آب مروارید چشم چیست؟ علل، علائم و راه‌های درمان

در این مقاله قصد داریم در خصوص بیماری آب مروارید که یک بیماری مربوط به چشم‌ها و سیستم بینایی است، صحبت کنیم. و به بررسی علل و عوامل ایجاد کننده این مشکل چشم، علائم آن و راه‌ها و روش‌های درمانی بیماری آب مروارید بپردازیم. برای دستیابی به شناخت بهتر نسبت به آب مروارید و حقایق مهم در خصوص این بیماری، مطالعه این مقاله را از دست ندهید و در ادامه همراه مجله کرفس باشید.

بیشتر بخوانید : انواع بیماری‌ چشم و بررسی راه‌های مراقبت اصولی و تغذیه مناسب

آب مروارید چیست؟

آب مروارید کدر شدن عدسی چشم در اثر تجمع و ایجاد نواحی متراکم و ابری شکل در عدسی و اطراف آن است. این بیماری یکی از مشکلات شایع در میان افراد مختلف و به ویژه سالمندان به شمار می‌رود. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، حدود نیمی از افراد تا سن هشتاد سالگی به این مشکل چشم پزشکی مبتلا می‌شوند و تحت عمل جراحی آب مروارید قرار می‌گیرند.

اما نکته مهم در خصوص بیماری آب مروارید، درمان ساده آن است. به طوری که اکثر افراد در هنگام تشخیص آب مروارید، با یک عمل سرپایی ساده، مشکلشان برطرف می‌شود. و تقریبا همه افراد بعد از یک عمل جراحی ساده، بینایی خود را به دست می‌آورند.

تقویت چشم “۱۲ خوراکی سالم و طبیعی برای تقویت بینایی”

بیشتر بخوانید!

آب مروارید زمانی رخ می‌دهد که پروتئین‌های موجود در چشم در نواحی خاص به طور انبوه درآمده و ارسال تصاویر واضح به لنز و شبکیه چشم را با مشکل مواجه می‌کنند. این بیماری در اکثر اوقات به آرامی توسعه پیدا می‌کند. و به تدریج بینایی را با مشکل مواجه می‌کند. آب مروارید می‌تواند در هر دوچشم به طور همزمان به وجود بیاید. ولی در اکثر اوقات فقط یکی از چشم‌ها درگیر این بیماری خواهد شد. همان طور که در عکس آب مروارید چشم هم میبینید، در ادامه علائم آب مروارید را برای شما بررسی می‌کنیم.

عمل آب مروارید چشم با لیزر

علائم آب مروارید

در این قسمت به معرفی علائم و نشانه‌های بیماری آب مروارید خواهیم پرداخت. شایع ترین علائم آب مروارید عبارتند از:

تاری دید، مشکلات دید در شب، کمرنگ دیدن رنگ‌ها، افزایش میزان حساسیت به خیرگی، مشاهده حاله‌ اطراف نور چراغ‌ها، دید دوتایی در چشمی که دچار آب مروارید شده، نیاز مکرر به ایجاد تغییرات در عینک طبی، حساسیت غیر طبیعی به نور خورشید و نور برخی چراغ‌های پرنور مانند مواجه شدن با چراغ نور بالا خودروها در شب، نیاز بیشتر به نور زیاد هنگام مطالعه و … .

این علائم بسته به شدت و مرحله بیماری، ممکن است در افراد مختلف، متفاوت باشند. همچنین ممکن است فردی که به تازگی دچار آب مروارید شده و بیماری هنوز پیشرفت نکرده، هیچ علائمی را تجربه نکند.

علل و عوامل ایجاد کننده آب مروارید

به طور کلی دلایل مختلفی برای بیماری آب مروارید معرفی شده است. اصلی ترین دلایل بروز بیماری آب مروارید عبارتند از:

افزایش سن، مصرف برخی داروهای خاص مانند داروهای رایج برای درمان بیماری‌های آرتروز و لوپوس، جراحی چشم، آسیب دیدن چشم‌ها در اثر عوامل مختلف، گذراندن اوقات زیاد زیر نور آفتاب بدون استفاده از یک محافظ چشم مانند عینک آفتابی، سیگار کشیدن، قرار گرفتن در معرض اشعه ماورا بنفش، برخی بیماری‌ها مانند بیماری دیابت، پرتو درمانی و … .

برخی عوامل دیگر مانند مصرف نوشیدنی‌های الکلی، بیماری فشار خون بالا، سابقه خانوادگی در ابتلا به آب مروارید، چاقی و اضافه وزن و جراحات قبلی چشم نیز می‌توانند از فاکتورهای افزایش خطر ابتلا به آب مروارید قلمداد شوند.

درمان آب مروارید چشم چگونه صورت می‌پذیرد؟

درمان آب مروارید و جراحی آن از ساده ترین درمان‌های موجود برای بیماری‌های چشمی به شمار می‌رود. و از بالاترین درصد‌های موفقیت در درمان را در بین بیماری‌های مختلف دارد. در صورتی که علائم این بیماری خفیف باشد و یا اینکه فرد علاقه‌ای به انجام عمل ساده و سرپایی آب مروارید نداشته باشد، پزشک به بیمار کمک می‌کند تا با روش‌های مختلف، علائم این بیماری را کنترل کند. به طور مثال هر چند وقت یک بار عینک طبی بیمار را تغییر دهد.

هزینه عمل آب مروارید با لیزر

اما در اکثر مواقع بیماری آب مروارید پیشرفت خواهد کرد. و ممکن است مشکلاتی را برای بینایی به دنبال داشته باشد. در این صورت پزشک با تشخیص آب مروارید چشم در زمان مناسب، اقدام به انجام جراحی آب مروارید و از بین بردن این مشکل چشم خواهد کرد. در حال حاضر روش‌های مختلفی برای انجام عمل جراحی آب مروارید وجود دارد. که با تشخیص و صلاحدید پزشک و نظر فرد بیمار، بهترین روش انتخاب می‌شود. همانطور که در ابتدا به آن اشاره کردیم، اکثر افراد بعد از انجام یک جراحی سرپایی ساده، بینایی خود را به طور کامل به دست می‌آورند.

پیشگیری از آب مروارید

عوامل مختلفی می‌توانند به پیشگیری از آب مروارید کمک کنند که عبارتند از:

ترک سیگار و عدم مصرف نوشیدنی‌های الکلی، کنترل بیماری دیابت در صورت ابتلا به آن، استفاده از عینک آفتابی استاندارد، ورزش و کنترل وزن، مصرف هرچه بیشتر میوه‌ها و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان و انجام منظم معاینات چشم پزشکی.

سخن آخر

در این مقاله در خصوص بیماری آب مروارید یا آب آوردن چشم صحبت کردیم. و به معرفی علائم و نشانه‌های این بیماری، علل ایجاد آن و روش‌های درمانی این بیماری که بسیار ساده هستند، پرداختیم. امیدواریم با مطالعه این مقاله، شناخت بهتری را از بیماری آب مروارید کسب کرده باشید. و مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

منابع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *