مضرات و خواص دارچین و لاغری

دارچین ادویه‌ای آشنا برای ما ایرانیان است و به صورت سنتی در بیشتر غذاهای ایرانی به همراه زردچوبه استفاده می‌شود. اما آیا تا بحال در مورد خواص دارچین بجز عطر و طعم آن تحقیق کرده‌اید؟ آیا می‌دانید بیشتر از چه میزان مصرف آن برای بدن سمی خواهد بود؟ آیا می‌دانید چگونه باید دارچین را مصرف کرد تا برای لاغری مفید باشد؟ برای دانستن جواب این سوالات با ما همراه باشید.

خواص و مضرات دارچین و لاغری

مواد تشکیل دهنده دارچین براساس اعلام سایت وزارت کشاورزی آمریکا

هر ۱۰۰ گرم پودر دارچین حاوی مواد زیر می‌باشد:

آب ۱۰ گرم

پروتئین ۴ گرم

چربی ۱.۲ گرم

کربوهیدرات ۲.۲ گرم

انرژی ۲۴۷ کیلوکالری

کلسیم ۱ گرم

خواص و مضرات دارچین و لاغری

خواص دارویی دارچین

در دنیا و ایران خواص درمانی بسیاری برای دارچین ذکر شده است، از درمان آسم گرفته تا پیشگیری از آلزایمر. همچنین به خاطر مواد رنگی و آنتی اکسیدان موجود در دارچین این ادویه هم اکنون به عنوان یک از مواد غذایی کاهش دهنده انواع سرطان در جهان شناخته می‌شود.

خواص و مضرات دارچین و لاغری

برخی از خواص دارچین:

  • برطبق انستیتوی ملی سلامت آمریکا، سینامالدئید (یک ماده شیمیایی موجود در دارچین سنا) می‌تواند در مقابله با عفونت های باکتریایی و قارچی کمک کند.
  • استنشاق روغن دارچین، تمرکز ذهنی و حافظه را بهبود می‌بخشد.
  • دارچین برای پیشگیری از فاسدشدن گوشت به عنوان نگهدارنده استفاده می‌شود.
  • افزودن دارچین به چای، گرفتگی سینه و مجرای تنفسی را التیام می‌بخشد.
  •  افزودن آن به چای و سوپ حالت تهوع را کاهش می‌دهد.
  • یکی از خواص دارچین به دلیل طبیعت گرم آن، افزایش‌دهنده قوای جنسی است.
  • رژیم غذایی پر دارچین می‌تواند اثرات منفی خوراکی‌های پرچربی را کاهش دهد.
  • دارچین خاصیت آرامش بخشی دارد.
  • دارچین قند و کلسترول خون را کنترل می‌کند و از آن برای درمان سوء هاضمه، درد و نفخ معده و اسهال استفاده می‌شود.
  • دارچین در طب سنتی به عنوان تب بر استفاده می‌شود.
  • برخی تحقیقات نشان دهنده تاثیر مثبت دارچین در کاهش فشار خون بوده است.
  • دارچین به علت داشتن اسانس و تانن، محرک و قابض است و به عنوان تقویت کنند عمل هضم غذا و جریان گردش خون به کار می‌رود.

همچنین، به علت داشتن تانن در رفع اسهال، ضعف عمومی بدن و انعقاد خون مصرف می‌شود و به صورت دارو، مانند گرد و تنتور به کار می‌رود.

خواص و مضرات دارچین و لاغری

خواص دارچین و لاغری

بر اساس تحقیقات جدیدی که در دانشگاه میشیگان انجام شده است، نشان داده شد که ادویه جادویی دارچین برای لاغری شما مفید است. دانشمندان قبلا می‌دانستند که سینامالدهید (ماده‌ای که طعم دارچین را ایجاد می‌کند) باعث محافظت موش‌ها در برابر چاقی و هایپر گلایسمی ( افزایش قند خون ) می‌شود.

تاکنون ساز و کارهای دارچین برای لاغری به خوبی درک نشده است؛ بنابراین محققان مطالعه‌ای طراحی کردند تا خواص دارچین برای لاغری را بهتر بشناسند و عملکرد سینامالدهید و اثر آن را در انسان بررسی کنند. در نتیجه این مطالعات مشخص شد که سینامالدهید باعث افزایش متابولیسم بدن می‌شود.

دانشمندان سعی کردند تا بفهمند خواص دارچین برای لاغری از چه مسیری و چگونه ایجاد می‌شود و تأثیر آن را بین موش‌ها و انسان مقایسه کنند؛ بنابراین سلول‌های چربی انسانی را از داوطلبانی با طیف‌های مختلف سنی، نژادی و شاخص توده بدنی مورد بررسی قرار دادند.

محققان این مطالعه مشاهده کردند که در افرادی که با سینامالدهید درمان شده بودند یکسری از ژن‌ها و آنزیم‌های مرتبط با سوخت و ساز لیپیدها افزایش می‌یابد. آن‌ها همچنین افزایش بیان ژن‌های Ucp1 و Fgf21 را مشاهده کردند که مهم‌ترین پروتئین‌های مؤثر در فرایند ترموژنز هستند.

بنابراین:

سینامالدهید موجود در دارچین با تأثیر مستقیم روی سلول‌های چربی یا آدیپوسیت ها باعث افزایش متابولیسم بدن می‌شود و از طریق فرایندی به نام ترموژنز، سوختن چربی‌ها را افزایش می‌دهد.

با تکیه بر نتیجه این مطالعات می‌توان گفت استفاده از خواص دارچین برای لاغری در کنار رژیم کالری شماری شما را به نتیجه دلخواهتان خواهد رساند.

خواص و مضرات دارچین و لاغری

عوارض دارچین

۱. تجمع سموم

همان‌طور که در مورد بسیاری از مواد خوراکی صدق می‌کند، مصرف دارچین در طول دوره‌های طولانی-مدت سبب جمع شدن سطح معینی از سم در بدن شما می‌شود. دوز توصیه‌شده‌ی دارچین برای لاغری با توجه به گزارش وزارت بهداشت ایالات متحده، روزانه ۲ تا ۴ گرم به مدت ۶ هفته یا کم‌تر است. به نظر می‌رسد که مصرف این سطح از دارچین برای بیشتر مردم خطری ندارد. توصیه می‌کنیم این دستورالعمل‌ها را همراه با یک هفته عدم مصرف دارچین در میان هر شش هفته (به عنوان استراحت) دنبال کنید. این کار اجازه می‌دهد تا هر گونه سمی از سیستم بدن شما پاک شود. روش دیگر این است که می‌توانید ۵ روز از هفته را دارچین مصرف کنید و ۲ روز تعطیلات آخر هفته را روزهای استراحت در نظر بگیرید.

 ۲. وضع حمل زود هنگام

دارچین به علت افزایش فشار خون و همچنین کاهش شدید قند خون می‌تواند باعث وضع حمل زودهنگام شده و سلامت مادر و کودک را به خطر بیاندازد.

۳. ناسازگاری با آنتی‌بیوتیک

از‌ آن‌جایی که دارچین به طرق مختلف می‌تواند مانند یک آنتی‌بیوتیک عمل کند، البته نوع کاملا طبیعی آن، مصرف آنتی‌بیوتیک‌های تجاری همراه با دارچین ممکن است منجر به بروز ناسازگاری شود. مانند این است که دو برابر آنتی‌بیوتیک مصرف کنید. بهتر است که هنگام مصرف داروی آنتی‌بیوتیک تجویز شده، مصرف دارچین را متوقف کرده و با پزشک‌تان مشورت کنید.

۴. افزایش دمای بدن

طب چینی می‌گوید باید از هر چیزی که حرارت بدن را افزایش می‌دهد در صورت لزوم جلوگیری کرد. دارچین مانند الکل، فلفل سیاه، فلفل کاین، گل کلم، لابستر، قهوه، سیر، زنجبیل، پیاز و کدو می‌تواند حرارت بدن را افزایش دهد. در هنگام این‌که گرما یا التهاب بدن در اثر مصرف بیش از حد دارچین افزایش می‌یابد، بدن سعی خواهد کرد که این گرمای بیش از حد را خالی کند. این واکنش بدن معمولا به شکل جوش زیر زبان، لب‌های ترک‌خورده، کورک یا خروج مخاط غلیظ و پوسته مانند از چشم پدیدار می‌شود.

شما ممکن است این عوارض را در زمستان احساس نکنید، اما در تابستان، اگر بیش از حد دارچین مصرف کنید، این موارد را با شدت بیش‌تری تجربه خواهید کرد. اگر به عنوان مثال در دوره‌ی یائسگی به سر می‌برید، از مصرف دارچین پرهیز کنید.

نکته

مضرات دارچین در این مقاله برای مصارف بیش از یک گرم در روز ذکر شده است و مصرف کمتر از یک گرم در روز به عنوان ادویه در غذا مشکلی برای فرد ایجاد نمی‌کند؛ مگر در موارد حساسیت داشتن فرد به دارچین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *