فیبروم رحم چیست و چطور درمان می‌شود؟

فیبروم رحم هم مثل کیست شکلاتی متداول‌ترین نوع تومور غیرسرطانی است که می‌تواند در رحم رشد کند. در بیشتر مواقع وجود این نوع تومور با هیچ علامتی همراه نیست. در مواردی هم باعث خونریزی شدید قاعدگی، کمردرد، تکرر ادرار و یا احساس درد در حین رابطه جنسی می‌شود. فیبروم‌های کوچک نیازی به درمان ندارند. اما درمان فیبروم بزرگ با دارو یا جراحی ضرورت دارد. اما فیبروم رحم چگونه از بین میرود و برای درمان چکار کنیم؟ این سوالی است که در ادامه این مطلب کرفس به آن می‌پردازیم.

فیبروئید رحم چیست؟

فیبروئیدهای رحمی که به  آن لایومیوم نیز گفته می‌شود، تورمورهایی از جنس عضله و بافت‌های همبند دیواره رحم هستند. اندازه طبیعی رحم شبیه به یک لیمو است که در آن جنین رشد می‌کند. فیبروم‌ها می‌توانند به صورت خوشه‌ای و یا تکی رشد کنند. اندازه فیبروم‌های خوشه‌ای از یک میلی‌متر تا ۲۰ سانتی‌متر است. گاهی هم اندازه یک هندوانه بزرگ می‌شوند. در این صورت کل دیواره و حفره رحم را پر می‌کنند.

فیبروم رحم چگونه از بین میرود

آیا فیبروم رحمی خطرناک است؟

فیبروم رحم در بسیاری از مواقع طبیعی است و در لگن رضد می‌کند. تقریبا بین ۴۰ تا ۸۰ درصد از زنان دارای فیبروئید هستند. با این حال بسیاری از آن‌ها هیچ علامتی از فیبروم را در خود احساس نمی‌کنند. زیرا فیبروم‌های کوچک مشکلی را ایجاد نمی‌کنندو باعث ابتلا به سرطان رحم و تخمدان نمی شوند.

علت ایجاد فیبروم رحم چیست؟

چندین عامل وجود دارد که باعث بروز این تومورها می‌شود:

  • چاقی و افزایش وزن اولین عامل ابتلا به فیبروم‌های رحمی است. در افرادی که بیش از ۲۰% اضافه وزن داشته باشند، چنین عارضه‌ای ایجاد می‌شود.
  • داشتن سابقه خانوادگی فیبروم.
  • پریود زودهنگام (قبل از نوجوانی).
  • بچه‌دار نشدنی.
  • اواخر سنین یائسگی.

راه‌های تشخیص فیبروم‌های رحمی چیست؟

پزشکان برای اینکه فیبروم را تشخیص دهند، از آزمایش و یا سونوگرافی استفاده می‌کنند. در ابتدا اگر دچار خونریزی شدید و یا علائم مرتبط با این عارضه مبتلا باشد، پزشک برای شما معاینات و روش تشخیصی را تجویز می‌کند. سونوگرافی، تصویربرداری MRI، سی تی اسکن، هیستروسکوپی و یا لاپاراسکوپی از جمله روش‌های تشخیص فیبروم‌های رحمی هستند.

فیبروم رحم چگونه از بین میرود؟

پزشکان برای درمان فیبروم رحم به اندازه، تعداد و محل بروز فیبروم‌ها توجه می‌کنند. زیرا هر یک از این فاکتورها در درمان تاثیر دارند. اگر بیمار هیچگونه درد یا عارضه‌ای را احساس نکند، معمولا نیازی به درمان ندارد. فیبروم‌های کوچک را می‌توان با روش‌های خانگی هم درمان کرد.

درمان فیبروم با عسل و دارچین

مواد خوراکی از بین برنده فیبروم رحم

برای درمان فیبروم‌های کوچک در خانه می‌توانید روش‌های زیر را به کار ببرید:

درمان فیبروم با عسل و دارچین

یکی از روش‌های درمان فیبروم رحم در منزل، مصرف عسل و دارچین است (برای اطلاع از فواید عسل و دارچین اینجا را کلیک کنید). این دو ماده غذایی طبع گرمی دارند و به رفع این عارضه کمک زیادی می‌کنند. شما می‌توانید یک فنجان دمنوش دارچین تهیه کنید و سپس یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی داخل آن بریزید. این دمنوش را روزی یک مرتبه مصرف کنید.

 درمان فیبروم با خاکشیر

یکی دیگر از مواد خوراکی از بین برنده فیبروم رحم در منزل، خاکشیر است. مصرف دمنوش خاکشیر و یا شربت آن می‌تواند به دفع و یا از بین بردن تومورهای خوش‌خیم فیبروم کمک زیادی کند.

درمان فیبروم رحم با رازیانه

دمنوش رازیانه هم یکی دیگر از مواد خوراکی برای درمان فیبروم رحم در خانه است. شما می‌توانید روزانه یک فنجان دمنوش این گیاه را مصرف کنید.

درمان‌های پزشکی برای فیبروم رحم

اگر تعداد فیبروم‌های رحم زیاد باشد و یا حجم آن‌ها بزرگ باشد، پزشک چاره‌ای جز درمان با دارو یا جراحی ندارد. به طور کلی روش‌های پزشکی برای از بین بردن این نوع تومورها عبارت است از:

مصرف داروها

برخی از داروهای مسکن تنها برای کنترل درد و ناراحتی ناشی از فیبروم تجویز می‌شوند. استامینوفن و ایبوپروفن به همین منظور تجویز می‌شوند. همچ داروهایی مثل مکمل‌های آهن، کم خونی ناشی از خونریزی شدید فیبروم را هم برطرف می‌کند.

طبق گفته پزشکان در دوره‌ای که به فیبروم‌های بزرگ و زیاد مبتلا هستید، باید بارداری را کنترل کنید تا به خونریزی شدید مبتلا نشوید. برخی از داروها مثل ترانکسامیک اسید و داروهای خوراکی ضد فیبرینولیتیک هم به درمان خونریزی قاعدگی در زنان مبتلا به فیبروم رحم کمک زیادی می‌کند.

درمان فیبروم رحم با رازیانه

جراحی فیبروم

آخرین راهی که برای از بین بردن فیبروم رحم استفاده می‌شود، جراحی است. فاکتورهای متعددی در این روش در نظر گرفته می‌شود. اندازه، تعداد و محل تشکیل این نوع تومورها اهمیت زیادی دارد. روش جراحی که به آن میومکتومی نیز گفته می‌شود، روشی است که بدون اسیب زدن به رحمف فیبروم‌ها را از بین می‌برد.

البته جراحی فیبروم رحم هم انواع مختلفی دارد که شامل هیستروسکوپی، لاپاراسکوپیو لاپاراتومی است.

اگر فیبروم رحم داشته باشم می‌توانم باردار شوم؟

بله فیبروم رحم باعث نمی‌شود که از بارداری جلوگیری شود. اما اگر حجم و تعداد فیبروم‌‌ها بیش از اندازه باشند، در رشد جنین در رحم آسیب وارد می‌کنند. اگر علائمی از فیبروم را در خود نمی‌بینید، نیازی به درمان نیست. اما اگر علائمی مثل درد و خونریزی شدید دارید، ابتدا برای درمان اقدام کنید و سپس باردار شوید.

منبع: webmd

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *