انواع شیر گیاهی برای گیاه خواری و حساسیت به لاکتوز

در این مقاله قصد داریم در خصوص انواع شیر گیاهی صحبت کنیم. و به بررسی طرز تهیه شیر گیاهی بپردازیم. شیر گیاهی یا شیر غیر لبنی، به مخلوطی از بادام، برنج، سویا یا سایر مواد خوراکی مختلف به صورت آسیاب شده همراه با مقداری آب است. برای آشنایی با انواع مختلف شیرهای گیاهی و مواردی نظیر طرز تهیه شیر گیاهی جو و یا طرز تهیه شیر بادام برای چاقی و مواردی از این قبیل، در ادامه این مقاله همراه مجله کرفس باشید. و مطالعه این مقاله را از دست ندهید!

شیر گیاهی چیست؟

شیر گیاهی یا شیر غیر لبنی، به مخلوطی از بادام، برنج، سویا یا سایر مواد خوراکی مختلف به صورت آسیاب شده همراه با مقداری آب است. به طوری که این مواد در کنار هم می‌توانند یک ترکیب مقوی و یک نوشیدنی خوش طعم و بی‌نظیر را برای شما فراهم آورند.

اما هدف اصلی از تهیه شیرهای گیاهی چیست؟ با توجه به شهرت روز افزون رژیم‌های گیاهی و وجود محدودیت در مصرف شیر و لبنیات در برخی از انواع خاص این رژیم‌های گیاهخواری، داشتن یک جایگزین مناسب برای شیر گاو به یک موضوع مهم تبدیل می‌شود.

همچنین افرادی که به مسمومیت لبنی و عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستند و نسبت به لاکتوز موجود در شیر حساسیت نشان می‌دهند، می‌توانند از شیرهای گیاهی به عنوان یک جایگزین مناسب برای شیر گاو و لبنیات استفاده کنند. و مواد مغذی مورد نیاز بدن خود را تامین کنند.

انواع شیر گیاهی

البته برخی از این شیرهای گیاهی کالری بسیار کمتری نیز نسبت به شیر گاو دارند. به همین دلیل افرادی که به دنبال لاغری و رژیم‌های کاهش وزن هستند نیز می‌توانند گوشه چشمی به این نوشیدنی‌های گیاهی داشته باشند.

انواع شیر گیاهی و ویژگی‌های آن‌ها

در این قسمت می‌خواهیم انواع مختلف شیرهای گیاهی و طرز تهیه آن‌ها را به شما معرفی کنیم. برای آشنایی با شناخته شده ترین و محبوب ترین شیرهای گیاهی در ادامه این بخش همراه ما باشید.

۱) شیر سویا

احتمالا یکی از اولین گزینه‌هایی که با شنیدن نام شیر گیاهی به ذهن برخی خواهد رسید، شیر سویا خواهد بود. شیر سویا یک شیر گیاهی کم چرب و مغذی به شمار می‌رود. و از لحاظ سرشار بودن از پروتئین و کربوهیدرات‌ها، نزدیک ترین نوشیدنی به شیر معمولی است. فواید شیر سویا در بدنسازی, شیر سویا برای چاقی به اثبات رسیده است. تهیه شیر سویا در خانه، می‌تواند بسیار آسان باشد. برای تهیه این نوشیدنی، مراحل زیر را دنبال کنید:

از قبل یک فنجان سویا را در آب خیس کنید. سپس این مقدار خوب آبکشی کنید. و آن‌ها را درون مخلوط کن بریزید و به تدریج با اضافه کردن ۱.۵ فنجان آب، سعی کنید یک مخلوط یکدست با غلظت مناسب را تهیه کنید. در آخر می‌توانید به کمک یک پارچه یا صافی، قسمت‌های جامد باقی مانده را از مخلوط خود جدا کنید. همچنین در صورت علاقه می‌توان کمی عسل یا دانه کینوا را به این نوشیدنی خوش طعم اضافه کرد.

۲) شیرِ برنج

در اینجا دسر شیر برنج که از شیر و برنج پخته شده تهیه می‌شود، مورد نظر ما نیست. بلکه نوشیدنی گیاهی شیر برنج، متشکل از برنج آسیاب شده و آب، به همان روشی که شیر سویا تهیه می‌شود را مدنظر داریم. البته باید برای افزایش طعم دهی و قوام این نوع شیر گیاهی، چند خوراکی و ماده غذایی دیگر را نیز طبق دستورالعمل به آن اضافه کنید. شیر برنج گیاهی را می‌توان کم حساسیت ترین شیر گیاهی قلمداد کرد. البته میزان دو برابر کربوهیدرات بیشتر نسبت به شیر معمولی و آرسنیک غیر آلی زیاد موجود در آن را نباید نادیده گرفت.

شیر سویا برای چاقی

۳) شیر نارگیل

این نوشیدنی گیاهی را می‌توان یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین شیرهای گیاهی برشمرد. شیر نارگیل سرشار از ویتامین‌ها، چربی‌های سالم و مواد مغذی مورد نیاز بدن است. همچنین طعم و بافت خامه‌ای و غلیظی دارد که احتمالا آن را دوست خواهید داشت.

برای تهیه شیر نارگیل، ابتدا یک فنجان نارگیل خرد شده را باید به مدت یک شب در آب خیس کنید. سپس آن‌ها را خوب آبکش کنید. و به همراه دو فنجان آب درون مخلوط کن بریزید. تا جایی عمل مخلوط کردن را ادامه دهید که ترکیبی صاف و یکدست را داشته باشید. از موادی نظیر عسل می‌توانید برای طعم دادن به آن بهره ببرید.

شیر نارگیل حدود یک سوم کالری شیر معمولی را دارد. به همین دلیل مصرف شیر نارگیل می‌تواند به کاهش وزن و تناسب اندام نیز کمک کند.

۴) شیر بادام

بدون شک محبوب ترین و حتی مشهور ترین عضو خانواده شیرهای گیاهی را باید به شیر بادام اختصاص داد. شیر بادام را می‌توان بهترین جایگزین برای شیرهای لبنی به شمار آورد. این نوشیدنی گیاهی سرشار از انواع مواد مغذی مورد نیاز بدن است. و البته قوام و بافتی شبیه به شیرهای لبنی دارد.

شیر بادام خانگی ! کالری یک فنجان شیر بادام چقدر است؟

در این مقاله بیشتر بخوانید!

برای تهیه شیر بادام، باید ۱ فنجان بادام خام سفید یا معمولی را به مدت یک شب در آب خیس کنید. سپس با آبکش کردن، آن‌ها را به همراه چهار فنجان آب درون مخلوط کن بریزید. پس از تهیه یک مخلوط یکدست و غلیظ، آن را به کمک صافی‌های مختلف صاف کنید. و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید. البته می‌توانید با اضافه کردن برخی طعم دهنده‌ها مانند دارچین و عسل به میزان لازم، طعم بهتری را به این شیر گیاهی بدهید.

طرز تهیه شیر بادام برای چاقی

توجه داشته باشید که از سایر آجیل‌ها و مغزهای روغنی مانند فندق، بادام زمینی، بادام هندی و … نیز می‌توانید به جای بادام استفاده کنید و شیرهای گیاهی متنوعی را تهیه کنید.

۵) شیر جودوسر

شیر جودوسر شاید به اندازه سایر شیرهای گیاهی شناخته شده و معروف نباشد، اما تهیه آن بسیار آسان است و در عین حال بسیار مقوی و مغذی می‌باشد. این شیر گیاهی قوام بالا و حالت خامه‌ای مطلوبی دارد. و همچنین یک طعم خنثی دارد که به همین دلیل می‌تواند همراه انواع خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها مصرف شود.

۹ مورد از خواص جو دوسر ، جودوسر برای لاغری

در اینجا بخوانید!

برای تهیه شیر جودوسر، نیاز به یک فنجان جو دوسر پرک که به اندازه کافی در آب خیسانده شده دارید. همچنین می‌توانید از جو دوسر نیم پز شده نیز استفاده کنید. بعد از آبکش کردن آن، به همراه یک فنجان آب درون مخلوط کن بریزید. بعد از اینکه مخلوط شما تهیه شد و آن را صاف کردید، باقی مانده مواد جامد را به همراه نصف فنجان آب دوباره درون مخلوط کن بریزید. بعد از اینکه مخلوط شیر جو دوسر شما آماده شد، می‌توانید آن را به همراه وانیل، نمک، دارچین و یا عسل مصرف کنید.

سخن پایانی

در این مقاله در خصوص انواع مختلف شیرهای گیاهی و خواص و طرز تهیه آن‌ها صحبت کردیم. شیرگیاهی را می‌توان یک نوشیدنی گیاهی محبوب و مقوی و سالم به شمار آورد. این نوشیدنی‌ها اخیرا توسط گیاهخواران، افراد دارای حساسیت‌های لبنی و همچنین افرادی که در تلاش برای کاهش وزن خود هستند، مورد توجه قرار گرفته اند. شما نیز می‌توانید با تهیه شیر گیاهی در خانه، از طعم و خواص بی‌نظیر آن‌ها بهره مند شوید. امیدواریم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید.

منابع: brainmd، veganfirst، healthyfood

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *