آیا دود کردن اسپند تاثیری در مهار ویروس کرونا دارد؟
گیاه اسپند هم مثل دیگر گیاهان دارویی در طب سنتی جایگاه خودش را دارد؛ درباره خواص اسپند چه میدانید؟ این گیاه از زمانهای قدیم برای دفع چشمزخم استفاده میشده است، اگر بخواهیم بهطور علمیتر به این قضیه نگاه کنیم، اسپند و بخور آن میتواند بهعنوان یک ماده ضدعفونیکننده قوی عمل کند و زخم و عفونتهای چشم و پوست را از بین ببرد؛ اما آیا در پیشگیری در ابتلا به ویروس کرونا هم میتواند مؤثر باشد؟ آیا دود کردن اسپند موثر است؟ با کرفس همراه باشد تا بیشتر برای شما توضیح دهیم.
دود اسپند و کرونا
در انجام هر کاری باید حد اعتدال را رعایت کرد حتی اگر برای سلامت بدن ما مفید باشد. دود کردن اسپند نیز از این قاعده خارج نیست. هرچند همه ما میدانیم که دود اسپند برای سلامتیمان مفید است، اما زیادهروی در مصرف آن به علت دود غلیظ حاصل از آن بسیار مضر است. اکثر متخصصان از بیتأثیر بودن دود کردن اسپند بر کرونا میگویند.
مبتلایان به حساسیت یا آلرژیهای تنفسی در برابر بسیاری از عوامل محیطی بسیار آسیبپذیرند و نسبت به آنها واکنش شدید نشان میدهند. این عوامل نهتنها شامل عوامل حساسیتزا بوده، بلکه ممکن است عوامل تحریککنندهای مانند بوهای تند، دود غلیظ، استشمام انواع عطرها، هوای گرم یا هوای سرد را نیز شامل شود.
دود غلیظ اسپند باعث میشود که نایژههای فرد مبتلا به آلرژی و آسم، با سرعت واکنش نشان دهند و با ایجاد اسپاسم و انقباض، موجب تشدید علائم آسم شوند. استفاده مکرر و طولانیمدت از دود اسپند حتی برای کسانی که به مشکلات ریوی مبتلا نیستند هم میتواند بهراحتی باعث آسیب به ریهها و درنتیجه بروز آسم شود.
کودکانی که به آلرژی یا آسم مبتلا هستند علاوه بر رعایت رژیم غذایی مناسب باید هوای منزل را برای فرزندان خود پاک نگهدارند، برای مثال از دود کردن اسپند پرهیز کرده و هنگام آشپزی سیستم تهویه آشپزخانه را بهگونهای در نظر بگیرند که هوای داخل اتاق آلوده و منجر به تحریک حساسیت کودک نشود.
دود اسپند برای سرماخوردگی
یکی از پرکاربردترین خواص اسپند درمان سرماخوردگی و آنفولانزا است. شاید این مورد یکی از فواید مهم دود کردن اسپند باشد، از این به بعد میتوانید از اسپند برای درمان عفونتهای ویروسی و حتی آسم استفاده کنید. همچنین از فواید مهم دود اسپند، خاصیت میکروبکشی و ضدعفونی کردن محیط است. اگر سرما خوردهاید، آبریزش بینی، زکام، آسم یا مشکلات ریوی دارید یا بدنتان دچار ویروسهای عفونیشده است، اسپند دود کنید. اسپند یک قارچکش و میکروبکش قوی است؛ ترکیب این ماده در کنار عنبر نسارا برای سرماخوردگی یا حتی عفونتهای قارچی زنانه معجزه میکند. در بیشتر کشورهای آسیایی از دانههای اسپند بهعنوان یک ماده ضد انگل و کرمکش استفاده میشود.
خواص اسپند
در این قسمت لازم است در مورد خواص اسپند توضیح بیشتری دهیم تا در مواقع لزوم از آن استفاده کنید:
- اسفند جلا دهنده سینه و شش از رطوبت. مقوی نیروی جنسی. چاقکننده. ادرارآور. روان کننده شیر. مسهل است. برای این منظور بعد از غذا نصف قاشق چایخوری اسفند را با یک استکان آب قورت دهید برای بالغین تا هفت روز
- خوردن اسپند برای صرع. فلج. جنون. نسیان و سایر بیماریهای سرد دماغی و عصبی مفید است و برای گرم کردن بدن رفع استسقا یرقان و سیاتیک مفید است
- چنانچه به سیاتیک مبتلا هستید به مدت ۱۵ شب مقدار ۵ گرم اسفند را با آب قورت دهید که بسیار مفید است
- مصرف آن همراه با آب و یا آسیاب شده همراه با روغن حیوانی جهت رفع بیحسی و یا نقصان حس و حرکت اعضا و رعشه بسیار مفید است
- اگر ۱.۵ گرم اسفند را صبح ناشتا به همراه خاکشیر با کمی آب بدون اینکه کوبیده شود بخورید برای تکرر ادرار و سستی ادرار بسیار مفید است البته در هنگام معالجه نباید ماست و کشک و ترشی جات مصرف کنید.
- جهت رفع ناراحتی سینه و تنگی نفس میتوانید اسفند را همراه با تخم کتان به نسبت مساوی خوب آسیاب کنید و با عسل مخلوط کنید سپس روزی دو بار به اندازه دو حبه میل کنید
- برای رفع سنگینی گوش و کری گوش و صدای گوش میتوانید اسفند را در آب ترب و روغنزیتون بجوشانید و ۳ قطره در گوش بریزید
- بخور دانههای اسفند برای تسکین درد دندان بسیار مفید است.
دود اسپند برای میگرن
بوییدن پودر دانههای اسفند و یا مصرف آن بهصورت انفیه، برای رهایی از میگرن مزمن و سرماخوردگی و آبریزش بینی و التهاب سینوسها مفید است. دانههای اسفند دارای مادهای سمی به نام harmaline است و در استفاده از آن باید محتاط بود. فرد نباید در روز بیش از یک گرم از دانه اسفند را درصورتیکه خیسخورده باشد، مصرف کند و برای زن باردار نیز مصرف آن ممنوع است زیرا باعث سقطجنین میشود. مصرف انفیه اسفند مشکلی ندارد و نتیجهبخش است.
دود اسپند برای نوزادان
استفاده از اسفند در فضایی که کودک تازه متولدشده حضور دارد، خطرساز است زیرا دود اسفند ریه کودک را دچار اختلال میکند و در تنفس آنها مشکل به وجود بیاید. همچنین وجود گل و گیاه در منزلی که کودک تازه متولدشده باشد، میتواند مشکلساز باشد زیرا حشراتی که به دلیل وجود گل و گیاهان جمع میشوند، ممکن است پوست کودک را زخم کنند.
سخن پایانی
متخصصین در مورد موضوع دود کردن اسپند که این روزها به علت شیوع کرونا در بین مردم رواج بسیاری پیدا کرده است ادعا میکنند هر نوع دودی مانند دود عود، سیگار، قلیان، اسپند و دود غذای پختهشده به هر صورت برای ریه بد است. همه مردم اعتقاد دارند که دود اسپند هر نوع ویروس و میکروبی را نابود میکند ممکن است این واقعیت وجود داشته باشد، اما هنگام بروز دود، اکسیژن کاهشیافته و به سیستم ایمنی بدن بهخصوص ریههای هر موجود زندهای آسیب میرساند. اسپند اگر به میزان زیاد دود شود، همانطور که میکروبها را نابود میکند باعث آسیب به ریههای انسان هم میشود و این نکته بسیار اهمیت دارد. به همین علت افراد باید بدانند که ضرر دود کردن بیشازحد اسپند از فواید آن بیشتر است.