خواص ریحان / خواص برگ ریحان + عرق ریحان و دانه ریحان
ریحان (Ocimum tenuiflorum) یکی از سبزیهای معطر است که محبوبیت زیادی در بین ایرانیها دارد. این سبزی بومی جنوب شرقی آسیاست و در طب هندی هم به عنوان یک داروی گیاهی کاربرد دارد. خواص ریحان شامل برگ، دانه و عرق آنست. در ادامه به خواص ریحان میپردازیم. پس با ما همراه باشید.
چر ریحان در طب سنتی کاربرد دارد؟
برگهای تازه ریحان حاوی مقدار زیادی ویتامین A و C، کلسیم، روی، آهن و کلروفیل است. جالب است بدانید گلهای تازه این گیاه برای درمان برونشیت مؤثر است. همچنین اگر بیماران مالاریا برگ و دانه آن را همراه فلفل سیاه مصرف کنند، به درمان بیماری آنها کمک میکند.
این گیاه برای درمان حالت تهوع، استفراغ و اسهال نیز تاثیرگذار است. جالب است بدانید در صنعت داروسازی از ریحان برای درست کردن قرص و پماد مخصوص اگزما استفاده میشود.
خواص ریحان بنفش برای هضم غذا
یکی از فواید ریحان تاثیر آن در هضم غذاست. این گیاه میتواند دستگاه گوارش و سیستم عصبی را تقویت کند. همچنین در درمان سردرد و بیخوابی نیز میتواند تاثیرگذار باشد. برگ ریحان حاوی اوژنول است که عملکرد ضدالتهابی دارد. به همین دلیل برای بهبود عملکرد سیستم گوارش یک گیاه درمانی کار میکند.
همچنین با مصرف این گیاه، میزان اسید معده متعادل و سطح ph مناسب بدن بازیابی میشود. به دلیل تاثیر آن در کاهش اسید معده میتواند به درمان رفلاکس معده کمک کند. این خواص ریحان در بارداری بیشتر مورد توجه قرار میگیرد.
خاصیت ضد التهابی ریحان
یکی دیگر از خواص ریحان بنفش تاثیر ضدالتهابی آنست. به طوری که به درمان اختلالات و بیماریها کمک میکند. وجود موادی مثل لینالول، سیترونلول و اوژنول در این گیاه باعث میشود تا قدرت مهارکردن التهاب را داشته باشد. در نتیجه به از شما را از ابتلا به بیماریهای قلبی، روماتیسم و شرایط التهاب روده محافظت میکند. همچنین یکی از خواص عرق ریحان کمک به درمان تب، سردرد، گلو درد، سرماخوردگی، سرفه و به طور کلی علائم آنفلونزاست.
تاثیر ریحان در درمان سرفه سرماخوردگی
برگهای ریحان خواص زیادی ببرای درمان سرماخوردگی دارد. زیرا این گیاه با داشتن چندین آنتی اکسیدان به کنترل رادیکالهای آزاد در بدن کمک میکند. رادیکالهای آزاد اتمهای ناپایدار هستند. برای ثبات، آنها الکترونهای را از اتماهای دیگر میگیرند و زنجیرههایی را ایجاد میکنند. این زنجیره باعث ایجاد استرس اکسیداتیو در بدن میشود. در نتیجه به سلولهای بدن آسیب زیادی وارد میکنند.
وقتی شما غذاهای حاوی آنتی اکسیدان مصرف میکنید، از تشکیل این زنجیره پیشگیری میشود. فلاونوئید یکی از قویترین آنتی اکسیدانهایی است که در گیاه ریحان به مقدار زیادی یافت میشود. این آنتی اکسیدان به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. همچنین یکی از خواص ریحان بنفش محافظت از ساختار سلولی و DNA است. در نتیجه پیری زودرس را به تاخیر میاندازد.
فواید پوستی ریحان
یکی از خواص عرق ریحان برای پوست است. این مایع یک پاک کننده قوی برای پوستهای چرب است. همچنین به حذف میکروبها از روی پوست کمک میکند. اگر خمیر ریحان را با مقداری گلاب ترکیب کرده و بر روی پوست بزنید، میتواند از جوش زدن پوست پیشگیری کند. خواص ضدالتهابی ریحان به پاک کردن پوست در مقابل میکروب و آکنه کمک میکند.
درمان افسردگی یکی از خواص ریحان بنفش
ریحان بنفش و سبز هر دو در مبارزه با بیماری افسردگی مؤثر هستند. با مصرف ریحان میزان قند خون کمتری جذب بدن میشود. به همین دلیل مصرف این گیاه به افراد دیابتی توصیه میشود. یکی از خواص ریحان برای بارداری همین مورد است. چرا که از ابتلا به دیابت بارداری پیشگیری میکند.
تمامی قسمتهای این گیاه با بدن سازگار هستند. یکی از تاثیرات آن، کاهش استرس و اضطراب است. تحقیقات علمی متعددی نشان میدهد که ریحان دارای خواصی است که ذهن را برای مقابله با استرس تقویت میکند.
فواید دانه ریحان
خواص ریحان فقط به برگ آن محدود نمیشود. بلکه عرق، دانه و گل این گیاه هم حاوی خواص بیشماری است. دانه ریحان یا تخم شربتی در فصل گرم تابستان کاربرد زیادی دارد. مصرف این دانههای کوچک سیاه رنگ در شربت میتواند به درمان سوءهاضمه و رفع یبوست کمک کند. در نتیجه به دفع سموم و مواد زائد بدن کمک زیادی میکند.
یکی از فواید دانه ریحان تسکین درد است. به طوری که در طب سنتی از آن به عنوان یک داروی مسکن نام برده میشود. همچنین با مصرف آن در فصل گرم خود را از گرمازدگی محافظت میکنید. از دیگر خواص دانه ریحان میتوان به بهبود عملکرد کلیهها و درمان عفونت مثانه اشاره کرد.