد شما در این ماه اتفاق می‌افتد ذکر شده است:

  • استخوان‌های نوزاد شروع به سخت شدن کرده‌اند.
  • چشم‌های نوزاد بزرگ و باز است. پلک‌ها نیز بعد تشکیل می‌شود.
  • گوش خارجی در این زمان تشکیل شده است.
  • هنوز برای تشکیل اندام‌های تناسلی زمان وجود دارد اما اندام‌های خارجی شروع به تمایز می‌کنند.
  • سر نوزاد بزرگ‌ترین قسمت بدن است. حدود ½ سایز کل بدن.
  • سلول‌های مغز نوزاد به‌سرعت در حال رشد هستند.
  • وزن فرزند شما در ماه سوم بارداری ۱۴ گرم است و قد آن ۵۴/۳ اینچ است.
  • در آخر ماه سوم بارداری ضربان قلب فرزند شما به‌وسیله داپلر قابل‌شنیدن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *