ویتامین ب ۱۲ | منابع ویتامین b12 را می دانید؟ | میزان مصرف مجاز
در این مقاله قصد داریم شما را با نکات و مواردی که لازم است در خصوص ویتامین ب ۱۲ بدانید، آگاه کنیم. این نکات به ویژه برای زنان باردار و افراد گیاه خوار از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود. اگر میخواهید با فواید ویتامین b12 ، علائم کمبود آن و خوراکیهایی که حاوی ویتامین ب ۱۲ هستند آشنا شوید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.
آنچه در ادامه میخوانید:
- میزان مصرف توصیه شده برای گروههای سنی
- منابع غذایی ویتامین ب ۱۲
- گیاهخواری و مشکلات مربوط به کمبود ویتامین ب ۱۲
- چه عواملی در کمبود ویتامین ب ۱۲ نقش دارند؟
- علائم کمبود ویتامین b12
ویتامین ب ۱۲ چیست ؟
ویتامین b12 یک ماده مفید و ضروری برای حفظ سلامت بدن محسوب میشود. آگاهی از این موضوع که آیا به اندازه کافی ویتامین ب۱۲ دریافت میکنید، از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا ویتامین b12 کارهای موثر زیادی در بدن انجام میدهد. به عنوان مثال ویتامین ب ۱۲ در ساخت DNA و سلولهای خونی گلبول قرمز کمک میکند. همچنین ویتامین b12 و لاغری با یکدیگر در ارتباط هستند.
پرونده کامل : اگر میخواهید اطلاعات کاملی درباره انواع ویتامین ها بدست آورید، این مقاله را مطالعه کنید!
همین موارد اهمیت وجود ویتامین ب۱۲ در بدن را بالا میبرد. از طرفی دیگر بدن به طور طبیعی توانایی ساخت ویتامین B12 را ندارد. و شما باید از طریق رژیم غذایی خود این ماده را دریافت کنید. همچنین اشاره به این نکته ضروری است که بدن نمیتواند ویتامین ب ۱۲ را به مدت طولانی در خود ذخیره کند. به همین دلیل باید به طور منظم و به اندازه کافی ویتامین B12 مورد نیاز بدن را تامین کنید.
میزان مصرف توصیه شده ویتامین ب ۱۲ در روز
میزان نرمال ویتامین ب ۱۲ با توجه به عوامل متعددی نظیر سن، عادات غذایی، شرایط سلامتی و پزشکی، جنسیت و همچنین درمانهای احتمالی و داروهایی که مصرف میکنید، تعیین میشود. در ادامه برخی مقادیر متوسط مصرف ویتامین ب۱۲ در روز که توسط پزشکان توصیه شده است را برای شما آورده ایم. این مقادیر بر حسب میکروگرم آورده شده. ۱ میکروگرم برابر با ۰.۰۰۱ میلی گرم میباشد.
- نوزادان تا ۶ ماهگی: ۰.۴ میکروگرم
- نوزادان ۷-۱۲ ماهه: ۰.۵ میکروگرم
- کودکان ۱-۳ ساله: ۰.۹ میکروگرم
- کودکان ۴ تا ۸ سال: ۱.۲ میکروگرم
- کودکان ۹ تا ۱۳ سال: ۱.۸ میکروگرم
- نوجوانان ۱۴ تا ۱۸ سال: ۲.۴ میکروگرم (در صورت بارداری ۲.۶ میکروگرم در روز و در صورت شیردهی ۲.۸ میکروگرم در روز)
- بزرگسالان: ۲.۴ میکروگرم (در صورت بارداری ۲.۶ میکروگرم در روز و در صورت شیردهی ۲.۸ میکروگرم در روز)
۷ ویتامین مهم و موردنیاز مو، راهکارهایی برای رشد سریعتر مو
منابع ویتامین b12
ویتامین b12 در چه میوه هایی وجود دارد ؟ ویتامین ب ۱۲ در چی هست ؟ کدام خوراکیها و چه میوه هایی ویتامین ب ۱۲ دارند ؟ زمان آن رسیده که به این سوالات پاسخ بدهیم. به طور کلی ویتامین ب۱۲ را در فراوردههای حیوانی میتوانید به طور طبیعی یافت کنید. همچنین برخی مواد خوراکی هستند که آنها را با ویتامین b12 غنی سازی میکنند.
در اینجا بخوانید!
منابع و فراوردههای حیوانی نظیر لبنیات، تخم مرغ، ماهی، گوشت گوساله و گوسفندی، مرغ و … حاوی ویتامین b12 هستند. اگر هم به دنبال مواد غذایی فراورده شده با ویتامین ب ۱۲ هستید، باید برچسبهای درج شده روی مواد غذایی را بررسی کنید. البته باید از حقیقت و اصالت برند مورد نظر اطمینان حاصل فرمایید.
برنامه غذایی برای عضله سازی را در اینجا بخوانید… ویتامین ب ۱۲ برای عضله سازی بسیار مفید است!
گیاهخواری و مشکلات مربوط به کمبود ویتامین ب ۱۲
یک از مشکلات شایع در میان افرادی که گیاهخوار هستند، کمبود ویتامین ب۱۲ میباشد. زیرا این افراد فراوردههای حیوانی که منبع اصلی ویتامین b12 هستند را مصرف نمیکنند. به همین دلیل باید با مشورت یک متخصص تغذیه، مکمل ویتامین b12و مواد غذایی غنی شده با این ویتامین را مصرف کنند. البته مصرف مکملهای غذایی حتما باید زیر نظر پزشک و در دوزهای مشخص صورت بگیرد. زیرا در صورت مصرف بیش از حد ویتامین ب۱۲ ، عوارض مصرف زیاد ویتامین b12 خود را نشان خواهند داد.
کمبود ویتامین ب ۱۲ در اثر چه عواملی رخ میدهد؟
متخصصان بر اساس تحقیقات انجام شده، اعلام کردهاند که بیشتر افراد به مقدار کافی ویتامین ب۱۲ مصرف میکنند. با این حال اگر نگران کمبود ویتامین ب ۱۲ بدن خود هستید، از پزشک خود بخواهید با انجام یک آزمایش خون، مقدار این ماده را در بدن شما بررسی کند.
یکی از اختلالات مغزی در صورت کمبود ویتامین ب ۱۲
برخی از عوامل و بیماریها ممکن است باعث کمبود ویتامین ب ۱۲ در بدن بشوند. به عنوان مثال با افزایش سن، جذب این ویتامین برای بدن دشوارتر میشود. یا زنان باردار با مشورت پزشک خود، باید بیشتر از حالت عادی ویتامین b12 مصرف کنند. همچنین انجام برخی جراحیها مانند جراحی کاهش وزن که در آن بخشی از معده را حذف میکنند، سبب اختلال در جذب این ویتامین خواهد شد. مصرف نوشیدنیهای الکلی نیز به عنوان یک عامل مخرب در جذب ویتامین b12 محسوب میشود.
در این مقاله بخوانید!
برخی از بیماریها نیز باعث ایجاد کمبود ویتامین b12 در بدن خواهند شد. از جمله این بیماری میتوان بیماری ورم معده آتروفیک، کم خونی شدید، بیماریهای گوارشی مربوط به رودهها و معده، اختلالت سیستم ایمنی بدن و بیماریهای انگلی و باکتریایی را نام برد.
علائم کمبود ویتامین b12
کمبود ویتامین ب ۱۲ در اولین قدم موجب کم خونی خواهد شد. اگر این کم خونی اندک باشد و سریع درمان شود، علائمی مشاهده نخواهد شد. اما اگر برای درمان این کم خونی اقدام نشود، ممکن است برخی علائم نظیر:
احساس ضعف و خستگی دائم، احساس سبک بودن سر، تپش قلب، تنگی نفس، پوست رنگ پریده، صاف شدن یا سفید شدن زبان، مشکلات گوارشی نظیر یبوست، اسهال یا نفخ معده، از دست دادن اشتها، مشکلات مربوط به سیستم عصبی مانند گزگز کردن یا بی حسی اندامها، ضعف عضلانی، کاهش بینایی و مشکلات ذهنی مانند افسردگی یا فراموشی.
در صورت مشاهده هر یک از این علائم، سریعا باید به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک نیز با توجه به سطح کمبود ویتامین b12 بدن شما، مکملها و مولتی ویتامینهای مختلف را تجویز خواهد کرد.
سفید شدن مو در جوانی به چه علت است؟ از علائم کمبود ب۱۲
در اینجا بخوانید…
سخن پایانی
در این مقاله در خصوص ویتامین ب۱۲ و منابع غذایی حاوی این ویتامین صحبت کردیم. همچنین علائم کمبود ویتامین b12 و عواملی که موجب ایجاد این کمبود میشوند را برای شما شرح دادیم. امیدواریم مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شود.
منبع : webmd