ریواس چیست؟ و آیا برای شما مفید است؟

ریواس گیاهی با ساقه‌های ترش مزه و رنگ سبز یا متمایل به  قرمز که خواص دارویی بسیاری دارد. بومی مناطق معتدل کوهستانی خصوصا شمال شرقی آسیاست. در بسیاری از کشورها ریواس را پس از شیرین کردن، میل می‌کنند. با ما همراه باشید تا با خواص و یا موارد منع مصرف این گیاه آشنا شویم.

جالب است بدانید که ریواس جزء دسته میوه‌ها قرار گرفته است. همچنین با طعم بسیار ترش اما در عین حال شیرین، در بسیاری از کشورها به عنوان یک میوه غیرعادی شناخته می‌شود. در زمان‌های قدیم، از ریشه خشک شده آن در طب سنتی چین مورداستفاده قرار می‌گرفت.

ویتامین‌ها و مواد مغذی

ریواس منبع خوبی از ویتامین C و K1 می‌باشد. و حدود ۲۶ تا ۳۷ درصد از مقدار روزانه  را به این ویتامین‌ها تامین می‌کند.

مانند سیب وکرفس، فیبر بالایی دارد. همچنین اگرچه منبع خوبی برای کلسیم است، اما کلسیم موجود در آن از نوع کلسیم اگزالات است که بدن شما نمی‌تواند آن را به طور موثری جذب کند. بسیار گفته می‌شود که این میوه نشاط آور است و خستگی را برطرف می‌کند.

(۱۰۰ گرم) ریواس پخته شده با شکر حاوی مواد زیر است:

کالری: ۱۱۶

کربوهیدرات: ۳۱.۲ گرم

فیبر: ۲ گرم

پروتئین: ۰.۴ گرم

ویتامین  :K 26٪ از نیاز روزانه

کلسیم: ۱۵٪ از نیاز روزانه

ویتامین: C 6٪ از نیاز روزانه

پتاسیم: ۳٪ از نیاز روزانه

فولات: ۱٪ از نیاز روزانه

Rhubarb

کاهش سطح کلسترول خون

به دلیل وجود مقادیر فیبر، این میوه می‌تواند سطح کلسترول خون را پایین بیاورد.

خواص آنتی اکسیدانی

ریواس منبع غنی از آنتی اکسیدان هاست. آنتوسیانین‌ها، آنتی اکسیدان های موجود در این گیاه هستند که رنگ قرمز آن به دلیل وجود همین ماده است.

خواص ریواس برای دیابت

ریواس به دلیل دارا بودن منگنز، در پایین آوردن سطح قندخون موثر است. همچنین با وادار کردن لوزالمعده برای ترشح انسولین، می‌تواند قند خود را کاهش دهد.

Rhubarb 2

چرا طعم ترش دارد؟

طعم ترش ریواس به دلیل وجود اسیدمالیک و اگزالیک است. اسید مالیک در هر گیاهی که باشد، طعم ترش آن را تقویت می‌کند.

جالب اینجاست که رشد این گیاه در تاریکی، طعم ترش آن را بیشتر هم می‌کند.

ریواس را چگونه بخوریم؟

ریواس مصارف خوراکی در ا نواع سالادها و مرباها دارد. می‌توانید پخته و شیرین شده‌ی آن را در انواع پای و تارت استفاده کنید. یا اگر طرفدار طعم ترش هستید، به شکل خام و با مقدار بسیار کمی نمک در وعده عصرانه میل کنید. برای خوردن به شکل خام، باید پوست آن را به شکل بسیار نازک مانند پوست موز بکنید. در شهر سنندج، میوه خام را با شکر می‌خورند. البته نباید درخوردن آن به شکل خام زیاده روی شود. زیرا به تنهایی طبع سردی دارد. از کمپوت این میوه می‌توان به عنوان یک اشتهاآور و مقوی معده استفاده کرد.

گل ریواس

اگر همیشه بعد از جداسازی گل‌های آن به این فکر می‌کنید که “گل ریواس برای چی خوبه؟!” در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

Rhubarb 4

خواص دمنوش گل ریواس

این دمنوش اشتهاآور است. و به هضم غذا کمک می‌کند. ریشه یا همان گل ریواس را خشک کنید. با آب مخلوط کرده و بگذارید تا بجوشد. بگذارید خنک شود سپس با کمی عسل میل کنید.

خواص گل ریواس برای موی سر

ریشه ریواس می‌تواند موهای قهوه‌ای را به حالت روشن‌تر و حتی بور تبدیل کند. برای این کار حدود ۲ قاشق پودر ریشه آن را با یک پیمانه آب مخلوط کرده و بگذارید بجوشد. بعد از چند ساعت که محلول کاملا خنک شد، موهای خود را با آن شست و شو دهید.

این محلول برای سلامت موهای شما نیز مفید خواهد بود.

سلامت پوست

ریشه خشک این میوه را پودر کرده و به همراه آب خمیری از آن تهیه کنید. برای کنترل چربی پوست و رفع چین و چروک موثر است. البته به خاطر داشته باشید که برای پوست‌های حساس ممکن است حساسیت‌زا باشد. پس مقداری از این خمیر را روی ناحیه داخلی بازو تست کنید و سپس روی پوست صورت خود از آن استفاده کنید.

همچنین برای از بین بردن جوش‌های بزرگ، می‌توان ریواس را له کرد تا به شکل خمیر شود. فقط روی ناحیه‌ی جوش قرار دهید و پس از چند دقیقه صورت خود را بشویید.

  مضرات ریواس

به دلیل وجود اسید اگزالیک در ریواس، اگر در مصرف آن زیاده‌روی کنید، می‌تواند به دستگاه گوارش و خصوصا کلیه‌های شما آسیب برساند. همچنین این ماده جذب کلسیم و منیزیم را با اختلال روبه‌رو می‌کند. پس می‌توان گفت خطر ابتلا به پوکی استخوان را بالا می‌برد. پس به میزان متعادل از این میوه میل کنید.

به افرادی که مبتلا به مشکلات کلیوی و مثانه، یا سنگ کلیه هستند، توصیه می‌شود ریواس نخورند.

همین‌طور ممکن است وضعیت سرفه و درد سینه را بدتر کند.

استفاده از ریواس برای مادران شیرده ممکن است نوزاد را با مشکلات دستگاه گوارش و اسهال مواجه کند.

به خاطر داشته باشید که برگ ریواس خوراکی نیست و مواد سمی به همراه دارد. معمولا ریواس چینی برگ دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *