تاثیر پیاده روی در بارداری برای کاهش درد زایمان طبیعی
پیاده روی در بارداری یکی از کمخطرترین ورزشها در این دوران است. این ورزش سبک مزیتهای زیادی را برای مادر و جنین به همراه دارد. بیشتر مزیت آن بعد از زایمان مشخص میشود. در طی بارداری هم مادر میتواند از فواید بیشمار این ورزش بهرهمند شود. در ادامه به تاثیر پیاده روی در بارداری میپردازیم. پس با ما همراه باشید.
تناسب اندام مادران در بارداری
اغلب بانوان فکر میکنند در دوران بارداری باید در خانه بنشینند و از جایشان تکان نخورند. در حالیکه علم پزشکی نوین میگوید کم تحرکی برای سلامت مادر و جنین مضر است. زیرا باعث افزایش وزن مادر میشود. بالا رفتن فشارخون، قندخون و کلسترول خون مادر میشود.
تناسب اندام تنها یکی از مزیتهای پیاده روی در بارداری محسوب میشود. البته بعد از بارداری هم بانوان مجبور نیستند با رژیمهای سفت و سخت به خودشان و نوزادشان سختی بدهند تا لاغر شوند. زیرا با پیاده روی در زمان حاملگی آنقدرها هم چاق نشدهاند.
اغلب بانوان فکر میکنند در دوران بارداری باید در خانه بنشینند و از جایشان تکان نخورند. در حالیکه علم پزشکی نوین میگوید کم تحرکی برای سلامت مادر و جنین مضر است. زیرا باعث افزایش وزن مادر میشود. بالا رفتن فشارخون، قندخون و کلسترول خون مادر میشود.
تأمین سلامت نوزاد بعد از تولد
تحقیقات زیادی نشان میدهد نوزادانی که مادرانشان در بارداری ورزش کردهاند، سالمتر هستند. پیاده روی در بارداری برای زایمان طبیعی و سزارین به یک اندازه مفید است. مهم نیست که قرار است از چه راهی فارغ شوید. بلکه آنچه که اهمیت دارد، انجام روزانه یک ساعت پیاده روی است.
پیشگیری از ابتلا به دیابت دوران بارداری
یکی از مشکلات شایع در بسیاری از بانوان باردار، ابتلا به دیابت است. البته بعد از زایمان این مشکل از بین میرود. با این حال میتواند زمینهسازی بیماریهای دیگری باشد. حتی سلامت جنین را هم به خطر میاندازد. بهترین کار در دوران بارداری، پیاده روی است.
آرامش روح و روان مادران
کاهش استرس یکی دیگر از مزیتهای پیاده روی در بارداری برای زایمان طبیعی است. زیرا وقتی در حال پیاده روی هستید، مغز شروع به تولید هورمون سروتونین و اندروفین میکند. در نتیجه شما احساس ترس و اضطراب کمتری دارید. از سوی دیگر استرس بیشتر به دلیل بیکاری و افکار منفی ایجاد میشود. وقتی در حال پیاده روی هستید، زمانی برای فکر کردن به موضوعات استرسزا را ندارید.
کاهش استرس یکی دیگر از مزیتهای پیاده روی در بارداری برای زایمان طبیعی است. زیرا وقتی در حال پیاده روی هستید، مغز شروع به تولید هورمون سروتونین و اندروفین میکند.
زایمان آسان برای بانوان
شاید بپرسید پیاده روی در بارداری برای زایمان طبیعی و سزارین چه سودی دارد؟ این ورزش سبک به افزایش قدرت بارداری نرمال کمک زیادی میکند. بهترین روش زایمان، طبیعی است. اما حتی اگر بانوان مجبور به سزارین هم باشند، این ورزش برای آنان مفید است.
پیاده روی در بارداری مشکلات جسمانی مادران را به حداقل میرساند. سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. از سوی دیگر باعث افزایش مقاومت بدن میشود. در نتیجه در کاهش درد زایمان مؤثر است.
وقتی مادران باردار پیادهروی میکنند، لگن آنها انعطافپذیرتر میشوند. این عضو در زایمان طبیعی درگیر میشود. خشکی لگن درد زایمان را دو چندان میکند. وقتی در ماههای آخر بارداری پیادهروی میکنید، از درد زایمان خود میکاهید.
کاهش احتمال زایمان زودرس
زایمان زودرس یکی از مشکلات بانوانی است که تحرک کمی دارند. افزایش فشارخون، بالا رفتن کلسترول و قند خون از عوامل اصلی زایمان زودرس هستند. اما زمانی که مادر در طی دوران بارداری پیاده روی میکند، این بیماریهای کاهش مییابند. در نتیجه احتمال زایمان زودرس تا حد زیادی کاهش مییابد.
اصول پیاده روی در بارداری
اگر چه پیاده روی در بارداری برای زایمان طبیعی فواید زیادی را به همراه دارد، اما باید اصولی انجام شود. مهمترین نکاتی که باید در این ورزش رعایت کنید عبارتند از:
پوشیدن لباس راحت در حین پیاده روی
پیاده روی در بارداری سزارین و یا برای زایمان طبیعی باید با لباس راحت انجام شود. کفش اسپرت نرم برای ورزش بانوان باردار ضرورت دارد. بانوان باردار باید از پوشیدن کفشهای پاشنهدار و یا سفت خودداری کنند. همچنین لباس باید گشاد و نرم باشد. لباسهای چسبان و تنگ در حین پیادهروی، باعث حالت تنگی نفس و گُر گرفتگی میشود.
حالت درست برای پیاده روی
برای پیاده روی در دوران بارداری باید شانهها را به سمت عقب ببرید. شکم را به عقب نکشید. به خاطر خجالت کشیدن نباید شکم خود را با عقب کشیدن پنهان کنید. بلکه با پوشیدن یک لباس راحت مثل مانتو گشاد، آن را مخفی کنید. از پوشیدن کمربند بارداری استفاده کنید. زیرا این کمربند بدن را در حالت استاندارد قرار میدهد.
در حین پیاده روی، قسمت مقابل خود را نگاه کنید. بر روی زمین تمرکز نکنید. ضربان قلب یک زن بارداری در حین پیادهروی باید ۱۴۰ ضربه در دقیقه باشد.
پیاده روی در بارداری از چه ماهی شروع شود؟
برخی از بانوانی که رحم ضعیف دارند، نباید در ماههای اول بارداری که هنوز جنین به طور کامل پا نگرفته است، پیاده روی کنند. بهتر است برای پیاده روی در سه ماهه اول بارداری با پزشک خود مشورت کنید. بعد از این سه ماه میتوانید پیاده روی را بدون هیچ دغدغهای شروع کنید.
پیاده روی در سه ماهه آخر بارداری تاثیر بیشتری در سلامت مادر و جنین دارد. در عین حال به زایمان آسانتر هم کمک میکند.