بیماری کرون روده چیست؟ | آشنایی با علائم و عوامل کرون روده

آیا بیماری کرون روده خطرناک است؟ طول عمر بیماران کرون تحت تاثیر این بیماری قرار دارد؟ ایا بیماری کرون سرطان است ؟ آیا بیماری کرون ارثی است ؟ در این مقاله قصد داریم به سوالاتی از این قبیل پاسخ دهیم. برای دریافت پاسخ این سوالات، در ادامه همراه ما باشید.

بیماری کرون یک بیماری مزمن و تقریبا طولانی مدت به شمار می‌رود. بیماری کرون روده موجب التهاب دستگاه گوارش می‌شود. در حقیقت این بیماری را در دسته بیماری‌های التهاب روده‌ای قرار می‌دهند. بیماری کرون ممکن است که عوارض شدیدی را همراه داشته باشد. و دردناک و ناتوان کننده باشد. حتی ممکن است بیماری کرون ادامه زندگی بیماران را با تهدید جدی مواجه کند.

بیماری کرون روده بیشتر در چه سنی و در کدام قسمت روده‌ها رخ می‌دهد؟

بیماری کرون ممکن است در هر قسمی از روده‌ها از ابتدای روده باریک تا انتهای روده بزرگ رخ دهد. البته بیشترین محلی که امکان وقوع سندروم کرون در آن وجود دارد، قسمت انتهایی روده کوچک است. همچنین احتمال ابتلا به بیماری کرون در تمام سنین وجود دارد. اما بیشترین موارد ابتلا بین سنین ۱۵ تا ۴۰ سالگی رخ می‌دهد.

علائم بیماری کرون روده

شایع ترین نشانه بیماری کرون، درد در قسمت راست و پایین شکم است. اما درد ناشی از این بیماری می‌تواند بسیاری از نقاط دیگر روده‌ها را نیز تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین علائم بیماری کرون با توجه به اینکه در کدام ناحیه از روده بزرگ یا روده کوچک باشد، متفاوت خواهد بود. شایع ترین علائم این بیماری عبارتند از:

درد در ناحیه پایین شکم و سمت راست، زخم روده، زخم دهان، اسهال، خستگی زیاد، کاهش اشتها، کاهش وزن، کم خونی، خون ریزی مقعدی و ترک خورن پوست مقعد. البته برخی علائم دیگر نیز ممکن است با وقوع بیماری کرون در ارتباط باشند که عبارتند از:

آرتروز، التهاب چشم، بثورات پوستی و التهاب پوست، التهاب کبد و مجاری صفراوی و تاخیر در رشد و رسیدن به بلوغ در کودکان نیز ممکن است علائم بیماری کرون روده باشد. همچنین کرون و لاغری با یکدیگر در ارتباط هستند.

با بیماری‌های مزمن چگونه رفتار کنیم؟

کرون روده یک نوع بیماری مزمن به شمار میرود!
برای درمان بیماری کرون چه بخوریم

رژیم غذایی برای بیماران مبتلا به سندروم کرون

رژیم غذایی بیماری کرون شامل چه خوراکی‌هایی می‌شود؟ برای درمان بیماری کرون چه بخوریم ؟ در ادامه قصد داریم رژیم غذایی مخصوص بیماران مبتلا به کرون روده را بررسی کنیم.

کودکان مبتلا به کرون ممکن است با اختلالات در رشد مواجه شوند. و رشد طبیعی و رسیدن به بلوغ در این کودکان به تاخیر بیوفتد. به همین دلیل پزشکان برای این کودکان برخی خوراکی‌ها و مایعات پرکالری را تجویز می‌کنند.

مصرف برخی از خوراکی‌ها برای بیماران مبتلا به کرون توصیه نمی‌شود. پزشکان و متخصصان بر اساس آزمایش‌های انجام شده روی بیماران مبتلا به کرون، به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف دانه‌های حجیم، محصولات لبنی، غذاهای ادویه دار و نوشیدنی‌های الکلی باعث ایجاد یبوست یا اسهال در این بیماران می‌شود.

همچنین برخی از افراد ممکن است با کاهش شدید اشتها مواجه شوند. در این موارد نیز، پزشکان با روش‌های مختلف، سعی می‌کنند مواد مغذی مورد نیاز این افراد را تامین کنند. و از بروز سوءتغذیه در این بیماران جلوگیری کنند.

درمان بیماری کرون روده

بیماری کرون نیز جزو آن دسته از بیماری‌هایی محسوب می‌شود که هنوز درمان قطعی برای آن وجود ندارد. و روش‌های درمانی موجود در حقیقت سعی در کنترل این بیماری و کاهش علائم آن دارند. درمان بیماری کرون شامل مصرف داروها، جراحی، مصرف برخی مکمل‌های غذایی و رعایت رژیم‌های غذایی مخصوص این بیماری می‌شود. که با مشورت و تجویز پزشک متخصص صورت می‌پذیرد.

همچنین درمان بیماری کرون به عوامل مختلفی بستگی دارد. این عوامل عبارتند از:

محل وقوع بیماری کرون روده و جایی که التهاب صورت گرفته، شدت بیماری، علائم و عوارض بیماری کرون روده که در فرد بیمار مشاهده شده، پاسخ بیمار به روش‌های درمانی و سطح سلامت کلی بدن.

 آیا بیماری کرون ارثی است

عوامل و علل ایجاد بیماری کرون روده

علل اصلی بروز این بیماری هنوز به طور کامل مشخص نشده است. اما به طور کلی واکنش غیر عادی سیستم ایمنی بدن منجر به بروز این بیماری و سایر بیماری‌های خود ایمنی می‌شود. اما پزشکان معتقدند که انجام برخی عوامل و رفتارهای پر خطر احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد. این عوامل و رفتارهای پرخطر عبارتند از:

سیگار کشیدن و استعمال دخانیات، ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن، عوامل ژنتیکی و ارثی، عوامل محیطی، ابتلا به برخی بیماری‌ها و ویروس‌های خطرناک و عدم رعایت بهداشت. بنابراین بیماری کرون یک بیماری ارثی نیز به شمار می‌رود.

تشخیص بیماری کرون

تشخیص بیماری کرون به وسیله آزمایش خون و آزمایش مدفوع صورت می‌پذیرد. همچنین ممکن است نمونه برداری به وسیله آندوسکوپی نیز برای اطمینان از ابتلا به بیماری مورد استفاده قرار گیرد. اگر علائم این بیماری را در خود مشاهده کردید، باید سریعا به پزشک مراجعه کنید. در صورت تشخیص این بیماری، هرچه سریع تر باید روند درمانی آغاز شود. تا بتوان به آسانی علائم و عوارض این بیماری را کنترل کرد.

لنفوم روده چیست ؟| علائم، تشخیص، عوامل خطر و درمان

سخن آخر

در این مقاله در خصوص بیماری کرون صحبت کردیم. و سعی کردیم شما را با علائم و عوارض این بیماری آشنا کنیم. توجه کنید که در صورت تشخیص به موقع این بیماری، می‌توان از بروز عوارض و مشکلات متعدد برای سلامتی جلوگیری کرد. امیدواریم که مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شود.

منبع : medicalnewstoday

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *