علل خارش گوش . درمان خارش گوش در منزل
خارش گوش در بیشتر مواقع از یک مشکل اساسی مثل عفونت خبر میدهد. بسیاری از شما ممکن است برای یک بار هم که شده خارش گوش را تجربه کرده باشید. رفع خارش گوش در بزرگسالان به علت آن بستگی دارد. اگر دلیل این عارضه عفونت باشد، با مصرف آنتیبیوتیک برطرف میشود. در این مطلب کرفس قصد داریم به بررسی علل خارش گوش و درمان آن بپردازیم.
علل خارش گوش
وقتی گوش شروع به خاریدن میکند، درست مثل قرمز شدن چشم باید به دنبال دلیل آن باشید. مهمترین دلایلی که باعث خارش گوش میشود، عبارت است از:
عفونی شدن گوش
اولین دلیلی که باعث میشود گوشهای شما شروع به خارش کند، وجود عفونت است. عفونت هم ممکن است باکتریایی یا ویروسی باشد. سرماخوردگی و آنفولانزا از جمله بیماری عفونی ویروسی است که باعث خارش شدید گوش میشود. اما زمانی که آب در گوش گیر میکند، عفونت را به دنبال دارد. اگر بعد از حمام کردن، در معرض هوای سرد یا بد قرار بگیرید، احتمال عفونی شدن گوش وجود دارد.
در چنین مواقعی برای درمان خارش گوش بهتر است بعد از حمام از سشوار استفاده کنید. همچنین پوشیدن کلاه روسری تا زمان خشک شدن کامل سر، از عفونی شدن گوشها پیشگیری میکند.
خشکی گوشها
یک علت خارش گوش در بزرگسالان میتواند بخاطر خشکی گوش میانی باشد. به طور کلی گوش همیشه موادی را ترشح می کند که باعث تمیز و سالم ماندن این قسمت میشود. اگر این مواد قهوهای رنگ را از گوش خارج کنید، گوش شما خشک میشود. خارش گوش در بسیاری از مواقع ناشی از خشک شدن گوش است. واکس گوش موادی طبیعی است که نباید آن را از داخل گوشهای خود خارج کنید.
آلرژی غذایی
یکی دیگر از علت های خارش گوش در بزرگسالان داشتن حساسیت نسبت به برخی از غذاهاست. برخی از غذاهایی که باعث بروز خارش گوشها میشود عبارتند از: آجیل، شیر، ماهی و صدف، گندم و سویا. هر چند مصرف این غذاها آلرژی دهان را هم به دنبال دارند.
انسداد موم گوش
تجمع مواد داخل گوش باز هم باعث خارش شدید گوش میشود و بر روی شنوایی هم تاثیر میگذارد. گوشها برای کمک به تمیز نگهداشتن خود و محافظت از گوش میانی در برابر عفونتها، جرم یا همان واکس گوش را تولید میکنند. این ماده به طور طبیعی از گوش خارج میشود و سلولهای مرده و بقایای پوست را با خود حمل می کند. بعد از مدتی هم خشک میشود و از بین میرود. حالا اگر چیزی را وارد مجرای گوش کنید که گوش خارجی را به گوش میانی و داخلی متصل کند، تجمه واکس گوش اتفاق میافتد.
گوش پاکن، سنجاق و یا حتی انگشت از جمله مواردی است که باعث تحریک مجرای گوش میشود. در نتیجه موم گوش را به سمت عقب میراند.
استفاده از سمعک
در برخی از افراد علت خارش گوش استفاده از سمعک است که دلیل آن پوشش پلاستیکی این وسیله است. در برخی از افراد حساسیت زیادی نسبت به این نوع پلاستیک وجود دارد و باعث خارش گوش میشود. افرادی که از سمعک استفاده میکنند، در صورت گیر افتادن آب در پشت سمعک، دچار خارش گوش میشوند.
شنا کردن در استخر عمومی
یکی دیگر از دلایلی که باعث خارش گوش در بزرگسالان میشود، شنا کردن در استخرهای عمومی است. باکتریهای مضر در آب باعث بروز عفونت میشود. گوش شناگرها به مرور حساس میشود و به درد گوش و یا احساس درد در ناحیه گردن، سر و یا التهاب در ناحیه گوش مبتلا میشوند.
درمان خارش گوش در منزل
با روشهای خانگی هم میتوان خارش گوش را به راحتی درمان کرد. بهترین روشهای درمان عبارتند از:
رفع خارش گوش با سرکه
سرکه یک ماده ضدعفونی کننده است که به رفع خارش کمک زیادی میکند. اگر دلیل خاریدن گوش شما بخاطر عوامل میکرواروگانیسم و عفونت باشد، میتوانید با چکاندن چند قطره سرکه در گوش، خارش آن را درمان کنید.
استفاده از روغن زیتون
یکی دیگر از راههای درمان خارش گوش استفاده از روغن زیتون است. اگر زمان خارش گوش چند قطره از این روغن گیاهی را داخل گوش بچکانید، به برطرف کردن خارش کمک میکند. همچنین اگر به دلیل حرکت جرم گوش، شنواییتان هم کم شده باشد، با کمک روغن زیتون میتوان این ماده را نرم و روان کرد. بهتر است سرکه و روغن زیتون شب قبل از خواب وارد گوش شود.
استفاده از روغن کودک
اگر علت خارش گوش شما مسدود شدن مجرای گوش توسط واکس گوش باشد، بهترین روش چکاندن چند قطره روغن بچه داخل گوش است تا موم را شل کند. محلول آب و نمک هم روش دیگری است که برای از بین بردن موم اضافه در گوش کاربرد دارد. شما میتوانید این محلول را با کمک سرنگ وارد گوش کنید. آب و نمک یک آنتی بیوتیک خانگی برای خارش گوش است.
درمان گوش شناگرها
برای درمان خارش گوش در کسانی که به دلیل شنا کردن به این عارضه مبتلا شدهاند، استفاده از قطره گوش یا آنتیبیوتیک تجویز شده توسط پزشک است. به هر حال در اثر شناکردن آب کثیف وارد گوش شده است که خارش را به دنبال داشته است. داروهای آنتی هیستامین هم برای رفع حساسیت ناشی از مصرف برخی از غذاها کاربرد دارد.
منبع: medicalnewstoday