خواص شیرین بیان برای رفلاکس معده و زخم معده

شیرین بیان یکی از گیاهان دارویی است که در درمان های خانگی کاربردهای زیادی دارد. گفته شده مصرف شیرین بیان برای رفلاکس معده مثل یک دارو عمل می‌کند. مصرف این گیاه دارویی تنها به رفلاکس معده محدود نمی‌شود. بلکه حتی در از بین بردن میکروب هلیکوباکترپیلوری (باکتری عفونی) هم تاثیرگذار است. بنابراین می‌تواند حتی به درمان بیماری گاستریت هم کمک زیادی کند. در ادامه بیشتر به خواص شیرین بیان برای میکروب معده می‌پردازیم. پس تا انتهای این مطلب با سایت کرفس همراه باشید.

تاثیر شیرین بیان برای رفلاکس معده

ریشه گیاه شیرین بیان حاوی ترکیبات فعال زیستی است که به بهبود وضعیت معده کمک زیادی می‌کند. وجود نوعی ماده به گلیسیریزیک در این گاه باعث تقویت معده و درمان قطعی رفلاکس معده می‌شود. اکنون در بسیاری از کشورها این گیاه به صورت دمنوش، پودر و حتی قرص در دسترس مردم قرار می‌گیرد.

مصرف این گیاه دارویی به هر شکلی که باشد، باعث تسکین دردهای معده می‌شود. زخم معده، سوزش معده، کولیک و ورم معده به هر شکلی که باشند، با کمک شیرین بیان درمان می‌شوند. در واقع این گیاه نوعی تسکین‌دهنده ضدالتهاب است و می‌تواند معده بیمار را درمان کند.

البته این گیاه در درمان سایر امراض و بیماری از جمله برونشیت، آسم، گلودرد و … هم کاربرد دارد. اما در این مطلب ما سعی داریم به خواص شیرین بیان برای میکروب معده به طور اختصاصی بپردازیم.

مصرف عصاره شیرین بیان برای معده

یکی از تاثیرات شگفت‌انگیز شیرین بیان در کاهش استرس است. اگر به طور مداوم با استرس و اضطراب مواجه هستید، دمنوش ریشه شیرین بیان مصرف کنید. در سال ۲۰۱۷ یک مقاله در مجله پزشکی Molecular and Cellular Endocrinology منتشر شد. این مقاله اشاره زیادی به تاثیر شیرین‌بیان در کاهش هورمون استرس کورتیزول داشت.

از سوی دیگر مصرف شیرین بیان برای معده هم تاثیر مثبتی بر جای می‌گذارد. وقتی میزان استرس بدن افزایش می‌یابد، اسید معده هم بیشتر می‌شود که درد شدید و التهاب را به دنبال دارد. وقتی با مصرف شیرین بیان، هورمون استرس کنترل شود، طبیعی است که معده هم سلامت خود را بدست می‌آورد.

تقویت سیستم ایمنی با مصرف شیرین بیان

یک مطالعه منتشر شده در مجله Food Chemistry نشان داد که گیاه شیرین بیان دارای چندین آنتی اکسیدان قوی است. به همین دلیل در مهار رادیکال‌های آزاد موثر واقع می‌شود. همین تحقیق در ادامه با اشاره به تقویت سیستم ایمنی بدن، تاکید زیادی بر روی درمان بیماری‌های سیستم گوارش از جمله زخم معده، سرطان معده و گاستریت دارد.

نحوه مصرف عصاره شیرین بیان برای معده

محافظت از معده

اولین بار یک پزشک هلندی (FE Revers) از این گیاه برای معالجه بیماران خود استفاده می‌کرد. در دهه ۱۹۵۰ میلادی محققان متوجه شدن که مصرف شیرین بیان برای رفلاکس معده شگفت‌انگیر است. از سوی دیگر با ترشخ مخاط محافظت‌کننده معده می‌تواند این عضو را در برابر اسید معده محافظت کند.

همین ویژگی شیرین‌بیان آن را به دارویی بی‌نظیر برای پیشگیری از زخم معده و سرطان معده تبدیل می‌کند.

در کشور هند هم از شیرین بیان برای تسکین درد زخم معده استفاده می‌کنند. با این حال برخی از پزشکان برای از بین بردن باکتری‌های ایجادکننده زخم معده، آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کنند. بسیاری از محققان هم توجه خود را بر روی سایر موارد درمانی شیرین‌بیان معطوف کرده‌اند.

نحوه مصرف شیره شیرین بیان برای معده

عرق شیرین بیان برای معده می‌تواند به تسکین درد و یا حتی پیشگیری بیماری‌های خطرناک کمک کند. زخم معده اثناعشر و حتی سرطان می‌تواند در نتیجه افزایش اسید معده و یا حتی زخم‌های کوچک ایجاد شود. حالا که مشخص است مصرف گیاه شیرین‌بیان می‌تواند به درمان رفلاکس معده کمک زیادی کند، باید نحوه مصرف آن را هم یاد بگیرید.

مقدار مصرف شیرین بیان برای زخم معده باید به نحوی باشد که بیماری را کنترل کند. در عین حال باعث ایجاد مشکل دیگری نشود. شیرین بیان برای رفلاکس معده باید روزانه بین ۱ – ۵ گرم مصرف شود. این مقدار برای یک فرد بزرگسال است که باید به مدت ۴ تا ۶ هفته آن را هر روز مصرف کند.

ریشه شیرین بیان به صورت پودر، کپسول، قرص و حتی دمنوش (عرق شیرین‌بیان) موجود است. البته بهترین راه آن مصرف دمنوش خانگی است.

عرق شیرین بیان برای معده

عوارض احتمالی مصرف بیش از حد شیرین بیان

اگرچه مصرف شیرین بیان برای رفلاکس معده و سایر مشکلات سیستم گوارش به اثبات رسیده است، اما نباید در خوردن آن زیاده روی کنید. اگر در خوردن این گیاه زیاده‌روی کنید، باعث کاهش بیش از حد پتاسیم می‌شود و بیماری‌های قلبی و ضعف عضلانی را به دنبال دارد.

بالا رفتن فشارخون و خطر سکته قلبی در نتیجه مصرف بیش از این گیاه ایجاد می‌شود. همچنین افرادی که دچار بیماری‌های کلیوی هستند، نباید شیرین بیان را به بیش از حد مصرف کنند. افراد بالای ۴۰ سال باید به مدت ۲ هفته و فقط ۱۶ گرم از این گیاه را به صورت روزانه مصرف کنند.

احتباس آب و بالا رفتن سدیم بدن از دیگر مشکلات ناشی از مصرف شیرین بیان است. بهترین کار رعایت نحوه مصرف عصاره شیرین بیان برای معده است.

منبع: thehealthy و besthealthmag

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *