۱۰ دلیل کم شدن خون قاعدگی | آیا کم شدن خون پریود خطرناک است؟

کم شدن خون قاعدگی شاید در ابتدا برایتان خوشایند باشد. اما از نظر پزشکی گاهی هم موضوع نگران‌کننده‌ای است. برخی از بانوان از خونریزی زیاد در دوران قاعدگی خود شکایت دارند. به همین دلیل وقتی خونریزی قاعدگی کم می‌شود، احساس رضایت می‌کنند.
شاید حتی اگر نگران هم نباشید، اما برایتان سوال باشد که کم شدن خونریزی قاعدگی نشانه چیست ؟ این دقیقاً همان سوالی است که قصد داریم در ادامه به آن پاسخ دهیم.
آنچه در ادامه می‌خوانید:

  • علت کم شدن خون پریود چه می‌تواند باشد؟
  • ممکن است باردار باشید
  • تغییرات وزن علت کم شدن خون پریود
  • اگر تیروئید پرکار شود
  • مصرف داروهای ضدبارداری
  • ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
  • وجود بافت اسکار در رحم
  • تنگی دهانه رحم و کاهش خون پریودی
  • خونریزی شدید بعد از زایمان
  • آیا کم شدن خون قاعدگی خطرناک است؟

متخصصان غدد درون ریز معتقدند که خونریزی کم در پریودی از عوامل زیادی نشأت می‌گیرد. در برخی از موارد عوامل هورمونی و یا تغییرات ساختاری در بدن باعث بروز این مشکل می‌شود

علت کم شدن خون پریود چه می‌تواند باشد؟

در حالت عادی میزان خون قاعدگی بین ۳۰ تا ۵۰ میلی‌لیتر است. اما وقتی میزان آن به کمتر از ۳۰ میلی‌لیتر در هر دوره می‌رسد، باید گفت به کم شدن خونریزی قاعدگی مبتلا شده‌اید و باید به دنبال دلیل آن باشید. البته ناگفته نماند که براساس کتاب «روشهای بالینی: تاریخچه، آزمایشات جسمی و آزمایشگاهی» هنوز اندازه‌گیری مشخصی در مورد خون قاعدگی انجام نشده است. پس آنچه ما در اینجا بیان کردیم به صورت تقریبی است.
متخصصان غدد درون ریز معتقدند که خونریزی کم در پریودی از عوامل زیادی نشأت می‌گیرد. در برخی از موارد عوامل هورمونی و یا تغییرات ساختاری در بدن باعث بروز این مشکل می‌شود. به طور کلی متخصصان سعی کرده‌اند به سوال « کم شدن خونریزی قاعدگی نشانه چیست » پاسخ قانع‌کننده‌ای بدهند.
در اینجا ده دلیل وجود دارد که می‌تواند توضیح دهد چرا شما دچار عارضه کم شدن خون قاعدگی می‌شوید.

10 دلیل کم شدن خون قاعدگی /

ممکن است باردار باشید

یکی از بارزترین علائم بارداری قطع شدن پریود است. بعضی خانم‌ها در دوران بارداری، دوره قاعدگی‌شان قطع نمی‌شود. در حقیقت این افراد در دوران بارداری خونریزی کمتری دارند. همچنین، کم شدن خون قاعدگی یا لکه بینی یکی از نشانه‌های بارداری خارج رحمی است که می‌تواند بسیار خطرناک باشد. وقتی شک دارید، آزمایش بارداری انجام دهید.

چاقی و لاغری هم از دیگر دلایل پریود کم و تیره است. زمانی که وزن افزایش می‌یابد، میزان چربی ذخیره شده در بدن زیاد می‌شود. این چربی‌های اضافه بر روی هورمون‌های بدن تاثیر می‌گذارند.

تغییرات وزن علت کم شدن خون پریود

چاقی و لاغری هم از دیگر دلایل پریود کم و تیره است. زمانی که وزن افزایش می‌یابد، میزان چربی ذخیره شده در بدن زیاد می‌شود. این چربی‌های اضافه بر روی هورمون‌های بدن تاثیر می‌گذارند. کاهش یکباره وزن هم که باعث از دست رفتن چربی می‌شود، کالری بدن را کاهش می‌دهد.
در چنین شرایطی میزان هورمون استرس در بدن زیاد می‌شود. کورتیزول و آدرنالین دو هورمون مهم استرس هستند که هورمون استروژن و پروژسترون را تحت تاثیر قرار می‌دهند و باعث عدم تعادل هورمون‌های قاعدگی در بدن می‌شوند. متخصصان معتقدند که پروتئین، کربوهیدرات، ویتامین و چربی‌ها بر روی تعادل هورمون‌ها مؤثر هستند. با کاهش این مواد، خونریزی در قاعدگی کاهش می‌یابد.

اگر تیروئید پرکار شود

یکی دیگر از دلایل کم شدن خون قاعدگی پرکار شدن تیروئید است. افزایش فعالیت هورمون‌های تیروئید باعث کاهش هورمون استروژن و پروژسترون می‌شود. از سوی دیگر مشکلاتی از جمله کاهش عملکرد قلب، گرفتگی عضلات، افزایش فشارخون و تپش قلب را به دنبال دارد.
برای مشخص شدن پرکار بودن تیروئید نیاز به آزمایش دارید. پزشک با توجه به نتایج آزمایش برای شما دارو و دوره‌ی درمان مشخص می‌کند.

پریود کم و تیره / علت کم شدن خون پریود

مصرف داروهای ضدبارداری

برای اغلب خانم‌ها سوال است که دلیل کم شدن خونریزی قاعدگی نشانه چیست ؟ در حالی‌که همین بانوان در حال مصرف قرص‌های ضدبارداری هستند. متخصصان بر این نظر هستند که داروهای ضدبارداری برای کاهش خونریزی شدید پریودی بهترین راه درمان هستند. پس مصرف آن‌ها یک علت کم شدن خون پریودی است.
در صورتی که به تازگی شروع به استفاده از این قرص‌ها کرده‌اید، ممکن است خیلی سریع به کم‌خونی قاعدگی دچار شوید. همچنین ممکن است دچار بی‌نظمی دوره قاعدگی شوید و یا خون قاعدگی شما تیره شود.

متخصصان بر این نظر هستند که داروهای ضدبارداری برای کاهش خونریزی شدید پریودی بهترین راه درمان هستند. پس مصرف آن‌ها یک علت کم شدن خون پریودی است.

ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

سندروم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS به شرایطی گفته می‌شود که تخمدان‌ها به مقدار غیر طبیعی و زیاد آندروژن تولید می‌کنند. آندروژن نوعی از هورمون‌های جنسی مردانه است. در صورت ابتلا به PCOS، کیسه‌های کوچک مایعات یا کیست در تخمدان‌ تشکیل می‌شود. این تغییرات هورمونی می‌تواند از تخمک‌گذاری طبیعی خانم‌ها جلوگیری کند.
از سوی دیگر باعث بروز مشکلات دیگری از جمله آکنه، افزایش وزن و موهای زائد بدن می‌شود. مهم‌ترین مشکلی که در نتیجه‌ی PCOS ایجاد می‌شود، نامنظم شدن و کم شدن خون قاعدگی است. در صورت بروز این علائم باید به پزشک مراجعه کنید.

وجود بافت اسکار در رحم

سقط جنین هم یکی است که باعث کاهش خون پریودی می‌شود. زیرا باعث کورتاژ و اتساع رحم بانوان می‌شود. ایجاد زخم شدید و آسیب به دیواره‌ی رحم از نتایج سقط جنین است. از دیگر تاثیرات بلند مدت این مشکل باید به کاهش شدید خونریزی قاعدگی اشاره کرد. تنها راه درمان خونریزی کم قاعدگی در این زمان، انجام جراحی برای خارج کردن بافت اسکار است.

کم شدن خون قاعدگی شاید در ابتدا برایتان خوشایند باشد.

تنگی دهانه رحم و کاهش خون پریودی

یکی دیگر از علت‌های کاهش خونریزی در زمان پریودی، باریک بودن و یا بسته شدن کامل دهانه رحم است. البته برای درمان جراحان از روش عمل LEEP استفاده می‌کنند. فرسایش آندومتر در قاعدگی‌های با خونریزی شدید همراه است که به مرور دهانه رحم را تنگ می‌کند. در نتیجه خون زمان قاعدگی کم می‌شود.

خونریزی شدید بعد از زایمان

یک دلیل کم شدن خون قاعدگی از دست دادن خون زیاد بلافاصله بعد از زایمان است. البته این دلیل به ندرت دیده می‌شود. دلیل بروز این مشکل، از دست دادن بیش از حد خون است که به دنبال آن اکسیژن بدن کاهش می‌یابد. در چنین شرایطی سندرم شیهان ایجاد می‌شود که بر روی عملکرد غدد هورمونی قاعدگی تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل است که خون پریودی کاهش می‌یابد.

علت کم شدن خون پریود چه می‌تواند باشد؟

آیا کم شدن خون قاعدگی خطرناک است؟

هر چند کم شدن خون قاعدگی همیشه هم خطرناک نیست. اما باید به تغییرات دوران قاعدگی خود توجه کنید. در صورتی که برای یک بار میزان خون پریودی کم شد، باید برای دو ماه قاعدگی خود را زیر نظر داشته باشید. اگر به حالت معمول خود برنگشتید، حتما! به متخصص زنان مراجعه کنید.
فراموش نکنید که در برخی از موارد پریودهای سبک یا خون ریزی کم قاعدگی نشانه چیز نگران کننده‌ای نیست. حتی خونریزی پریود به کوتاهی دو روز نیز طبیعی است. اگر پریود شما عقب افتاد یا لکه بینی داشتید، ممکن است باردار شده باشید که در این صورت به تست بارداری نیاز دارید.
به هر حال توصیه‌ی آخر ما اینست که مراقب خونریزی کم قاعدگی خود باشید و در صورت نیاز به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر رنگ خون قاعدگی شما تغییر کرده است یا لخته خون در پریود مشاهده می‌کنید، توصیه می‌کنیم مقاله رنگ خون پریود و تفسیر آن مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *