خواص خربزه در بارداری
مادران در هنگام بارداری معمولا تلاش میکنند تا از میوهها و سبزیجات استفاده کنند. خربزه هم یکی از میوههایی است که به خوردن آن سفارش شده است. مصرف خربزه سبب میشود تا کودک زیباتری متولد شود و همچنین حجم شیر مادران افزایش مییابد اما نباید در خوردن آن زیادهروی کنند. در میان میوهها خربزه، هندوانه و طالبی که در فصل تابستان رشد میکنند، فارغ از دارا بودن انواع ویتامینها و مواد معدنی، سرشار از آنتی اکسیدانها و ضد انعقادها، هستند. این میوه برای زنان باردار بسیار مفید است چرا که کمکالری و دارای مواد مغذی و سرشار از فیبر است. از این میوه میتوان به عنوان یک میانوعده مناسب در زمان بارداری استفاده کنید. با کرفس همراه باشید تا در مورد خواص خربزه توضیحات بیشتری دهیم.
ارزش غذایی خربزه در بارداری
در خربزه ویتامین و مواد معدنی بسیار حیاتی وجود دارد. زنان باردار باید مصرف این میوه به ویتامین B۱، ویتامین A و C و مواد معدنی مانند آهن، کلسیم و فسفر دست مییابند. B۹ مهمترین ویتامین در دوران بارداری است، زیرا مانع از نقص لولههای عصبی در نوزادان میشود و این ویتامین به مقدار مناسبی در خربزه وجود دارد. خربزه منبع بسیار قابل قبولی از مواد ضد انعقاد خون و آنتی اکسیدان برای مادر است و دارای عناصری برای رشد بافتهای جنین است. خواص خربزه در بارداری در این قسمت بیشتر توضیح داده می شود.
۲۰ دلیل محکم و منطقی برای خوردن خربزه در دوران بارداری
به دلیل این که میوه خربزه دارای مواد مغذی حیاتی بسیاری است، مصرف آن میتواند تمام نیازهای جنین داخل رحم مادر باردار را برآورده میکند. پس، بهتر است مقدار مناسبی از این میوه در رژیم غذایی هفتگی زنان باردار وجود داشته باشد.مصرف خربزه در بارداری، مزایای بی شماری برای مادر و جنین به همراه دارد. این میوه سرشار از اسید فولیک، آهن و ویتامین C است که به رشد جنین کمک شایانی میکند. با ما در این قسمت همراه باشید تا از ۲۰خاصیت خربزه برای زنان باردار برای شما صحبت کنیم :
- لولههای عصبی جنین منشا تشکیل مغز و نخاع در سه ماهه اول بارداری هستند. مصرف خربزه که غنی از اسید فولیک است، میزان ویتامین B۹ مورد نیاز روزانه را تامین و از بروز هر گونه نقص در لولههای عصبی جنین پیشگیری میکند.
- مصرف خربزه به کاهش غلظت خون و جلوگیری از لخته شدن خون کمک میکند.
- خربزه دارای کاروتنوئیدها است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل میکنند و مانع از تشکیل رادیکالهای آزاد در بدن میشود. این امر به شکلگیری سلولهای جدید کمک میکند و موجب بهبود ایمنی مادر و جنین میشود.
- سوزش سر دل مشکلی رایج و آزار دهنده دوران بارداری، به ویژه در سه ماهه دوم و سوم است. خربزه سیستم گوارش را آرام میکند. ویتامین C موجود در آن، نه تنها کمک به هضم و جذب غذا میکند، بلکه اسیدیته و سوزش سر دل را کاهش میدهد.
- کم خونی در دوران بارداری برای مادر و جنین بسیار خطرناک است. خربزه به دلیل دارا بودن آهن و ویتامین C، کم خونی کنترل میکند. ویتامین C به جذب آهن در سیستم گوارش کمک میکند.
- بسیاری از زنان باردار، در طول شب، از گرفتگی عضلات پا شکایت میکنند. گرفتگی عضلات پا به علت کمبود پتاسیم در بدن است، و خربزه با دارا بودن این ماده معدنی، به درمان این مشکل کمک میکند.
- چشم نوزادان در سه ماهه اول بارداری شروع به رشد میکند و در اواخر بارداری کامل میشود. خربزه سرشار از ویتامین A است و مصرف خربزه در بارداری، خطر ابتلای جنین به اختلالات چشم را به شدت کاهش میدهد.
- در دوران بارداری، بسیاری از مادران دچار فشار خون بالا میشوند که میتواند منجر به عوارضی مانند مسمومیت بارداری (پره اکلامپسی) شود. خربزه دارای ترکیباتی از نمکهای معدنی ضروری است که به تنظیم فشار خون کمک میکند و آن را تحت کنترل در میآورد.
- مصرف خربزه در بارداری موجب پیش گیری از یبوست میشود. زنان در دوران بارداری بارها به یبوست مبتلا میشوند که دلیل آن کمبود فیبر در رژیم غذایی است. ویتامینها و فیبر موجود در خربزه باعث تسهیل حرکت روده و پیش گیری از یبوست در بارداری میشود.
- خربزه به دلیل کم کالری بودن یک میان وعده عالی برای مادران باردار است. وجود فیبر زیاد در خربزه احساس سیری ایجاد میکند و در نتیجه موجب کنترل وزن در بارداری میشود. میزان فروکتوز در خربزه بسیار کم است و موجب افزایش وزن نمیشود.
- استخوانها و دندانهای جنین در دوران بارداری، از کلسیم بدن مادر برای رشد خود استفاده میکنند. به همین دلیل مادران باردار بایستی غذاهای غنی از کلسیم مصرف کند. کلسیم در خربزه به وفور یافت میشود.
- نه تنها در دوران بارداری، بلکه بعد از زایمان، نیز بدن مادر نیاز به تغذیه مناسب دارد تا بهبود یابد. ویتامین A موجود در خربزه در کبد و سلولهای چربی ذخیره میشود. این ویتامین ذخیره شده در دوران بارداری، به روند بهبودی پس از زایمان کمک شایانی میکند.
- اگرچه خربزه کالری زیادی ندارد، اما سرشار از پروتئینها و کربوهیدراتهایی است که در بدن به انرژی تبدیل میشوند و انرژی مورد نیاز برای فعالیتهای جنین و مادر را فراهم میکنند.
- از خواص خربزه در بارداری این است که احساس تهوع و ویار با خوردن خربزه در بارداری از بین میرود.
- این میوه دارای آب زیادی است. بعد از مصرف میتواند بدن زن باردار را به شکل هیدراته حفظ کند.
- خربزه دارای مواد مغذی است و میتواند نیازهای جنین داخل رحم را برطرف کند.
- مصرف خربزه در بارداری, باعث رسیدن اکسیژن بیشتری به جنین داخل رحم همراه با خون میشود و رشد جنین را بهبود میبخشد.
- مصرف فسفر در دوران بارداری، سبب انقباض عضلات بدن و در نتیجه انجام راحت روند زایمان طبیعی میشود. ضمن این که وجود این عنصر در بدن از لخته شدن خون در بدن جلوگیری میکند و کارکرد قلب، کلیه و ترمیم بافتها را بهبود میبخشد.
- ویتامین C موجود در خربزه باعث میشود زنان باردار به راحتی با عفونتهای جزئی از جمله آنفولانزا و سرماخوردگی مبارزه کنند.
- این میوه به مثابه یک رقیق کننده قوی عمل میکند و سبب جلوگیری از لخته شدن خون میشود.
کلام آخر
برای مصرف خربزه ابتدا آن را با آب بشویید و سپس برای مدتی در سرکه رقیق غوطه ور کنید. آنگاه دوباره آن را با آب بشویید و سپس با چاقو ببرید. باید تلاش کنید تا چاقو و تخته برش تمیز باشد که در اینصورت مشکلی ایجاد نمی شود. این میوه منبع بسیار خوبی برای زنان باردار است و در صورتی که نسبت به آن آلرژی دارید، با پزشک خود مشورت کنید.