قرص ال کارنیتین چیست ؟

کارنیتین یک ترکیب چهارتایی آمونیوم است که از اسیدهای آمینه لیزین و متیونین ساخته‌شده است. در سلول‌های زنده نقش آن فرستادن اسیدهای چرب از سیتوسل به میتوکندری در طی فرایند تفکیک چربی (یا چربی‌های موردنیاز) برای سوختن است که انرژی آزاد کنند. در بدن، در کبد و کلیه‌ها تولیدشده و در عضلات اسکلتی، قلب، مغز و اسپرم ذخیره شده است. در این مقاله به این موضوع می‌پردازیم که قرص ال کارنیتین چیست و آیا خوردن آن سبب لاغری می‌شود؟

قرص ال کارنیتین چیست ؟

کارنیتین Carnitine یا ال-کارنیتین (L-Carnitine) از اسیدهای آمینه لیزین و متیونین ساخته شده و موجب آزادسازی انرژی از یاخته‌های چربی می‌شود. این ماده موجب انتقال اسیدهای چرب به داخل میتوکندری می‌شود.کارنیتین در بافت عضلات و کبد ساخته می‌شود و در برخی مواد غذایی مانند گوشت، گوشت طیور، ماهی، و برخی از فراورده‌های لبنی وجود دارد. کارنیتین نوعی مکمل غذایی است. وظیفه اصلی کارنیتین در بدن کمک به سوخت‌وساز و تبدیل غذا به انرژی است.

کارنیتین این عمل را از طریق انتقال اسیدهای چرب بلند زنجیره به داخل میتوکندری جهت بتااکسیداسیون آن‌ها انجام می‌دهد. از طرف دیگر مصرف چربی‌ها به‌عنوان منبع انرژی موجب صرفه‌جویی در مصرف گلیگوژن عضلات گردیده و با حفظ ذخایر گلیکوژن به تأخیر در بروز خستگی ورزش کار می‌انجامد. میتوکندری را می‌توان موتورخانه یاخته‌های بدن دانست. در واقع انرژی موردنیاز بدن در این بخش از یاخته‌ها تولید می‌شود.

تأثیر قرص آل کارنیتین در لاغری

حال که متوجه شدید قرص ال کارنیتین چیست باید به تاثرات آن اشاره کنیم. روشن است که ال-کارنیتین در بدن ساخته و ذخیره می‌شود. تولید این اسیدآمینه غیرضروری در بدن با افزایش وزن و چاقی به ویژه چاقی‌های پایین‌تنه کاهش می‌یابد. بنابراین، معمولاً برای کاهش وزن افراد چاق توصیه می‌شود.البته در نظر گرفتن بدن افراد و میزان BMI افراد نیز موثر است.

با وجود این، اثربخشی این مکمل برای کاهش وزن و افزایش سوخت‌وساز چربی در افراد غیرفعال هنوز روشن نیست، ولی مسلم است که این ماده حتی اگر در کاهش وزن مؤثر باشد، در کنار فعالیت ورزشی تأثیر دارد. برخی مدارک بر این موضوع تأکید دارند که به دلیل ساخت این ماده در بدن و نیز ذخیره آن در سلول تا زمانی که به آن دسترسی وجود دارد، سلول از مقادیر موجود در گردش خون برداشت ندارد.

یک جنبه دیگر در این زمینه، بحث تلقین است. تأثیر این مکمل در بین ورزشکاران حرفه‌ای بسیار رایج است، به دلیل این‌که ماهیت تمرینات ورزشی آن‌ها به لحاظ شدت و مدت با افراد معمولی متفاوت است.

مزایای مصرف آل – کارنیتین:

  • اثر چربی سوزی
  • تأثیرات بر روی توده استخوان
  • اثرات آنتی‌اکسیدانی
  • بهبود بیماری‌های قلبی: (حملات قلبی، نارسایی‌های قلبی، آنژین‌ها، بیماری عروق محیطی، لنگی متناوب)
  • کمک به بیماران دیابتی
  • بهبود عملکرد ورزشکاران استقامتی
  • کاهش وزن
  • بهبود آلزایمر و بیماری اختلال حافظه
  • بیماری‌های کلیوی و دیالیز
  • ناباروری مردان
  • بهبود سندروم خستگی مزمن
  • بهبود بیماری جنون
  • کاهش استرس اکسیداتیو
قرص آل کارنیتین در لاغری

عوارض قرص آل کارنیتین

صرف سطوح طبیعی کارنیتین برای شما عوارض جانبی ناخوشایندی به همراه نخواهد داشت. با این وجود، شما ممکن است زمانی که آن را مصرف می‌کنید انرژی بیش از حد داشته باشید، و اگر شما آن را بعد از ساعت ۴ عصر مصرف کنید ممکن است به اختلال در خواب شب دچار شوید. این اثرات جانبی واقعاً دلایل مهمی برای نگرانی در افراد نیستند، چون آن‌ها اغلب خفیف تا متوسط، و آسان برای مقابله می‌باشند. برای مطالعه بیشتر نیز می‌توانید به این لینک مراجعه کنید.

برخی از عوارض جانبی آل- کارنیتین که تاکنون گزارش‌شده شامل: استفراغ، حالت تهوع، سردرد، اسهال، آبریزش بینی، بی‌قراری و مشکل خواب می‌باشند. برخی از عوارض جانبی جدی ممکن است بالا رفتن میزان سرعت ضربان قلب، افزایش فشارخون و تب باشند.

اگر فرد دچار کم‌کاری تیروئید است نباید آل کارنیتین مصرف کند چراکه با کار هورمون‌های تیروئید تداخل می‌کند. علائم و درمان کم‌کاری تیروئید را در مطلب دیگری بازگو کرده‌ایم. همچنین در افرادی که دیالیز می‌شوند این ماده منع مصرف دارد.

در افرادی که آل کارنیتین را برای کاهش وزن مصرف می‌کنند خطر بروز بی‌اشتهایی عصبی (anorexia nervosa) وجود دارد زیرا آل کارنیتین اشتها را کم می‌کند و حساسیت فرد به لاغر شدن می‌تواند نهایتاً منجر به بی‌اشتهایی عصبی شده و سوءتغذیه شدید را به دنبال داشته باشد.

مواد غذایی که کارنیتین در آن‌ها وجود دارد:

بالاترین غلظت کارنیتین در گوشت قرمز و محصولات لبنی یافت می‌شوند. سایر منابع طبیعی که کارنیتین در آن‌ها وجود دارد، شامل: آجیل و دانه‌ها (به‌عنوان‌مثال:، کدو، آفتابگردان، کنجد)، حبوبات (لوبیا، نخودفرنگی، عدس، بادام‌زمینی)، سبزی‌ها (مارچوبه، چغندر، سیب‌زمینی، کلم بروکلی، جوانه بروکسل، سیر، خردل سبز، بامیه، جعفری، کلم پیچ) میوه (موز)، غلات (گندم‌سیاه، ذرت، ارزن، بلغور جو دوسر، سبوس برنج، گندم، سبوس گندم، جوانه گندم) و گرده عسل

نحوه مصرف ال کارنیتین

هنگام مصرف ال کارنیتین طبق دستورالعمل درج شده روی آن یا دستور پزشک عمل کرده و از افزایش یا کاهش دوز خودداری کنید.

برای مصرف ال کارنیتین مایع از سرنگ مخصوص دوز یا قاشق اندازه‌گیری استفاده کنید.

ال کارنیتین مایع را به تنهایی یا همراه نوشیدنی و غذای نرم به آرامی میل کنید.

مکمل خوراکی ال کارنیتین باید در فواصل زمانی ۳ یا ۴ ساعت مصرف شود، برای اثربخشی بیشتر توصیه می شود آن را به همراه وعده غذایی یا ۳۰ دقیقه پس از آن میل کنید.

در صورت مصرف منظم ال کارنیتین ممکن است نیاز به آزمایش خون دوره ای باشد.

در دوره مصرف ال کارنیتین از مصرف الکل اجتناب کنید.

بدن قادر است ال کارنیتین را به استیل ال کارنیتین و پروپیونیل ال کارنیتین تبدیل کند اما از آن جا که مشخص نیست که آیا خواص کارنیتین ها مشابه هستند یا خیر، بنابراین مصرف فرم های مختلف کارنیتین را جایگزین هم نکنید.

این دارو را در دمای اتاق و به دور از گرما و رطوبت نگهداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *