روماتیسم و هر آنچه که باید درباره آن بدانید! | روماتیسم ارثی است؟

روماتیسم بیماری است که سیستم ایمنی بدن را درگیر می‌کند. و باعث آسیب و احساس درد در سراسر مفاصل بدن می‌شود. یکی از ویژگی‌های این بیماری ایمنی این است که مفاصل هر دو سمت بدن را درگیر می‌کند. یعنی اگر مفصل زانوی پای راست شما درگیر درد شود، پای دیگر شما نیز درد را احساس خواهد کرد. درمان این بیماری در صورت تشخیص زود هنگام آن بسیار آسان‌تر خواهد بود. بنابراین شناخت علائم و نشانه‌های این بیماری بسیار مهم است. اگر می‌خواهید با این بیماری ایمنی و علائم آن بیشتر آشنا شوید، خواندن این مقاله را از دست ندهید. و با ما همراه باشید.

درمان این بیماری در صورت تشخیص زود هنگام آن بسیار آسان‌تر خواهد بود.

علائم و نشانه‌های روماتیسم

التهاب و درد مفاصل از نشانه‌های رایج این بیماری مزمن هستند. این علائم ممکن است هم در هنگام تشدید بیماری و هم زمان بهبود آن پیدا شوند. از دیگر نشانه‌های بیماری روماتیسم، تورم و سفتی مفاصل و عملکرد سخت و نامناسب آن‌هاست. هر یک از این نشانه‌ها ممکن است پس از مدتی از بین بروند و دوباره سر و کله آن‌ها پیدا شود. نکته مهم این است که باید آن‌ها را جدی بگیرید. نادیده گرفتن این نشانه‌ها عواقب جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.

انواع بیماری خودایمنی ؛ هرچه که باید درباره آن‌ها بدانید!

روماتیسم نوعی بیماری خودایمنی است…

روماتیسم چیست؟ روماتیسم بیماری است که سیستم ایمنی بدن را درگیر می‌کند. و باعث آسیب و احساس درد در سراسر مفاصل بدن می‌شود.

تشخیص روماتیسم

تشخیص روماتیسم مفصلی ممکن است به زمان زیادی نیاز داشته باشد. و پس از آزمایش‌های فراوان شناسایی آن صورت بگیرد. همچنین سابقه درمانی شما نیز در تشخیص آن از اهمیت بالایی برخوردار است. در حال حاضر چندین تست مختلف برای شناسایی رماتیسم وجود دارد. اما از آنجایی که نتایج یک تست واحد به تنهایی نمی‌تواند بیماری شما را تایید و یا رد کند. از نتایج چندین تست در کنار هم استفاده می‌کنند.

What-is-rheumatism

درمان روماتیسم

همانطور که در موارد قبل اشاره کردیم، رماتیسم یک بیماری مزمن خود ایمنی است. و در واقع هیچ درمان قطعی برای آن وجود ندارد. اما به کمک یکسری روش‌های موجود، افراد می‌توانند بیماری خود را کنترل کنند. اخیرا نیز با پیشرفت روش‌های درمانی، نشانه‌های مثبتی در افراد مبتلا به این بیماری مشاهده شده است. و به بهبود کیفیت زندگی بیماران منجر شده است. برخی از روش‌های درمانی نیاز به صبوری بیمار و پزشک دارند. زیرا سرعت بهبود و رفع علائم در آن‌های پایین است. اما اگر هیچ نشانه مثبتی در فرآیند درمان مشاهده نشد، سریعا باید روش درمانی را تغییر داد. درمان ممکن است شامل داروها، تغییرات رژیم غذایی، تمرینات ورزشی خاص و داروهای گیاهی جایگزین باشد. که هریک از آن‌ها با صلاحدید پزشک مورد استفاده قرار می‌گیرند. فراموش نکنید که ورزش و استراحت کافی یکی از نکات بسیار مهم برای درمان روماتیسم به شمار می‌روند.

ورزش

تمریناتی که فشار کمتری را به شما وارد می‌کنند میتوانند بسیار مفید واقع شوند. این تمرینات ورزشی باعث تقویت عضلات شما و همچنین بهبود دامنه حرکت مفاصل شما می‌شود. یوگا و تمرینات مدیتیشن نیز می‌توانند در مسیر درمان شما را یاری کنند.

استراحت کافی را جدی بگیرید

افراد مبتلا به این بیماری در طول روز بیشتر از افراد عادی به استراحت نیاز دارند. استراحت کافی به کاهش درد و التهاب مفاصل کمک زیادی می‌کند. همچنین خواب کافی به کاهش خستگی و کنترل نشانه‌های این بیماری کمک زیادی می‌کند.

Rheumatic-disease

استفاده از کمپرس سرد و گرم

یکی از روش‌های تاثیرگذار و مناسب برای کاهش علائم روماتیسم، درد و التهاب استفاده از کمپرس سرد یا گرم می‌باشد. یک بسته یخ می‌تواند به شما برای کاهش درد کمک زیادی کند. همچنین یک دوش آب گرم نیز در هنگام سرماخوردگی برای کاهش بدن درد بسیار مفید است.

رژیم غذایی مناسب برای بیماران روماتیسمی

مراجعه به یک پزشک متخصص و همچنین یک متخصص تغذیه برای بیماران یکی از نکات بسیار مهم است. دریافت یک رژیم ضد التهابی برای افراد بسیار مفید خواهد بود. اغلب این رژیم‌ها حاوی مقادیر زیادی امگا ۳ هستند. که به کاهش درد و التهاب منجر می‌شود. انواع ماهی‌ها، دانه کتان و دانه چیا موادی هستند که سرشار از امگا ۳ می‌باشند. همچنین مصرف مقادیر کافی فیبر نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. خوراکی‌های سبوس دار، میوه‌ها و سبزیجات تازه سرشار از فیبر هستند. ویتامین‌های C ، A ، E و سلنیوم نیز به کاهش التهاب و درد کمک می‌کنند. و برای بیماران مفید هستند. اما توجه به این نکته که چه خوراکی‌هایی را نباید بخوریم نیز برای بیماران اهمیت بالایی دارد. به طور کلی مصرف خوراکی‌های حاوی کربوهیدرات‌های فراوری شده و سرشار از چربی‌های اشباع یا ترانس برای بیماران توصیه نمی‌شود.

خوراکی‌های ممنوعه برای روماتیسم

در اینجا بخوانید…

درباره امگا ۳، در این مقاله بیشتر بخوانید.

Rheumatism

آیا روماتیسم ارثی می‌باشد؟

به طور کلی روماتیسم یک بیماری ارثی محسوب نمی‌شود. اما ممکن است مشاهده آن در بعضی خانواده‌ها بیشتر باشد. دلیل آن نیز می‌تواند مسائل ژنیتیکی و محیطی باشد. بنابراین داشتن سابقه خانوادگی روماتیسم می‌تواند یک هشدار برای شما باشد. اگر در خانواده شما کسی به این بیماری مبتلا می‌باشد، حتما نشانه‌های روماتیسم را در خود جدی بگیرید. و آزمایش روماتیسم را انجام دهید.

در ارتباط با روماتیسم زانو اینجا مطالعه کنید.

در این مقاله به معرفی بیماری روماتیسم و بررسی نشانه‌های آن پرداختیم. روماتیسم یک بیماری مزمن سیستم ایمنی است. که هنوز درمان قطعی برای آن وجود ندارد. اما تشخیص زود هنگام رماتیسم به مدیریت بیماری و کنترل علائم آن کمک زیادی خواهد کرد. اگر به تازگی متوجه ابتلا به این بیماری شده‌اید، نیاز به نگرانی نیست. زیرا با پیشرفت علم پزشکی و شناسایی روش‌های جدید، کنترل این بیماری بسیار آسان تر شده است. مصرف داروهایی که پزشک متخصص تجویز می‌کند در کنار ورزش و استراحت کافی و یک رژیم غذایی مناسب، به بهبود کیفیت زندگی شما کمک زیادی خواهد کرد. امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *