برگ گردو برای چی خوبه و چه خواصی دارد؟
برگ گردو با شکل پهنش شاید ظاهری ساده داشته باشد، اما در درونش خواص زیادی خوابیده است. در حالی که اکثر مردم در مورد خواص گردو جستجو میکنند، اما برگهای درخت گردو هم حاوی فواید درمانی است. برای اولین بار رومیها متوجه شدند که برگهای این درخت فواید دارویی دارد. در ادامه با کرفس همراه باشید تا بیشتر به این موضوع بپردازیم.
برگ گردو برای چی خوبه؟
گردو درختی با برگهای پهن است که ارتفاع آن تا ۳۵ متر هم میرسد. اگرچه بیشتر مردم این آجیل را مصرف میکنند و از خواص دارویی آن بیخبرند، اما در همین ابتدای راه باید بگوییم دمنوش برگ گردو به عنوان یک قابض و درمان اسهال کاربرد دارد.
برگهای براق و بیضی شکل این درخت خوراک خوبی برای کرم ابریشم هستند. اما این تمامی داستان برگ گردو نیست. از برگهای این درخت میتوان برای درمان اسهال، زخم، تعریق زیاد و حتی کاهش کلسترول خون استفاده کرد. البته پوست گردو (میوه) باعث مسمومیت خون میشود و نباید آن را مصرف کنید. خواص دیگر این گیاه عبارتند از:
حتما بخوانید: خواص زنجبیل + مصارف دارویی و درمانی
استفاده برای برگ گردو برای رنگ مو
شاید شما هم بدانید که از پوست میوه گردو برای درست کردن رنگ مو استفاده میشود. همچنین برگ آن نیز برای تولید این ماده کاربرد دارد. برای تولید مواد آرایشی برنزه کننده و رنگ مو از برگهای درخت گردو استفاده میشود.
اغلب مردم هم با خواص پوست سبز گردو برای ریزش مو آشنایی دارند. این گیاه به دلیل داشتن مقادیر بالایی از ویتامین B میتواند باعث سرزندگی و براق شدن موها شود. همچنین از سفیدی و ریزش مو نیز پیشگیری میکند.
درمان اسهال با برگ گردو
همانطور که اشاره کردیم از جمله خواص برگ گردو برای درمان اسهال است. این گیاه به دلیل داشتن تانن، خاصیت قابض دارد و به همین دلیل میتوانید از آن برای مقابله با اسهال استفاده کنید. نحوه مصرف برگ گردو برای درمان اسهال به این صورت است که یک قاشق غذاخوری برگ خشک شده گردو را در یک لیوان آب جوش بریزید و دم کنید. روی دو بار این دمنوش را تهیه و میل کنید.
حتما بخوانید: برگ بو برای چی خوبه و چه خواصی دارد؟
جلوگیری از تعریق زیاد
عرق کردن اگرچه باعث سموم و مواد زائد از بدن میشود، اما وقتی در مهمانی هستید و یا جلسه کاری مهم دارید، بوی بد عرق آزاردهنده میشود. اگر جزء کسانی هستید که زیاد عرق میکنید، بهتر است با مصرف برگ گردو مشکل خود را برطرف کنید. دمنوش این گیاه تا زیادی از عرق کردن جلوگیری میکند.
درمان کرم روده
یکی دیگر از خواص برگ گردو برای دفع کرمهای نواری در روده است. البته روغن گردو هم برای این مورد تاثیر زیادی دارد. گفته شده برای میان وعده سیب زمینی کباب شده را با روغن گردو ترکیب و میل کنید. البته در کنار آن دمنوش برگهای درخت گردو نیز در درمان تاثیرگذار هستند.
درمان کم کاری تیروئید
برگ گردو ترکیباتی را در خود جای داده است که میتواند هورمون تیروئید را تحریک کند. طریق مصرف این دمنوش به این صورت است که ۴ عدد مغز گردو را یک لیتر آب برای مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید و روزانه ۲ فنجان میل کنید. دمنوش برگ این درخت هم میتواند کم کاری تیروئید را برطرف کند.
حتما بخوانید: خواص برگ انجیر و طریقه مصرف آن
درمان بیماریهای پوستی
یکی دیگر از خواص برگ گردو کمک به از بین بردن باکتریهای مضر و میکروبهاست. این گیاه به دلیل داشتن مقدار زیادی ماده «جوگلون» میتوان به درمان برخی از بیماریهای پوستی مثل اگزما، پسوریازیس، تبخال، درماتیت، درماتیت سبورئیک، لک، خارش و … کمک کند. برای این کار مشت برگ خشک گردو را در لگن آب گرم حمام بریزید و برای مدت نیم ساعت در آن دراز بکشید.
همچنین اگر یک قاشق غذاخوری برگ خشک شده گردو را در یک لیتر آب بجوشانید و با کمپرس روی آکنه یا جوش قرار دهید، به درمان آن کمک میکند.
خواص برگ گردو برای روماتیسم
یکی دیگر از خواص برگ گردو تحریک گردش خون در پاها و دست است. یک مشت برگ خشک شده گردو را با یک لیتر آب بجوشانید و بعد از خنک شدن داخل آب حمام بریزید. حدود ۲۰ دقیقه دست یا پای خود را در آن قرار دهید. در واقع یکی از خواص برگ گردو برای تسکین روماتیسم و بیماریهای مفصلی نیز هست که گردش خون را در این قسمتها بیشتر میکند.
حتما بخوانید: عوارض برگ سنا برای لاغری
خواص برگ گردو برای عفونت واژن
اگر به عفونت واژن مبتلا شدهاید، میتوانید این روش را نیز تست کنید. ۳ قاشق غذاخوری برگ خشک شده گردو را در ۳ لیتر آب بجوشانید. بعد از خنک شدن در آن بنشینید تا آب به طور مستقیم با واژن برخورد کند. این کار باعث از بین بردن عوامل میکروارگانیسم در این ناحیه میشود.
درمان تنگی نفس و سرماخوردگی
وقتی در فصل سرد زمستان دچار عفونت گلو شدهاید، برای باز کردن مجاری تنفسی یک راه خوب، غرغره کردن دمنوش برگ گردو است. درمان ناراحتی مجاری تنفسی مثل گلودرد یا فارنژیت از دیگر خواص این گیاه محسوب میشود.
منبع: botanical-online