درمان خانگی سرماخوردگی در دوران شیردهی
هر دارویی که هنگام شیردهی مصرف میکنید، پتانسیل این را دارد که وارد شیر مادر شود و بر سلامت کودک شما تأثیر بگذارد. و یا حتی برخی از داروها ممکن است میزان شیرمادر را کاهش دهند. اگر در دوران شیردهی، دچار سرماخوردگی شدید، بیشتر اوقات میتوانید با استفاده از داروهای مطمئن و طبیعی خانگی، علائم خود را بدون استفاده از دارو تسکین دهید.
رفع سرماخوردگی مادران شیرده
قبل از هر چیزی، اولین قدم این است که بفهمید دچار سرماخوردگی شدهاید یا آنفولانزا؟!
آنفولانزا می تواند به وضعیت خطرناکتری تبدیل شود. خصوصا اگر تازه زایمان کرده باشید. به همین دلیل مهم است که سریعاً به پزشک مراجعه کنید. با توجه به اینکه کودک شما چند ماهه است و بیماری شما تا چه حد شدید است، پزشک داروی مناسبی را تجویز میکند.
اما اگر سرماخوردگی دارید، فقط باید صبر کنید. هیچ کاری برای کوتاه کردن مدت زمان آن وجود ندارد. فقط میتوانید از بدتر شدن آن جلوگیری کنید. داشتن استراحت بیشتر و نوشیدن مایعات به اندازه کافی، بسیار میتواند به شما کمک کند. بسیاری از خانمها با رعایت و پرهیز، بدون دارو تسکین مییابند.
در اینجا بخوانید: پیشگیری و درمان در خانه
درمان سرفه در دوران شیردهی
داروی سرماخوردگی در شیردهی چیست؟ به جای مصرف داروهای بدون نسخه، نوشیدن مایعات گرم مانند چای و شیرگرم پیشنهاد میشود که می تواند گلودرد را تسکین دهد. همچنین مخلوط عسل و لیمو و آب ولرم میتواند سرفه و گلودرد را کمتر کند. هیچگاه عسل را با آب داغ مخلوط نکنید.
یکی دیگر از درمان های گیاهی سرماخوردگی در دوران شیردهی، مخلوط چای آویشن با عسل و آبلیمو است.
یک قاشق غذاخوری نمک را در آب گرم مخلوط کنید. چند بار در روز کل مخلوط را غرغره کنید.
دمنوش دیگری که میتواند با خاصیت ضدمیکروبی، علائم سرماخوردگی را در شما کمتر کند، دمنوش زنجبیل است. دو قاشق غذاخوری زنجبیل تازه را در دو فنجان آب بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید. میتوانید با کمی عسل، این مخلوط را شیرین کنید.
مصرف انواع میوه و سبزیجات تازه، در زمان شیردهی برای درمان سرماخوردگی توصیه میشود. میوه و سبزیجاتی همچون: هویج، کیوی، کشمش، لوبیا سبز، لیمو شیرین، پرتقال و توت فرنگی
دانههای به( بهدانه) یکی دیگر از مواد بسیار موثر در بهبود گلودرد و درمان سرفه در دوران شیردهی است. این دانهها را در مقداری آبجوش ریخته، و زمان دهید تا لعاب بیندازد. حالا این لعاب حاصل از بهدانه را میل کنید.
راه دیگر افزودن مقداری دارچین یا چوبدارچین در چای است. و یا حتی میتوانید مقداری از پودر دارچین را با آب گرم مخلوط کرده و میل کنید.
با خوردن سوپهای خانگی خصوصا سوپ مرغ، با چند حبه سیر پخته شده درون آن، تغذیه سالمی را برای سرماخوردگی در شیردهی داشته باشید.
در اینجا بخوانید…
بخور پیاز در بارداری ، بخور آب گرم ، بخور شلغم در حال پخت هم در درمان سرماخوردگی بسیار موثر است.
آیا مصرف استامینوفن در دوران شیردهی بیخطر است؟
استامینوفن، در مادران شیرده به خوبی مورد مطالعه قرار گرفته است. مقادیر بسیار کمی از دارو به داخل شیر مادر منتقل می شود. اغلب برای کاهش درد هنگام بهبودی در اثر جراحات زایمان، تجویز میشود. کدئین، میتواند برای کودک خطرناک باشد. از شیر مادر عبور کند و در موارد نادر به کودک آسیب برساند. پس حتما قبل از مصرف دارو با پزشک خود مشورت کنید.
قطره چشم
قطره استریل چشمی که برای تسکین علائم سرماخوردگی و حساسیت تجویز میشود، با شیردهی سازگار است.
اسپری بینی
اسپری های بینی معمولاً با شیردهی سازگار هستند.
قرص سرماخوردگی بزرگسالان در دوران شیردهی:
زن شیرده میتونه قرص سرماخوردگی بخوره ؟ مصرف قرص سرماخوردگی بزرگسالان در دوران شیردهی( ادولت کلد) قطعا باید با تجویز پزشک صورت بگیرد.
به طور کلی ممکن است داروهای آنتی هیستامین، ضداحتناق ها و انواع داروهایی که برای گرفتگی بینی استفاده میشوند، شیر مادر را کاهش میدهند.
حتی بسیاری از داروهای گیاهی هم نباید به مقدار زیاد یا بدون اطلاعات کافی، مصرف شوند. چون در صورت تداوم مصرف ممکن است موجب کم شدن شیر مادر شوند. یا برای کودک مضر باشند.
قبل از شیر دادن به نوزاد، دستهای خود را خوب بشویید. و از ماسک استفاده کنید.
توصیه مهم در سرماخوردگی مادر شیرده
هیچگاه به خاطر سرماخوردگی شیر دادن به نوزاد را قطع نکنید. زیرا در این دوره، بدن شما آنتی بادی هایی برای مبارزه با سرماخوردگی میسازد که از طریق شیر وارد بدن نوزاد شده و او را در برابر بیماری مقاوم میسازد. اگر بدن شما بسیار ضعیف شده و توانایی شیردادن به نوزاد را ندارید، به وسیله شیردوش، شیر را دوشیده و درشیشه شیر بریزید. و از فرد دیگری بخواهید تا به نوزاد شیر دهد. تا خودتان بتوانید بیشتر استراحت کنید.
در بیشتر مواقع درمان سریع سرماخوردگی امکان پذیر نیست. سرماخوردگی مادر شیرده، موردی است که فقط نیاز به صبر و استراحت کافی و مصرف زیاد مایعات دارد. تا دورهی آن طی شود. این تنها راه برای بهتر شدن شماست. البته اگر فقط سرماخورده باشید و دچار آنفولانزا نشده باشید. بسیاری از داروهای درمان سرماخوردگی، ترکیبی از چند دارو هستند. که ممکن است حاوی مقادیری از مخدر باشند. و برای کودک بسیار مضر است.
اگر دچار تبی شدهاید که بیشتر از سه روز طول کشیده، حتما به پزشک مراجعه کنید.