۱۰ خاصیت اعجاب‌ انگیز خرما (قسمت دوم)

۱۰ خاصیت اعجاب‌ انگیز خرما (قسمت دوم)

همانطور که در قسمت قبل خواندید، خرما، در انواع متنوعی مانند پیارم، استعماران، زاهدی، کبکاب و … وجود دارد، که هر کدام از آنها دارای خواص متفاوتی هستند. این میوه‌ی گرمسیری سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان و … است که در بهبود عملکرد مغز تاثیر به سزایی دارد. در این قسمت با ۵ خاصیت بی‌نظیر دیگر خرما آشنا می‌شوید.
۶-   خرما، بهترین جایگزین برای قند مصنوعی
همانطور که می‌دانید، قند مصنوعی ضررهای بسیار زیادی را با خود به همراه دارد. در کنار بیماری‌هایی که خوردن قند، خطر ابتلا به آن را زیاد می‌کند، یکی از مهم‌ترین ضررهایی که با خوردن قند با آن روبرو خواهید شد، اضافه وزن است. خوشبختانه خرما یک جایگزین بسیار مناسب برای قند و شکر مصنوعی در برنامه‌ی غذایی ما به شمار می‌آید. این میوه‌ی گرمسیری که سرشار از فیبر و آنتی‌اکسیدان است، با مزه‌ای که به شکر و قند سفید شباهت بسیاری دارد، به عنوان بهترین جایگزین برای شما به حساب می‌آید. البته نباید فراموش کرد که حتی خرما که یک شیرین‌کننده‌ی طبیعی و سالم به شمار می‌آید نیز، دارای کالری است و افراط در مصرف آن می‌تواند به اضافه وزن منجر شود. بنابراین توصیه ما به شما مصرف متعادل آن است.
۷-   خرما = تضمین سلامتی
حقیقتا مزایای سلامتی که خرما می‌تواند برای افراد به همراه داشته باشد، تمام‌شدنی نیست. در ادامه به دو مورد از این مزایا که سلامت عمومی بدن شما را تضمین می‌کند و در کمتر مقاله‌ای به آن اشاره شده، می‌پردازیم.
·       سلامت استخوان‌ها: خرما دارای مواد معدنی بسیار زیادی مانند فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم است که مجموع این مواد، باعث می‌شوند که شما هرگز به پوکی استخوان و سایر بیماری‌های مربوط به استخوان مبتلا نشوید.
·       کنترل قند خون: با توجه به شاخص گلیسمی پایین، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌های آن، خرما می‌تواند به تنظیم قند خون کمک کند. بنابراین، مصرف مداوم و منظم خرما به مدیریت یا پیشگیری بیماری دیابت کمک می‌کند.

خرما

۸-   خرما، ‌مناسب برای رژیم لاغری
خرما یکی از بهترین گزینه‌ها برای اضافه کردن به برنامه‌ی رژیم لاغری شما است. ترکیب خرما به همراه بادام، پسته و یا فندق، یک میان‌وعده‌ی بسیار خوشمزه‌ای می‌شود. همچنین به علت خوشمزگی و شیرینی خرما می‌توانید از آن در کیک‌، کلوچه و یا دسرهایی چون گرانولا استفاده کنید. لازم به ذکر است که مصرف خرما در سالاد یا کیک یا هر نوع غذای دیگر، علاوه بر خوشمزگی، باعث بالا بردن کالری آن نیز می‌شود. پس شمارش کالری‌های خود را فراموش نکنید.
۹-   خرما، درمان آلرژی فصلی
یکی از جالب‌ترین حقایق تغذیه‌ای در مورد خرما، دارا بودن سولفور ارگانیک (گوگرد) است که به صورت طبیعی باعث درمان آلرژی می‌شود. براساس یک تحقیق انجام شده در سال 2002 در آمریکا، ترکیبات گوگردی آلی می‌تواند تاثیر مثبتی بر شدت تجربه‌ی افراد از SAR یا آلرژیک فصلی داشته باشد.
۱۰-  ارتقا سلامت قلب
خرما در حفظ سلامت قلب شما تاثیر به سزایی دارد. خرما یک منبع غنی پتاسیم است که خطر سکته مغزی و سایر بیماری‌های قلبی را تا حدود زیادی کاهش می‌دهد. همچنین خرما یک راه سالم و البته خوشمزه برای کاهش کلسترول بد خون (LDL) -که یکی از عوامل موثر در ابتلا به بیماری‌های قلبی است- می‌باشد. بنابراین سعی کنید که مصرف روزانه‌ی خرما را از یاد نبرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *