خواص آلوئه ورا چیست؟
آلوئه ورا یا صبر زرد گیاهی که در آب و هوای گرم و خشک رشد می کند وشبیه کاکتوس است. آلوئه ورا از آن دسته گیاهانی است که هم در طب سنتی و هم در صنایع غذایی جای خود را باز کرده است. همچنین امروزه از آلوئه ورا بهطور گستردهای در تولید لوازم آرایشی و داروها استفاده میشود.
آلوئه ورا چیست؟
آلوئه ورا دو مادهی ژل و لاتکس تولید می کند. ژل آلوئه ورا ماده ای شفاف و ژله مانند است که در قسمت داخلی برگ گیاه آلوئه یافت می شود و لاتکس آلوئه ورا درست زیر پوست گیاه و به رنگ زرد است.
از آلوئه ورا برای درمان یبوست، بیماریهای پوستی، عفونتها و بیماریهای قارچی استفاده میشود.
این گیاه خاصیت آبرسانی زیادی دارد. برای کاهش اسید لاکتیک بدن بعد از ورزش سنگین آب آلوئه ورا را حتما امتحان کنید.
خواص آلوئه ورا
آلوئه ورا شامل ویتامینها، مواد معدنی، ساکاریدها، آنتراکینونها، اسیدهای آمینه، آنزیمها، لیگنین، ساپونینها و اسید سالیسیلیکها هستند. جالب است بدانید آلوئه ورا ۲۰ تا از ۲۲ اسید آمینهی مورد نیاز انسان و هر ۸ اسید آمینهی ضروری برای بدن را در خود دارد.
ویتامینهایی که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند مانند ویتامینهای C، A و E. علاوه بر این، ویتامینهای ب-۱۲، اسید فولیک و کولین نیز در آلوئه ورا یافت میشوند؛
آلوئه ورا دارای ۸ آنزیم آلیاز، آلکالین فسفاتاز، آمیلاز، برادیکیناز، کربوکسیپپتیداز، کاتالاز، سلولاز، لیپاز و پروکسیداز است؛ مواد معدنی مانند کلسیم، مس، سلنیوم، کروم، منگنز، منیزیم، پتاسیم، سدیم و روی نیز در آلوئه ورا یافت میشوند.
خواص درمانی آلوورا
در سال ۲۰۰۹ مطالعات سازماندهیشده و گستردهای روی تأثیرات آلوئه ورا بر مشکلات پوستی صورت گرفت. نتیجهی این مطالعات نشان داد مصرف خوراکی آلوئه ورا در بهبود زخمها، و کاهش انتشار تومورها به کبد، طحال و مغز استخوان مؤثر است. نقش آلوئه ورا در درمان تبخال دستگاه تناسلی، پسوریازیس، اگزما، یخزدگی، سوختگی و التهاب نیز مورد مطالعه قرار گرفت که نتایج مثبتی در بهبود بیماران داشت. بهطور کلی از خواص درمانی آلوئه ورا در موارد زیر استفاده میشود:
درمان سوختگیها
مصرف ژل آلوئه ورا در محل سوختگی با سرکوب تحریکات پرتو فرابنفش، سرعت بهبود سوختگی را افزایش میدهد. پماد آلوئه ورا را در درمان سوختگیهای پوستی درجه ۱ و۲، کاهش عوارض پرتو درمانی و شیمی درمانی و تبخال استفاده میکنند.
آلوئه ورا خاصیت ضدویروسی و ضدالتهابی دارد و با مالیدن روی تبخال یا سایر زخمهای دهان روند درمان تسریع میشود.
درمان خشکی مو
ژل این گیاه، درمانی طبیعی برای خارش پوست سر و خشکی موها و از بین بردن شوره سر است. رطوبت پوست سر ومو را تامین میکند.
اگر مصرف شامپوها و نرمکنندههای شیمیایی موجب آسیب رساندن به مو و التهاب و حساسیت پوست سر شما شده افزودن آلوئه ورا به این شامپوها به همراه چند قطره روغن نعنا راهی مناسب کاهش ناراحتیهای پوست سر است.
درمان یبوست و پیشگیری بیماریهای گوارشی
از شیرهی آلوئه ورا بهعنوان ملین استفاده میشود. آنتراکینونهای موجود در شیرهی آلوئه ورا از یبوست جلوگیری میکنند. با افزایش آب روده و ترشح مخاط، حرکات رودهای را افزایش میدهند. که نتیجهی آن شکستن انقباضات رودهای و مخلوط شدن بهتر آن با کیموس است.
ترکیبات ضدالتهاب و ضدیبوست آلوئه ورا به گوارش و هضم غذا کمک میکند. مصرف آب آلوئه ورا در هضم غذا، تنظیم اسید، کاهش تشکیل مخمرها، تقویت باکتریهای مفید و تنظیم حرکات رودهای مؤثر است.
آلوئه ورا در تسکین دردهای زخم معده مؤثر است و خاصیت ضد التهابی آن به ترمیم سلولهای پوششی معده کمک میکند.
تقویت دستگاه ایمنی
آلوئه ورا میتواند کمبود روی را جبران کرده و دستگاه ایمنی را تقویت کند. عنصر روی برای کارکرد مناسب دستگاه ایمنی ضروری است. روی به بهبود عفونتها، نابودی باکتریها و محافظت غشای سلولی کمک میکند.
این عنصر برای بهبود افسردگی و حالات روحی نیز بسیار ضروری میباشد
خاصیت آنتیاکسیدانی و کاهش التهابات
ویتامینهای (C، A و E) و مواد معدنی مختلف به کاهش التهاب کمک میکند. و خاصیت آنتی اکسیدانی آلوورا به محافظت پوست در مقابل سرطان و التهابات ناشی از آفتاب سوختگی کمک میکند.
درمان دیابت
آلوئه ورا در درمان هایپرگلیسمی مزمن نقش دارد و چربی خون را در بیماران دیابتی کاهش میدهد.
عوارض مصرف آلوئه ورا
مصرف آلوئه ورا برای مادران باردار و شیرده و کودکان زیر ۱۲ سال توصیه نمیشود.
اگر دارو مصرف میکنید پیش از مصرف آلوئه ورا با پزشکتان مشورت کنید.
اگر مبتلا به دیابت هستید، در صورت مصرف خوراکی آلوئه ورا، به دقت قند خونتان را کنترل کنید.
اگر بیماریهای روده از قبیل کرون، کولیت زخمی یا گرفتگی و انسداد روده دارید، از مصرف شیرهی آلوئه ورا اجتناب کنید زیرا شیرهی آلوه ورا میتواند باعث تحریک روده شود.
و اگر که بواسیر دارید،مصرف شیرهی آلوئه ورا میتواند شرایط را بدتر کند .
همچنین مصرف مقادیر بالای شیرهی آلوئه ورا میتواند باعث اختلالات کلیه شود.
مصرف طولانی مدت مکملهای آلوورا موجب صدمات جبرانناپذیری به کبد نیز میگردد.
نکته:
به یاد داشته باشید وقتی آلوئه ورا را در قالب نوشیدنی، شربت، لوازم آرایشی و دارویی مصرف میکنیم ٬در اثر حرارت و افزودنی های دیگر اثر گذاری آنها کمتر از اطلاعات آزمایشگاهی گیاه آلوورا است.
مطلب بسیار مفید و جامع.perfect