مصرف اسطوخودوس در بارداری مفید است یا مضر؟

اسطوخودوس یک گیاه دارویی است که در طب سنتی کاربردهای زیادی دارد. از این داروی گیاهی برای تسکین دردهایی مثل اسم، روماتیسم، عفونت، نقرس، مشکلات پوستی و سردرد استفاده می‌شود. شاید برای شما هم سوال باشد که اسطوخودوس در بارداری چه فواید و مضراتی به همراه دارد. آیا مصرف جوشانده یا روغن این گیاه هیچ آسیبی به مادر و جنین نمی‌زند؟
در بارداری بدن بانوان در شرایط خاصی قرار می‌گیرد. چرا که قرار است یک انسان دیگر در وجود او رشد کند. پس مراقبت از سلامت جسمانی یکی از مهمترین نکاتی است که یک مادر باردار باید به آن توجه داشته باشد. در ادامه سعی داریم به این پرسش‌ها پاسخ دهیم.
آنچه در ادامه می‌خوانید:

  • اثرات مصرف گیاه دارویی در بارداری
  • عوارض مصرف اسطوخودوس در دوران بارداری
  • آیا روغن اسطوخودوس در بارداری ضرر دارد
  • خواص اسطوخودوس در بارداری
  • مصرف عرق اسطوخودوس در دوران بارداری
اثرات مصرف اسطوخودوس در بارداری

اثرات مصرف اسطوخودوس در بارداری

در دوره‌ی بارداری بدن به مصرف برخی از گیاهان، داروها و موادغذایی واکنش متفاوتی را خود نشان می‌دهد. برای مثال ممکن است در حالت عادی بدن یک زن به مصرف غذایی مثل مرغ هیچ واکنشی نشان ندهد. اما مصرف آن در دوره‌ی بارداری با حالت تهوع و استفراغ همراه شود. البته این حالت در تمامی بانوان باردار طبیعی است و نباید روی آن حساس شوند. اما نکته مهمی که زنان باردار باید به آن توجه کنند، خودداری از مصرف خودسرانه‌ی برخی از داروها و گیاهان دارویی از جمله اسطوخودوس است.
مصرف دمنوش این گیاه باعث آرامش اعصاب می‌شود. همچنین فواید زیادی برای سلامت پوست دارد. بسیاری از بانوان باردار از روغن این گیاه برای نرمی و زیبایی پوست و موی خود استفاده می‌کنند. اما آیا اسطوخودوس در بارداری مضر است ؟
اگر بانوان باردار به مقدار کمی از این دمنوش را در دوره‌ی باردار میل کنند، هیچ عارضه یا خطری برای آن‌ها ندارد. هر چند قبل از مصرف باید با پزشک خود مشورت کنند. همچنین بانوان باردار قبل از مصرف اسطوخودوس باید مطمئن شوند که به آن حساسیت ندارند.

در دانشگاه مریلند تحقیقاتی بر روی مصرف اسطوخودوس در دوره‌ی بارداری انجام شد که نشان می‌داد مصرف بیش از حد این گیاه بر روی سلامت جنین تاثیر منفی دارد. عوارض آن با تاثیر منفی بر روی رشد جنین اتفاق می‌افتد.

عوارض مصرف اسطوخودوس در دوران بارداری

در دانشگاه مریلند تحقیقاتی بر روی مصرف اسطوخودوس در دوره‌ی بارداری انجام شد که نشان می‌داد مصرف بیش از حد این گیاه بر روی سلامت جنین تاثیر منفی دارد. عوارض آن با تاثیر منفی بر روی رشد جنین اتفاق می‌افتد. برخی از بانوان باردار که هر روز دمنوش اسطوخودوس را مصرف می‌کنند، تحت تاثیر عواض منفی آن قرار می‌گیرند.
اما مصرف این دمنوش برای شستشوی مو (به عنوان شامپو) و برای پوست صورت هیچ اثر منفی بر روی آن‌ها نداشت. بانوانی که به اندازه‌ی کافی (حداکثر ۳ فنجان در هفته) چای اسطوخودوس مصرف می‌کنند، خواب راحت‌تری در زمان شب دارند. حتی مصرف این گیاه بر روی لاغری بانوان باردار هم تاثیرگذار است.

خواص اسطوخودوس در بارداری

آیا روغن اسطوخودوس در بارداری ضرر دارد

روغن این گیاه یکی از فرآورده‌های این گیاه است که نباید به صورت خوراکی مصرف شود. اسانس و روغن آن باعث مسمومیت می‌شود. اگر در دوره‌ی بارداری مصرف شود، مطمئناً عوارض آن متوجه جنین هم می‌شود. پس اگر یک مادر باردار روغن یا اسانس اسطوخودوس مصرف کند، باید فوراً به پزشک مراجعه کند. از روغن این گیاه برای پوست و مو استفاده می‌شود که هیچ آسیبی به جنین و مادران باردار وارد نمی‌کند. ماساژ روغن این گیاه بر روی بدن مادر باعث از بین بردن گرفتگی عضلات و دردهای موضعی می‌شود.

اگر دمنوش این گیاه در دوره‌ی بارداری ز شود، بر روی هورمون‌های بدن و غدد درون ریز بدن تاثیر مثبت می گذارد. مصرف زیاد آن باعث خارج شدن ترشح هورمون‌ها از حد تعادل می‌شود.

خواص اسطوخودوس

اگر دمنوش این گیاه در دوره‌ی بارداری زیاد شود، بر روی هورمون‌های بدن و غدد درون ریز بدن تاثیر مثبت می گذارد. مصرف زیاد آن باعث خارج شدن ترشح هورمون‌ها از حد تعادل می‌شود. در نتیجه به جای اینکه تاثیر مثبتی بر روی سلامت بدن مادر و جنین داشته باشد، تاثیر منفی می‌گذارد.
اسطوخودوس به رفع بی‌خوابی کمک می‌کند، اما نباید از این دمنوش در بارداری برای رفع بی‌خوابی، افسردگی و آرامش‌بخشی استفاده شود. متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند اسطوخودوس در دوره بارداری نباید به عنوان یک داروی مسکن استفاده شود. هر زمان که مادر دچار بی‌خوابی یا افسردگی شد، فوراً به سراغ این دمنوش برود. همچنین اگر از داروهایی مثل سیتالوپرام استفاده می‌کنید، مصرف همزمان گیاه با آن آسیب زیادی به سلامت مادر و جنین وادر می‌کند.

مصرف عرق اسطوخودوس در دوران بارداری

مصرف عرق اسطوخودوس

عرق این گیاه هم یکی دیگر از فرآورده‌های این گیاه محسوب می‌شود که نتیجه‌ی آرامبخشی دارد. عرق این گیاه برای از بین بردن تب و گرفتگی عضلات مؤثر است. همچنین بانوان بارداری که سرماخورده‌اند، می‌توانند چند قاشق عرق این گیاه را مصرف کنند. این عرق تاثیر زیادی در تأمین کلسیم بدن زنان باردار دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *