میلیا زیر چشم و روش‌های درمان آن ، علت میلیا چشم و نواحی دیگر بدن چیست؟

میلیا چشم چیست ؟ میلیا چگونه درمان میشود ؟ میلیا در کدام نواحی از بدن بیشتر ایجاد می‌شود ؟ در این مقاله قصد داریم به بررسی بیماری میلیا که از بیماری‌های مربوط به چشم یا پوست است صحبت کنیم. و همچنین علائم میلیا، علل به وجود آمدن این بیماری و راه‌های درمان آن را به شما معرفی کنیم. درمان میلیا بسیار ساده است. میلیا در نوزادان بعد از چند هفته ناپدید می‌شود. اما در بزرگسالان ممکن است نیاز به متخصص پوست باشد. از دستکاری خودسرانه و استفاده از مواد خاص برای درمان این برآمدگی‌های پوستی که زیر نظر پزشک نباشد به طور جدی پرهیز کنید. مطالعه این مقاله را از دست ندهید و در ادامه همراه مجله کرفس باشید.

بیشتر بخوانید : انواع بیماری‌ چشم و بررسی راه‌های مراقبت اصولی و تغذیه مناسب

در اینجا به طور کامل بخوانید!

میلیا چشم چیست؟

میلیا به برجستگی‌ها یا کیست‌های کوچک و سفید رنگی گیفته می‌شود که زیر پوست نواحی اطراف پلک، گونه، چانه، بینی و به طور کلی نواحی مختلف پوست صورت تشکیل می‌شوند. البته ممکن است در برخی قسمت بدن نیز مشاهده شوند. این برجستگی‌ها در اثر تجمع کراتین، پروتئین و برخی مواد دیگر زیر پوست ایجاد می‌شوند و اندازه آن‌ها بین ۱ الی ۲ میلی متر است. این بیماری در نوزادان شایع‌تر است اما به طور کلی در هر سنی ممکن است رخ دهد.

تخلیه میلیا

تقریبا نمی‌توان راهی را برای جلوگیری از بروز این برجستگی‌ها پیدا کرد. البته بیماری میلیا چشم یک بیماری بسیار خفیف است و برخی این مشکل پوستی را حتی بیماری قلمداد نمی‌کنند. همچنین میلیا درمان بسیار ساده‌ای نیز دارد و حتی بدون انجام هیچ گونه روش‌های درمانی خاصی، بعد از چند هفته یا چند ماه این کیست‌ها یا برجستگی‌های پوستی خود به خود از بین می‌روند.

از دستکاری خودسرانه و استفاده از مواد خاص برای درمان این برآمدگی‌های پوستی که زیر نظر پزشک نباشد به طور جدی پرهیز کنید.

علائم میلیا کدامند؟

همانطور که در ابتدا به آن اشاره کردیم، علائم میلیا به صورت بروز برجستگی‌ها، کیست‌ها یا برامدگی‌های جوش مانند هستند که در نواحی مختلف صورت و بدن، به ویژه در اطراف پلک‌ها و گونه‌ها نمایان می‌شوند. کودکان و نوزادان بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

برخی مواقع برجستگی‌ها و برامدگی‌های مشابهی ممکن است بر روی لثه و سقف دهان کودک نیز ایجاد شود که بسیار شبیه بیماری میلیا است. اما این بیماری دیگری به نام لکه‌های اپشتین است و نباید با میلیا اشتباه گرفته شود. همچنین برخی نوزادان به آکنه مبتلا می‌شوند که در این بیماری جوش‌های قرمز در پیشانی، گونه‌ها و چانه ایجاد می‌شوند. این بیماری‌ها ممکن است همراه میلیا یا به تنهایی رخ دهند و درمان مربوط به خود را خواهند داشت.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

درمان میلیا بسیار ساده است و حتی ممکن است بدون انجام هیچ کاری، بعد از چند هفته یا حداکثر چند ماه تمام علائم بیماری به طور کامل برطرف شوند. اما چنانچه نگران زیبایی چهره خود یا کودک مبتلا به میلیا هستید و یا برجستگی‌های پیش آمده بعد از سه ماه برطرف نشدند و نشانه‌ای از بهبودی مشاهده نکردید، به پزشک متخصص مراجعه و با او مشورت کنید.

میلیا در اثر تجمع کراتین، پروتئین و برخی مواد دیگر زیر پوست ایجاد می‌شود.

علل بروز بیماری میلیا

بیماری میلیا و برجستگی‌ها و برامدگی‌های سفید شکل ریز آن زمانی تشکیل می‌شوند که موادی نظیر چربی‌ها یا پروتئین‌ها و مواد غیره موجود در بدن در زیر پوست محبوس شوند. و توانایی خارج شدن به صورت طبیعی از منافذ پوست را نداشته باشند. به این ترتیب این مواد در نقاطی زیر پوست تجمع می‌کنند و باعث برآمده شدن آن قسمت از پوست و شکل گیری زائده‌هایی کوچک به شکل جوش می‌شوند.

تشخیص میلیا چگونه صورت می‌پذیرد؟

تشخیص بیماری میلیا آسان است و نیاز به آزمایش‌ها و روش‌های پیچیده ندارد. پزشک یا حتی خود فرد به راحتی می‌توانند لکه‌ها و کیس‌های میلیا را تشخیص دهند. همچنین والدین کودک نیز به راحتی می‌توانند برآمدگی‌های میلیا را روی صورت یا بدن نوزاد خود مشاهده کنند.

میلیا در نوزادان

درمان میلیا

همانطور که در ابتدا به آن اشاره شد، میلیا بعد از گذشت چند هفته تا چند ماه خود به خود درمان می‌شود. و در اکثر مواقع بعد از گذشتن زمان مقرر، دیگر اثری از این برآمدگی‌ها و برجستگی‌های سفید رنگ کوچک نخواهد بود و ناپدید خواهند شد. در موارد حادتر مراجعه به پزشک پوست و استفاده از روش لیزر توصیه می‌شود.

اما ما در این قسمت قصد داریم به معرفی چند مورد از درمان‌های خانگی مربوط به بیماری میلیا بپردازیم که ممکن است زمان بهبود میلیا و رفع برآمدگی‌های پوستی را تسریع ببخشد. این روش‌های درمانی مربوط به کودکان و نوزادان است اما انجام آن‌ها برای افراد بزرگسال نیز می‌تواند مفید واقع شود. این مراحل و روش‌های درمانی عبارتند از:

  1. صورت نوزاد خود را تمیز و پاکیزه نگه دارید و روزانه با آب گرم یا ولرم همراه با صابون مخصوص کودک صورت او را بشویید.
  2. پوست صورت او را به آرامی خشک کنید. جای نگرانی نیست، زیرا در صورت استفاده از حوله نرم و مخصوص و انجام عمل خشک کردن به آرامی، آسیبی به کودک شما وارد نمی‌شود.
  3. این برجستگی‌ها و برآمدگی‌ها را به هیچ وجه دست کاری نکنید و آن‌ها فشار ندهید و تا حد امکان نخارانید. زیرا انجام دادن این کارها می‌تواند سبب بروز عفونت شود.
  4. از بکارگیری لوسیون پوست یا انواع روغن‌ها روی پوست صورت کودک خود بدون تجویز پزشک به طور جدی پرهیز کنید.

سخن پایانی

در پایان این نکته را دوباره یادآوری می‌کنیم که بیماری میلیا معمولا بعد از چند هفته یا چند ماه به طور کامل برطرف می‌شود. به همین دلیل از دستکاری خودسرانه و استفاده از مواد خاص برای درمان این برآمدگی‌های پوستی که زیر نظر پزشک نباشد به طور جدی پرهیز کنید. در صورت طولانی شدن بیماری و عدم مشاهده نشانه‌های بهبود تا سه ماه، می‌توانید به پزشک مراجعه کنید و با او مشورت کنید.

در این مقاله به معرفی بیماری میلیا چشم و نواحی دیگر بدن پرداختیم که به عنوان یک مشکل پوستی شناخته می‌شود. البته به دلیل اینکه بیماری میلیا اکثرا در اطراف ناحیه پلک‌ها و گونه‌ها ظاهر می‌شود، برخی این بیماری را یک مشکل مربوط به چشم‌ها نیز قلمداد می‌کنند. همچنین در این مقاله به بررسی علائم و علل بروز میلیا پرداختیم و در خصوص روش‌ها و نحوه درمان میلیا نیز صحبت کردیم. امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

منابع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *