تقویت سیستم ایمنی با زینک پلاس چقدر حقیقت دارد؟
آیا زینک پلاس باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود؟ آیا با مصرف داروی زینک میتوان سیستم ایمنی بدن را در برابر بیماریهای ویروسی مثل آنفلونزا، کرونا، سرماخورگی و … قدرتمند کرد؟ زینک تا چه حد شما را در برابر عوامل بیماریزا محافظت میکند؟ تقویت سیستم ایمنی با زینک پلاس چگونه صورت میگیرد؟ این سوالاتی است که اغلب در مورد زینک و داروهای زینک پلاس پرسیده میشود. اگر میخواهید پاسخ این سوالات را بدانید تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید.
آنچه در ادامه میخوانید:
- آیا زینک پلاس باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود؟
- زینک تا چه حد شما را در برابر عوامل بیماریزا محافظت میکند؟
- آیا زینک میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند؟
- کمبود زینک چه تاثیری روی سیستم دفاعی بدن دارد؟
- چطور زینک مورد نیاز بدن را تأمین کنیم؟
آیا زینک پلاس باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود؟
روی (زینک) مادهای ضروری برای حیات همهی موجودات است. رشد و نمو بدن تا حد زیادی به وجود زینک بستگی دارد. عملکرد سیستم عصبی، تولید مثل و سیستم ایمنی بدن تا حد زیادی تحت تاثیر کمبود یا افزایش سطح روی در بدن است. در این بین زینک تاثیر بیشتری بر روی سیستم ایمنی بدن دارد. رابطهای دو بسیار پیچیده است.
تاثیر زینک بر سیستم ایمنی از چهار جهت قابل بررسی است که عبارتند از:
میزان تاثیر روی بر روی سیستم ایمنی بدن به رژیم غذایی، سن و وضعیت بیماری بستگی دارد.
زینک با بیش از ۳۰۰ آنزیم بر عملکردهای مختلف ارگانها تاثیر میگذارد. تاثیر ثانویهی این ماده در سیستم ایمنی بدن بر روی کوفاکتور است.
زینک بر روی تولید مثل، بلوغ و عملکرد لکوسیتها تاثیر مستقیم دارد.
زینک عملکرد سیستم ایمنی در سیستمهای آزمایشی را تحت تاثیر قرار میدهد.
بدن انسان به ۲ تا ۳ گرم زینک نیاز دارد که بیشتر آن به پروتئین متصل است. تحقیقات نشان میدهد که بیش از ۳۰۰ آنزیم در بدن به روی نیاز دارند. این آنزیمهای به طور مستقیم در کاتالیز برای تثبت ساختاری سیستم ایمنی بدن نقش دارند
زینک تا چه حد شما را در برابر عوامل بیماریزا محافظت میکند؟
بدن انسان به ۲ تا ۳ گرم زینک نیاز دارد که بیشتر آن به پروتئین متصل است. تحقیقات نشان میدهد که بیش از ۳۰۰ آنزیم در بدن به روی نیاز دارند. این آنزیمهای به طور مستقیم در کاتالیز برای تثبت ساختاری سیستم ایمنی بدن نقش دارند. گروه بزگتری از پروتئین در بدن وجود دارد که حاوی روی هستند. وجود این پروتئینها برای عملکرد سیستم ایمنی بدن ضرورت دارد. حدود ۱۰ درصد از پروتئینهای بدن با روی نیاز دارند.
کمبود شدید این ماده باعث بروز مشکلات جدی مثل تأخیر در رشد، ضایعات پوستی، اختلال در بهبود زخم، هیپوگنادیسم، کم خونی، بیاشتهایی و اسهال میشود. کمبود زینک در بانوان باردار باعث عقبماندگی ذهنی و اختلال در عملکرد بینایی جنین میشود. اگر زینک بدن کاهش یابد، سیستم ایمنی بدن هم تا زیادی ضعیف میشود.
آیا زینک میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند؟
این سوالی است که برای بسیاری از افراد وجود دارد. سیستم ایمنی بدن با تکثیر سلولها تقویت میشود. این در حالیست که وجود روی برای تکثیر و تمیز سلولی ضرورت دارد. هموستاز روی باعث انتقال سیگنال به سمت مغز میشود. بنابراین زمانی که بدن احساس خطر کند، هموستازها به مغز پیام خطر را ارسال میکنند. پس بدن برای مقابله با عوامل بیماریزا خود را آماده میکند.
سلولهای بدن تا حد زیادی به زینک وابسته هستند. پلاسمای خون روی را در بدن توزیع میکند. زمانی که مقدار این ماده به زیر ۱ درصد برسد، قادر به تأمین آن در مدت زمان طولانی نیست. زمانی که بدن به عفونت و یا بیماریهای مسری مبتلا می شود، در هموستاز روی تغییراتی ایجاد میشود. در نتیجه این ماده ترشحاتی را ایجاد میکند تا بدن را در مقابل بیماری محافظت کند.
یکی از شایعترین بیماریها در نتیجهی کمبود زینک، آکرودرماتیت است که به آن یک بیماری ارثی اتوزومی نیز گفته میشود. این بیماری باعث حساسیت بدن در برای عفونتهای باکتریایی، قارچی و ویروسی میشود.
کمبود زینک چه تاثیری روی سیستم دفاعی بدن دارد؟
وقتی زینک بدن از حد متعادل کمتر میشود بر روی بافتهای لنفاوی تاثیر منفی میگذارد. از سوی دیگر تعداد سلولهای کمک کننده به درمان بیماری هم کاهش مییابد. یکی از شایعترین بیماریها در نتیجهی کمبود زینک، آکرودرماتیت است که به آن یک بیماری ارثی اتوزومی نیز گفته میشود. این بیماری باعث حساسیت بدن در برای عفونتهای باکتریایی، قارچی و ویروسی میشود.
چطور زینک مورد نیاز بدن را تأمین کنیم؟
برای تأمین زینک مورد میتوانید غذاهایی مثل گوشت بوقلمون، گوشت گاو، اسفناج، قارچ، مرغ، پودر کاکائو، کنجد، لوبیا قرمز، تخم کدو و زرده تخممرغ مصرف کنید. رژیم غذایی صحیح میتواند روی مورد نیاز بدن را تأمین کند. در این صورت به داروهای مکمل نیاز ندارید.
بسیاری از افراد به طور خودسرانه اقدام به مصرف برخی از داروهای زینک میکنند. اغلب آنها با فکر که زینک ریزش مو را درمان میکند، زینک مصرف میکنند. مصرف مداوم این دارو تاثیرات منفی بر روی کبد دارد. بدن تا حدودی به زینک نیاز دارد. اما وقتی مقدار آن از حد تعادل بگذرد، برای کبد سمی میشود.
پس با مصرف زینک پلاس میتوان سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد. اما به این شرط که ابتدا ضعف سیستم ایمنی بدن مشخص شود. از سوی دیگر پزشک آن را برای شما تجویز کرده باشد. پس خودسرانه اقدام به مصرف داروهای زینک نکنید.